V dobrovniški občini že stoji nov Center za zaščito in reševanje, ki ga od odprtja loči samo še nekaj malenkosti.

V občini Dobrovnik so z gradnjo objekta pričeli v letu 2018, ko se je tudi uspešno zaključila prva faza, v kateri je bilo predvideno dokončanje del do tretje gradbene faze. V lanskem letu so se v sklopu druge faze opravila še vsa gradbeno-obrtniška dela na objektu, v začetku letošnjega leta sledi še ureditev okolice in parkirišča ter sama primopredaja in odprtje objekta.

Gre za sodoben objekt s površino 430 kvadratnih metrov, ki bo služil občinskemu gasilskemu poveljstvu, prostovoljnim gasilcem in civilni zaščiti. Spomnimo, v sosednji občini Lendava ravno tako stoji nov in sodoben Center za zaščito in reševanje, ki so ga svečano odprli že junija 2019, ampak po zapletih s podpornim zidom, še vedno sameva.
 

Dve fazi, skupno okoli 500 tisoč evrov

Kot so zapisali na dobrovniški občini v razvojnem načrtu programov, je osnovni namen objekta, da se zagotovi medgeneracijska vsebina dela Centra in glede na izbiro primerne lokacije tudi širši pomen urbane urejenosti ožjega dela naselja Dobrovnik kot občinskega središča.

Občina Dobrovnik je v proračunu v letu 2018 za potrebe gradnja centra zagotovila 300 tisoč evrov, v lanskem letu pa je v načrtu razvojnih programov za objekt namenila še dodatnih 225 tisoč evrov

Po javno dostopnih podatkih je sicer razvidno, da je skupna vrednost naročila, ki ga je občina Dobrovnik oddala na portalu javnih naročil, v prvi fazi na koncu znesla slabih 220 tisoč evrov. Kot najprimernejši (edini) ponudnik, pa je bila izbrana zadruga Dolinka Inženiring iz Beltincev, ki ima sicer precej poslov s pomurskimi občinami in raznimi zavodi na območju Pomurja. Slednja je bila tudi izvajalec v drugi fazi projekta, ki sta ga z dobrovniško občino s podpisanim aneksom podaljšali do konca leta 2019. V drugi fazi je vrednost del znašala dobrih 290 tisoč evrov, kar skupno nanese, če seštejemo obe fazi na okoli 510 tisoč evrov. Celotno gradnjo je občina Dobrovnik financirala iz lastnih virov.

Kot nam je potrdil Daniel Bot iz dobrovniške občine, je otvoritev objekta predvidena sredi leta, gradbena dela so zaključena, potrebna je pa še zunanja ureditev, ki pa je odvisna seveda od tega, kako jim bo naklonjeno vreme: "Upamo, da bomo lahko otvoritev izvedli ravno na dan gasilcev, to je 8. junij," je še napovedal Bot, ki je sicer skrbnik pogodbe med izvajalcem in občino. 

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
AfkaHe (nepreverjen)

Slovensko zna keri tam ?
Al je vse jonapot ?

mayo.. (nepreverjen)

nem tudom.

In reply to by AfkaHe (nepreverjen)

njeta. (nepreverjen)

igen, igen.

In reply to by mayo.. (nepreverjen)

Jebiveter (nepreverjen)

Nem... jonagold pa jonatan...

In reply to by AfkaHe (nepreverjen)

31337 (nepreverjen)

Mene pa zanima, koliko intervencij letno je v občini Dobrovnik, da lahko upravičijo takšno investicijo in takšen center? Vzdrževanje? Je sploh potreba po tem?

čarni vrag (nepreverjen)

Center za pol milijona v vsako vas!

NA PRAVI STRANI (nepreverjen)

CENTER JE NAGRADA ŽUPANU KER JE PRISTAŠ - PRIJATELJ PRAVE (RDEČE) POLITIČNE USMERITVE.

barcelona (nepreverjen)

Takšen center v Lendavi in tudi v Dobrovniku. Ali ni to razmetavanje denarja? Je vse lepo in prav da so gasilci in reševalci pravilno opremljeni in usposobljeni, vendar toliko razkošnega zidovja na tako mali razdalji si ne zmorejo privoščiti najbogatejši.

Bukev (nepreverjen)

Ceste Bukovnisko jezero - Bukovnica pa Kardinar noce urediti. Samo Glavac Moravska obcina zdaj dela asfartno cesto proti jezeru.

Starejše novice