Vsake toliko se zgodi, da moramo poročati o tem, da so se javna mesta "prelevila" v javna smetišča. Zadnji takšen primer je v vasi Lipa.

Vas Lipa, ki spada v občino Beltinci, po mnenju nekaterih spada med najbolj urejene vasi v občini. Seveda pa se najdejo tudi takšni, ki omenjenemu mnenju nasprotujejo. Razlog za to so neurejeni otoki za smeti, ki v zadnjem času precej kazijo podobo Lipe.

Večina občanov je sicer menja, da so tovrstni otoki za smeti nepotrebni, saj naj bi imela gospodinjstva koše za ločevanje odpadkov. So pa seveda po vaseh še vedno prisotni otoki za smeti, kot je to praksa vsepovsod. Toda ti otoki so zdaj postali težava.

Se pa zdaj vaščani Lipe sprašujejo od kje prihajajo vse te smeti, ki kazijo videz vasi. Na tej zelenici v bližini otoka, od koder so tudi posnetki, vsakodnevno na šolski avtobus čakajo otroci. Vsekakor ne gre za prizor, ki bi lahko bil komu v ponos.

J.Ž.

S spleta

Komentarji (3)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
Hmmmmm (nepreverjen)

To je odraz družbe... Kamere pri vsakon takšnon zbirališči pa jake kazni za tiste, šteri vozijo to. Še posebej železne kletke, štere nemajo nika za iskati pri teh odpadkaj...

hokrtp (nepreverjen)

boljse da sem prinesejo, kot pa odvrzejo v gozdu.
krivi so tisti, ki ne odvazajo smeti, ali pa obcina ni placala storitve.

In reply to by Hmmmmm (nepreverjen)

mendo (nepreverjen)

Za kaj pa ste volili nesposobnega Viraga

Starejše novice