Ulice Murske Sobote skrivajo marsikaj zanimivega, tudi pločevinke v asfaltu.

Če ste se zadnje čase sprehajali po Stari ulici v Murski Soboti ste morda naleteli na zanimiv prizor. Na cesti, ki je leta 2019 dobila novo asfaltno prevleko, iz asfalta štrli pločevinka. 

Kaj o tem pravijo na soboški občini? Mestna občina Murska Sobota, kot investitor preplastitve Stare ulice sporoča, da je s to nepravilnostjo seznanjena in jo je tudi reklamirala pri izvajalcu.

Kot so povedali za Sobotainfo, je izvajalec reklamacijo akceptiral in jo bo odpravil iz naslova odprave napak v garancijski dobi.

»Izvajalec bo moral nepravilnost odpraviti v času garancijske dobe, sicer bo naročnik pred njenim potekom unovčil kavcijsko zavarovanje za odpravo napak v garancijski dobi in bo potrebno sanacijo izvedel z drugim izvajalcem,« so še dodali.

Posnela sta krpanje cest v slogu »A je to«

Prizor v Murski Soboti pa ni osamljen primer.

Na družbenih omrežjih je pred leti zaokrožil posnetek, ki prikazuje nenavadno krpanje ceste s strani dveh delavcev. Na posnetku, ki izvira iz Podgorja pri Slovenj Gradcu, je videti dva delavca, kako po domače zakrpata luknjo na cesti.

Eden izmed njiju vrže lopato asfalta na cesto, drugi delavec pa svež asfalt kar z nogami potepta. Nato se z avtom še zapeljeta vzvratno preko zakrpane luknje na cesti in se odpeljeta.

Sodeč po posnetku gre za delavca gradbenega podjetja VOC Celje, ki se na svoji spletni strani opisuje z bogatimi izkušnjami, strokovno ekipo ter nenehnim vpeljevanjem novih tehnologij in materialov. Ali gre za »nove tehnologije« tudi pri načinu dela prikazanem na posnetku, niso zapisali.

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sjdjd (nepreverjen)

Ne pride mi na misel kako bi naj drugace zakrpali luknjo. Lahko bi za ta 10X10 cm privlekli bager pa valjar.

Mekičč (nepreverjen)

Vklopi možgane

In reply to by Sjdjd (nepreverjen)

Gost555 (nepreverjen)

No ajda majster ka te čujen kak bi tij zakrpau 10x10 cm luknjo? Pametnjakovič.

In reply to by Mekičč (nepreverjen)

. (nepreverjen)

zakaj treba zakrpat pa to je zgodovina

In reply to by Gost555 (nepreverjen)

Stanko Kodric (nepreverjen)

Jebenti, namesto da bi preplastili vsaj 50 metrov ceste, varčujejo in krpajo takole udarno jamo na način, da ne bo nič bolje. Za državne oz.obcinske ceste je zadolžena občina. Slabe ceste pomenijo nenehno nevarnost za uporabnike vozišča in ko se bo nekomu pripetila nesreča, naj toži občino ker ni skrbela ustrezno za cestišče.

In reply to by Gost555 (nepreverjen)

Prekmurec 67 (nepreverjen)

Če ne veš kak se to dela, bodi rajši tiho.

In reply to by Sjdjd (nepreverjen)

Replika (nepreverjen)

Jebane POM-GRAD.

tanja flaškonn (nepreverjen)

In tako kurbrbe nepismene delajo z našim davkoplačevalskim denarjem
Jebali bi Silvota Drevenška za 30 let zapora
a sami zaslužite zaradi malomarnosti ,lenobe in povzročanja nevarnosti najmanj 40 let zapora
Slabši ste kot Silvo Dervenšek

carni vrag (nepreverjen)

Zaradi take luknje lahko gre avtobus poln potnikov v maloro
in je leiko 50 lidij mrtvih
Toliko jih naši morilci v 10 letih ne zakoljejo

In reply to by tanja flaškonn (nepreverjen)

123666 (nepreverjen)

To luknjo že krpajo pol leta. Preden se to popravi bo Jevsek ,ki je preplacal to preplastitev že državni sekretar v novi levi vladi🤮🤮🤮

iziBizi (nepreverjen)

Polenic?
hja hja

lukčev mesec (nepreverjen)

Dajte napisat katero podjetje je asfaltiralo !!!
Sicer pa je verjetno to kdo podvalil, ker cestarji pa itak ne pijejo piva.

Žuža (nepreverjen)

Vse to mi plačam😂

3222 (nepreverjen)

poceni delovna sila iz balkana, potem tudi takšna kvaliteta. od kje pa jim znanje, delajo pa vse. pri gradbenih firmah in podobnih podizvajalcih skoraj noven ne govori slovensko, ampak vse pričajo ali po albansko. samo da je delo opravljeno, lastnik firm pa pokasira velike pare. Nenormlani pristiksi delojemalcev iz gradbene stroke na vlado in Ue da naj izdajajo čimprej dovoljenja za delavce iz balkana. Hlastanej po dobičku in preseravanje z denarjem na račun mizernih plač poceni delovne sile.

ena pač (nepreverjen)

to pa je naše ljubo gradbeništvo, od katerega ni ostal niti o...toliko o stroki, katero so uničili vsi v verigi.....od investitorjev, inšpektorjev, nadzornikov in izvajalcev, kateri diktirajo tempo tako rokovno kot kvalitetno za čim večje zaslužke z minimalnimi stroški

In reply to by 3222 (nepreverjen)

Lili 56 (nepreverjen)

Zakaj pa v gradbeništvu ni slovenskih delavcev, kaj misliš? Ker jih takšna dela ne zanimajo. Sploh pri teh plačah, če v Avstriji dobijo več, Še sreča, da pridejo od drugod, da sploh kdo pri nas to hoče delati.

In reply to by 3222 (nepreverjen)

swawe (nepreverjen)

in potem itak skoraj vedno čez 2 ali 3 leta, v vsaki občini je tako, spet po tej novih cestah, pločnikih režejo ,ker so pozabili neko cev položit ali bi spet nek nov kabel vlekli, ali so samo lopato noter pozabili. Skratka samo da se plača.... in da je delo.

Felix 10001 (nepreverjen)

😂🤣 ni edina pločevinka pri nas je rokavica pa pločevinka od označevalnega spreja tudi veje so zvaljali v asfalt in najboljša je del metle. Ja pol pa se čudimo ko vse poka. No to so samo vidne stvari v asfaltu. So pa verjetno še skriti primerki tam pa potem verjetno samo vrže asfalt ven ko vse skupaj zamrzne če je slučajno zima.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice