Ocean Orchids je v petek odprl obsežen tropski vrst, v katerem je najti 250 rastlinskih vrst.

S Tropskim vrtom podjetje Ocean Orchids nadaljuje svojo vizijo, ki sta jo leta 2003 oblikovala ustanovitelja podjetja Roman Ferenčak in Tomaž Jevšnik. Tropski vrt od svoje prve otvoritve leta 2007 še naprej ohranja svoj osnovni namen, kot pravijo, je to približati tropske in uporabne tropske rastline vsem ljubiteljem narave, predstavitev dejavnosti podjetja kupcem in popestritev lokalne turistične ponudbe.

Prva zelena stena v Sloveniji
Tropski vrt je po besedah vodilnih v Ocean Orchids edinstven tovrstni tropski vrt v tem delu Evrope, ki zdaj na 1500 kvadratih na ogled ponuja več kot 250 različnih rastlinskih vrst in sort iz vseh kontinentov. Posebnost vrta je najvišja zelena stena oziroma »green wall« v Sloveniji, ki je plod slovenske tehnologije in razvoja.

Letos v Dobrovniku vzcvetelo 1.6 milijona orhidej
Podjetje Ocean Orchids geotermalno energijo izkorišča tudi v novem Tropskem vrtu. Hkrati s širitvijo vrta je potekala tudi širitev proizvodnega dela, kjer bo v prihodnjih mesecih vzpostavljena nova tehnologija Ultra clima, ki je plod nizozemskega, ameriškega ter slovenskega sodelovanja, znanja in razvoja. Z novo proizvodnjo se tako proizvodne kapacitete orhideje falenopsisa v letošnjem letu povečujejo za dobrih 30 odstotkov, iz 1,2 milijona na 1,6 orhidej letno.

Tropski vrt združuje kmetijsko in turistično panogo
Višina celotne investicije v novi Tropski vrt by Ocean Orchids je znašala 1,7 milijona evrov. Od tega je bilo skoraj 45 odstotkov pridobljenih s subvencijo za program razvoja podeželja, ki jo je zagotovilo Ministrstvo za kmetijstvo, ostali del investicije pa je podjetje pokrilo z bančnimi in lastnimi sredstvi. Sofinanciranje za program razvoja podeželja s strani Ministrstva za kmetijstvo izhaja iz ukrepa dodajanja vrednosti kmetijskim proizvodom. Z odobreno investicijo se primarni kmetijski proizvodnji dodaja še turistična zgodba, s čimer se tovrstna proizvodnja združuje s turistično gospodarsko panogo, ki je v svetu v nenehnem porastu. 

Foto: Mediaspeed

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Apachi

Glavno ka je Turk šel tja... te ga pa 4 leta palik nede... ker njemi dol visi za vse skup....

divjejabolko

Naši politiki in razni veljaki itak hodijo samo tja, kjer je kaj za piti in jesti, obenem pa se lahko še smehljajočie postavljajo pred objektivi ...

Cveto

vej tukar je šou med svoje pristaše :)) te ptice lejčejo v isti jati :)

Starejše novice