Ribiška družina Ljutomer je danes v Gezovih jamah, ribolovnih gramoznicah na Moti pri Ljutomeru, pripravila ribiško tekmovanje za ribiškega carja.

Skupaj se je ribiškega tekmovanja udeležilo štirideset ribičev, ki so tokrat tekmovali za naslov ribiškega carja, torej kdo bo ulovil najtežjo ribo, za mladega carja in carja Ribiške družine Ljutomer za letošnje leto. 

Najbolje je tokrat svoje delo opravil Vinko Bogdan, ki je ulovil 2,1 kilograma težkega krapa. Drugo mesto je zasedel Darko Kranjec z 1,8 kilograma ulovljenih rib, tretje mesto pa Jože Nemec z 1,76 kilograma ulovljenih rib. 

Prvo mesto med mladimi ribiči je zasedel Rok Heric, drugo Jakob Vogrinec, tretje pa Vito Golinar

Novega ribiškega carja Vinka Bogdana so okronali s posebnim svečanim dogodkom, saj so ga oblekli v balerino, na glavo so mu nadeli krono in mu v roke dali žezlo. Prejel pa je še pokal in prehodni pokal in praktično nagrado.

Naziv prinaša tudi obveznosti

Tokratni ribiški car Vinko Bogdan sicer prihaja iz Globoke pri Ljutomeru. Kot pravi, se s pomočjo ribolova sprosti, z njim pa se ukvarja že več kot trideset let. Naziv ribiškega carja pa hkrati prinaša tudi obveznosti.

Skozi celotno leto bo namreč bdel nad ribiškimi gramoznicami in se udeleževal vseh večjih akcij, ki jih bo pripravljala Ribiška družina Ljutomer.

J.Ž.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice