FOTO: Rok Horvat
Na svoj račun so prišli ljubitelji dalmatinskega melosa.

V Moravskih Toplicah se je sinoči v organizaciji TIC Moravske Toplice odvil edinstven in nepozaben Večer najlepših dalmatinskih pesmi. Pred pomursko publiko sta nastopili dobra stara Klapa Maslina in Klapa Romansa iz Šibenika. 

Obiskovalci so se v šotoru v Športnem parku Terme 3000 zvokom glasbe predajali vse do jutranjih ur, v kulinarični ponudbi pa so priložnosti primerno seveda bile tudi odlične ribje jedi.

Klapa Maslina je ena najuspešnejših klap. Njeni člani, ki so bili del slovite klape Šibenik, že več desetletij osvajajo glasbene odre. V sodelovanju z najuspešnejšimi skladatelji, kot so Arsen Dedić, Krste Juras, Joško Banov in Andrej Baša, so poustvarili uspešnice »Maslina je neobrana«, »Dalmatinske oči plave«, »Ostala si ista«, nezamenljivo »Da te mogu pismom zvati« ter mnoge druge pesmi. 

Klapa Maslina na svojih nastopih v Sloveniji sicer vedno zapojejo tudi nekaj slovenskih skladb. Nič drugače ni bilo včeraj v Moravskih Toplicah, kjer sta med drugim odzvanjali Avsenikova Slovenija od kod lepote tvoje in Slakova V dolini tihi.

Dogodek je obiskala tudi naša ekipa in nekaj utrinkov za vas zbrala v fotogaleriji. 

FOTO: Rok Horvat

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dalmacija (nepreverjen)

Lepote morja in pesmi dobrih ljudi

rbd (nepreverjen)

Ja se strinjam ob pravem času in na pravem mestu?

In reply to by Dalmacija (nepreverjen)

Đouže (nepreverjen)

Bravo, res precudovit dogodek, kateri nima nobene veze z turizmom in ga organizira TIC, da sebi potesi svoje želje. Ja in pekli so tudi ribe specijaliteto Prekmurja. Ja in lunapark je tudi se tu wuuhuuu ?. Daj naj nekdo pelje te Ticovke pogledat malo okrog kako se promovira Turizem in kaksni dogodki se morajo organizirati. Saj ni dalec čisto blizu je in ni treba na hrvasko obalo ????

Pika na I (nepreverjen)

Ma daj prosim vas bejžte nekan v b.... m.... s temi hrvatami. Pin k.... man teh brezveznikov

Hej hej (nepreverjen)

A se jih ne nežrete (klap), ko vsako leto lazite k njim???

Klapa ne klapa (nepreverjen)

Prvi sadovi delovanja nove direktorce turističnoga paraobčinskoga centra so tukaj. Koji ku..., pa klape. Nega nan rešitve.

Starejše novice