FOTO: Občina Križevci
Rekonstrukcija dostopne ceste.

V času poletnih šolskih počitnic se bo izvedla rekonstrukcija dostopne ceste do Osnovne šole Križevci. Občina Križevci je na osnovi zbiranja ponudb izbrala izvajalca gradbenih del, ki bo izvedel rekonstrukcijo nekje 100 metrov dostopne ceste do Osnovne šole Križevci.

Gradbena dela v pogodbeni vrednosti 60.666,67 evrov bo izvedla gospodarska družba AGM Zemljak d.o.o. iz Cvena, ki jo zastopa direktor Zmago Zemljak, nadzor nad investicijo pa bo vršila gospodarska družba AKENING d.o.o. iz Borecev, ki jo zastopa Stanislav Marič.

FOTO: Občina Križevci

Šlo bo za območje umirjenega prometa

V sklopu investicije se bo izvedla rekonstrukcija dotrajane dostopne ceste, uredila se bo tudi površina za pešce in kolesarje ter izvedla novogradnja javne razsvetljave. Širina vozišča bo znašala 4 metre, ob vozišču se bo izvedla asfaltna mulda 0,5 metra, ki bo ločnica med cesto in površino za pešce, ki se bo uredila v nivoju vozišča. Površina za pešce bo široka 1,75 metra.

Rekonstrukcija ceste bo obsegala odstranitev obstoječe asfaltne ceste, hodnika za pešce in robnikov, izvedbo nove voziščne konstrukcije, izvedbo odvodnjavanja ceste, izvedbo novega nosilnega in obrabnega asfaltnega sloja ter izvedbo novogradnje cestne razsvetljave z varčnimi LED sijalkami.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pedenjped (nepreverjen)

Pa kdo vam piše te debilne članke?
Se bo izvedla... A kar sama se bo izvedla?
Nekje 100 metrov ceste... Kje ?

of občan (nepreverjen)

Vidi vidi na Sobotinfo se kar vrstijo članki o SD jevih županih. Sandi vsaki drugi dan gor, Križevski, ki je iz Prlekije tudi vsak županov podpis je gor.
ps. a ni ovi Marič, ki bo vršil nadzor že v penziji?

Starejše novice