OPOZORILO: Čez dan bo pihal zelo močan jugozahodnik, ki že povzroča težave po Pomurju. Veter je že ponoči povzročal preglavice, ena oseba je umrla zaradi drevesa, ki se je prevrnilo na avtomobil.

Jugozahodni veter bo najmočnejši v ponedeljek dopoldne. Najmočnejši sunki bodo v severovzhodni Sloveniji. Po nižinah bo veter v sunkih dosegel hitrost od 70 do 100 km/h, v višjih legah pa tudi nad 100 km/h. Na omenjenih območjih so verjetni vetrolomi večjih razsežnosti.

Odkrite strehe, podrta drevesa

Močan veter, ki piha pri nas povzroča številne nevšečnosti. 

V Murski Soboti veter nosi kritino po mestu, poškodovana je terasa pri slaščičarni Winter. Močan veter je čez cesto na Štefana Kovača podrl drevo, ki so ga gasilci že odstranili.

Kot nam je sporočil bralec, je močan veter na pomožnem igrišču z umetno travo v Belticih, odkril več kot eno tretjino igrišča.

Kako je pri vas? Posredujte nam fotografije in informacije.

Kaj pomeni rdeči alarm?

Veter lomi veje in lahko podira nekatera drevesa, lahko odnaša kritino s streh. Veter nekoliko ovira cestni promet ter otežuje gibanje. Vrata in okna naj bodo zaprta. Na Arsu priporočajo, da se pri gibanju na prostem izogibajte nevarnih mest. Priporočajo previdnost v prometu. Spremljajte meteorološka obvestila in morebitna opozorila ter informacije, ki jih posredujejo pristojne službe in organi.

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Laci (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ni nekaj ekstra mal bol piha to je to

Malo nori (nepreverjen)

Laci na 42 taci.

In reply to by Laci (nepreverjen)

Laci (nepreverjen)

😋😋🤣

In reply to by Malo nori (nepreverjen)

G23 (nepreverjen)

Dobro vam je župan izvajalca za igrišče zrikto, mafija, dobro ka še vsaj narava razkrinka prevarante.

BOJK (nepreverjen)

V Beltincih bi naj veter odkril novo igrišče z umetno travo, KAK JE TO MOŽNO kak je te to bilo položeno, narava res razkrije prevarante - mafijo če je tu res župan izbiral izvajalca, pa če tudi ni je pa odgovoren kak se trošijo občinski pejnezi in tu morajo leteti glave dosta vas mamo.

In reply to by G23 (nepreverjen)

Pazzt (nepreverjen)

Kak je tau mozno? Cist enostavno, igrisce je ostalo lansko leto nedokoncano ker je bilau premrzlo ka be lejko skuper zakelile travo, in je tak ostalo od decembra pa do zdaj, in zarade toga je prislo do toga, nej pa ka nebe bilau dobro polozeno ale kaj.. ale tak ste vcase vsi pametne pa navalite ka cuda no.

In reply to by BOJK (nepreverjen)

BOJK (nepreverjen)

Koje tele pa je te polagalo travo pred zimo, počakalo bi se na pomlad in te položilo in zakelilo, polagalo se je samo za to da naj ljudstvo vidi napredek občine, kje vam je pamet ????

In reply to by Pazzt (nepreverjen)

njiva

Ge vrage fuda,eti prinas nega vetra niti malo nej

jugozahod (nepreverjen)

A ja, či pri tebi ne fuda, ne fuda nindri? Pridi poglednot v MS našo razsipano garažo :(

In reply to by njiva

Laci (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Drugačepa so spet mimo usekal z rdečim alarmom. Ni tko hudo

Pižmovka (nepreverjen)

Praviš, da naj ljudje začne skrbeti komaj takrat, ko bo 200-300 km/h veter?

In reply to by Laci (nepreverjen)

čista resnica (nepreverjen)

skoro bi winteri slaščičarno odneslo ta dol evo kak so naši albanci pametni pou leta fejst slujžijo pau pa so na dopusti pomalem do pa odpirali tak ka navali narode...

Bučka (nepreverjen)

Tisti, ki pravi, da ni vetra, naj se pride sprehajat v MS in ko mu bo kaj priletelo v glavo bo vprašal: a to veter piha?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice