Foto: Facebook Občina Črenšovci
V okviru kohezijskega projekta Natura Mura so partnerji preko naravovarstvenih aktivnosti prispevali velik delež k izboljšanju stanja habitatov in vrst v biosfernem območju reke Mure.

Reka Mura je zaradi svoje biotske pestrosti in vpliva za regijo izredno pomembno, pa tudi občutljivo območje.

Zaradi tega je izrednega pomena, da se to območje skrbno varuje in se stalno dela na tem, da se prispeva k izboljšanju stanja habitatov in vrst v tem biosfernem območju.

Lesene interpretacijske točke ob reki Muri

V letošnji pomladi so tako ob celotnem toku reke začeli postavljati lesene interpretacijske točke, ki bodo izboljšale razumevanje pomena vrst, habitato in tudi procesov, ki se odvijajo v tem enkratnem naravnem okolju.

Za začetek so postavili prva počivališča, ki so namenjena predvsem opazovanju narave in procesov v naravi. Do poletja pa bo vzpostavljenih vseh 12 lokacij oziroma točk za interpretacijo, med njimi tudi tri učne poti in trije informacijski centri, ki bodo ponudili bogate informacije o reki Muri, obrečnem prostoru, vrstah in habitatih, ki so ohranjeni v tem območju, pa tudi o sobivanju reke in ljudi v pokrajini ob Muri.

Med prvimi interpretacijskimi točkami je lesena hiška za spoznavanje narave, ki so jo postavili ob reki Muri na območju občine Črenšovci oziroma natančneje pri Bobrih na Dolnji Bistrici

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
987654321 (nepreverjen)

Bobri so nej reka Mura ampak rokav Mure ločeni od glavne struge.

. (nepreverjen)

Vezani so na soboško čistilno napravo ali expanl?

In reply to by 987654321 (nepreverjen)

Ghost (nepreverjen)

Vse lepo in prav da se to dela ampak smo že imeli vrsto dobrih in lepih projektov kateri so se naredili ampak škoda še da evropa vsaj vse na dve leti ne prispeva denarja da bi se potem taki projekti tudi vzdrževali...

čarni vrag (nepreverjen)

Kakšne lesene hiške? 200 metrov od AC mosta, ob Lukačevi zapornici je nekši somar postavo staro mlatilnico. A je to tudi naravna znamenitost?

Proizvodnja (nepreverjen)

Do mano nori peneze, cedni sluzijo😀😀😀 Povejte tri projekte, ki zivijo po koncu projekta, po treh letih.

x (nepreverjen)

elektrarne na muro!!!

3a (nepreverjen)

Že predolgo zamujamo!

In reply to by x (nepreverjen)

Opazovalka (nepreverjen)

Jaki doprinos k clovestvi 😝😝😝😝😝

.. (nepreverjen)

no fajn, je pa en politični prijatelj veke peneze za tou holchuto dobo. Da bi jin le bobri tej švarkline skup nadevane podrli.

Starejše novice