Ribiška podružnica Tišina, ki deluje pod okriljem Ribiške družine Gornja Radgona, je minulo nedeljo pripravila ribiško srečanje, na katerem je potekal izbor ribiškega carja za ribiško sezono 2021/2022.

Ribiškega tekmovanja v Gradišču pri Tišini se je udeležilo 32 ribičev iz Ribiške družine Gornja Radgona in sosednjih ribiških družin. Ribiški car je postal tisti, ki je na srečanju ulovil najtežjo ribo. 

Sreča se je letos nasmehnila članu gornjeradgonske ribiške družine Francu Titanu iz Murskih Črncev, ki je na trnek ujel amurja, težkega 10,25 kilogramov.

Kdo je pa ulovil največ rib?

Sočasno je potekalo tudi tekmovanje, v katerem so se ribiči preizkušali v tem, kdo bo ujel največ rib. Na srečanju so ribiči ulovili 84,95 kilograma rib, kar znaša 2,75 kilograma na ribiča.

Največ ulovljenih rib in dobro vabo je tokrat imel Dejan Baranja, ki je ulovil 15,20 kilogramov rib, drugi je bil Jože Horvat, ki je ulovil 11,70 kilogramov rib, na tretjem mestu je postal Franc Titan s 10,25 kg ulovljenih rib, četrto mesto pa je zasedel Davor Serec, ki je ulovil 10,15 kg rib.

Ribičem je bil dovoljen ribolov na dve ribiški palici z različnimi vabami, pri čemer je vsak ribič poskušal ujeti ribo na sistem, ki ga je vajen, na vabo, ki mu je domača in na način, kakršen mu najbolj ustreza. 

Odgovornosti novega carja med ribiči

Francu Titanu se je tokrat sreča, da je postal ribiški car, nasmehnila že četrtič. Za nagrado je prejel praktično nagrado. Njegova naloga v enoletnem obdobju bo čuvanje rib v vseh ribnikih v Gradišču, bdel bo nad ribiči in tudi pomagal pri delovnih in drugih akcijah. Bdel bo tudi nad »črnimi« ribiči, ki večkrat lovijo brez dovoljenja.  

Na svečan način ga je okronal lanski ribiški car Milan Ružič, pri kronanju mu je pomagal predsednik ribiške podružnice Tišina Vinko Šarotar,  Roman Činč pa je bil v vlogi evidence. 

J.Ž.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ograček (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tou je nej mučenje rib? Ribo mučeš za hobe. Zakoj tu nega nikšoga zakona?

kolega

🤦‍♂️🤦‍♂️

In reply to by Ograček (nepreverjen)

..al (nepreverjen)

potem je enako mucenje jahanje konjev. Konja mucis za hobi.

In reply to by Ograček (nepreverjen)

Lujgi (nepreverjen)

Mijslin moreš biti malo pahnjeni ka kaj takšoga izjaviš.

˘3 3 3 (nepreverjen)

Kakšnega pajaca je dal iz sebe narediti z to zagnjeteno obleko in plehom na glavi

Starejše novice