Društvo gojiteljev pasemskih malih živali Odranci je v sodelovanju z Občino Odranci v Športnem parku v Odrancih pripravilo 20. meddruštveno razstavo pasemskih malih živali z mednarodno udeležbo.

Društvo gojiteljev pasemskih malih živali Odranci je pripravilo tri dni trajajočo zastavo, ki je bila dobro obiskana. Letošnja razstava je bila pa še posebna, saj je bila jubilejna, dvajseta po vrsti.

Gojitelji iz štirih držav razstavili na stotine živali

Na razstavi so sodelovali gojitelji iz Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije, ki jih je bilo, kar 68. Kljub temu da je število članstva pri gojiteljih v upadanju, nekateri še vedno čutijo ljubezen do malih živali in ravno to je bil namen razstave.

Gojitelji so na ogled postavili 311 vrst golobov, 79 vrst  perutnine in 100 vrst kuncev ter 29 različnih vrst eksotičnih ptic.

Sočasno z razstavo so se s svojimi risbami na temo: »Male živali v našem okolju« predstavili malčki iz vrtca Mavrica Odranci in učenci nižje stopnje Osnovne šole Odranci

Ob razstavi pa je potekalo še ocenjevanje razstavljenih živali, katere so ocenjevali sodniki Slovenske sodniške organizacije društev gojiteljev malih pasemskih živali Slovenije. Lastniki najlepših malih živali bodo pokale in priznanja prejeli na občnem zboru društva. 
 

J.Ž.
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice