Občina Kobilje je pridobila nove prostore in objekte, namenjene druženju občanov in obiskovalcev. Namenu predali nov Športno medgeneracijski center.

Projekt vzpostavitve Športno medgeneracijskega centra v Kobilju dobiva jasno podobo in se zaokrožuje v središče medgeneracijskega dogajanja. Kot je povedal župan Občine Kobilje Robert Ščap, rojstvo ideje projekta sega v leto 2015, njegova realizacija pa je zaradi omejenosti finančnih sredstev bila planirana v več fazah.

Igrišče za odbojko na mivki so denimo izgradili v začetku leta 2016, nadaljevali so z energetsko sanacijo strehe stavbe, v katere mansardi se nahaja 5 občinskih stanovanj. Ob igrišču za odbojko na mivki in nogometnem igrišču so letos postavili brunarico za statično kegljanje ter uredili večji notranji družabni prostor in prostor za strelišče z zračno puško. Ob ureditvi notranjih prostorov nogometnega kluba so postavili še reflektorje ob igrišču za odbojko na mivki. Za najmlajše so medtem poskrbeli z otroškimi igrali, kar sta z združenimi močmi omogočili Zavarovalnica Triglav in Občina Kobilje. 

Del finančnega vira investicije je bil Javni poziv LAS Pri dobrih ljudeh 2020, za polovico vrednosti igral je poskrbela Zavarovalnica Triglav, preostalih 150.000 evrov pa je zagotovila kobiljanska občina.

Z WiFi4EU do brezplačnih dostopnih točk

S tem pa po besedah župana še niso končali. V nadaljevanju projekta so si kot cilj zadali še ureditev parkirnega prostora, prestavitev nogometnega igrišča za zagotovitev prireditvenega prostora in izgradnjo igrišča za ulično košarko.

Prav tako bodo okviru projekta WIFI4EU Občino Kobilje povezali na 10 zunanjih brezplačnih točkah za uporabo interneta, pri čemer bo eno od brezplačnih dostopnih točk predstavljal tudi ŠMC.

»Zahvaljujem se vsem občanom in občankam za podporo pri tem zelo pomembnem projektu za Kobilje.  Zahvaljujem se vsem donatorjem in slehernemu, ki je na kakršen koli način pri tem pomagal. Zelo velika zahvala pa velja mojim sodelavcem v občinski upravi, javnim delavcem preteklih let, brez katerih si preprosto ne morem zamisliti uspešne realizacije tega projekta,« je povedal župan Občine Kobilje Robert Ščap. 

Z igro do povezovanja med generacijami

Igrišča so osrednji prostori, ki otrokom omogočajo razvoj gibalnih sposobnosti in predstavljajo stičišča za povezovanje s sovrstniki in z družinskimi člani.

Prav zato je največja slovenska zavarovalnica v okviru akcije Otroci Triglava v zadnjih letih sofinancirala prenove ali postavitve že 41 otroških igrišč, med njimi tudi igrišče ob športno medgeneracijskem centru v Občini Kobilje.

»Otroška igrišča so več kot le prostori z igrali, saj predstavljajo varno okolje, v katerem lahko najmlajši člani družin naredijo prve korake pri raziskovanju sveta in bližnje okolice ter pri odkrivanju svojih sposobnosti. Obenem tudi odraslim, ki spremljajo otroke ob igri, nudijo okolje, v katerem lažje navezujejo nove stike in skozi pogovore izmenjujejo izkušnje,« je ob odprtju povedal Sandi Štefan Flisar, direktor Območne enote Murska Sobota Zavarovalnice Triglav, in dodal: »Igrišče, ki v Občini Kobilje stoji ob športno medgeneracijskem centru, bo tako zagotovo pripomoglo k pretoku znanja in izmenjavi izkušenj med vsemi generacijami.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Risto Kubura (nepreverjen)

Odlična prireditev, moj stari oče bo treniral vaterpolo!!!!!!

Starejše novice