Foto: Niko Časar
Veseli december je tu! S prižigom lučk in otvoritvijo mestnega drsališča se je tudi v Murski Soboti začelo praznično dogajanje, ki prinaša stojnice, ledene radosti in številne prireditve.

Drsanje, topli napitki, praznične dobrote, animacije, Pravljična dežela, stojnice, koncerti v soju tisočerih luči, silvestrovanje.

Vse to in še več obljubljata Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota ter Mestna občina Murska Sobota za letošnje praznično dogajanje. 

Otvorili soboško drsališče

Za še bolj praznično vzdušje so danes na Drevoredu Martina Luthra otvorili tudi dolgo pričakovano mestno drsališče, ki bo ponujalo ledene radosti za obiskovalce vseh starosti. 

Soboško drsališče bo v središču mesta na voljo vse do 5. februarja 2023. Obratovalni čas drsališča pa je od ponedeljka do četrtka in v nedeljo, od 10.00 do 20.00, ter ob petkih in sobotah, od 10.00 do 22.00.

Za še bolj magično vzdušje pa se je ob otvoritvi drsališča v Murski Soboti prižgala tudi praznična razsvetljava. 

V mestu zasijalo skoraj 60.000 prazničnih lučk

Letošnja praznična okrasitev središča je nameščena v enakem obsegu kot v minulem letu, to pomeni, da je Murska Sobota zažarela v soju skoraj 60.000 prazničnih lučk.

Osrednji del praznične razsvetljave je torej na Slovenski ulici, kjer so glavni element novoletne dekoracije svetleči zračni baloni, ki z igrivostjo novoletne dekoracije opozarjajo na minulo 24. Svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni. Na nekaterih svetlečih se balonih so hkrati upodobljene še silhuete stavb, ki s svojimi podobami spominjajo na naše mesto.

Pred Hranilnico prekmurskih dobrot je postavljena tudi zanimiva točka za praznične fotografije, na koncu Slovenske ulice pa si lahko ogledate še pravi adventni venček, narejen kar iz lučk. Med drugim najdemo tudi zanimive svetleče oblike, kot so na primer iz lučk oblikovana darila.

Okrašena pa ni samo Slovenska ulica, v praznične luči so namreč odete še nekatere bližnje ulice, in sicer Kocljeva ulicaSlomškova ulica in ulica Štefana Kovača, kjer si lahko ogledamo čarobna osvetljena drevesa.

S prazničnimi lučmi je osvetljen tudi Trg zmage, ki za otroke ponovno ponuja Pravljično deželo in ročno izdelane lampiončke.

Utrinke iz otvoritve drsališča in prižiga lučk si lahko pogledate spodaj. 

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gripa (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tu pa ni v blizini stanovalcev, ki bi jih" hrup" motil?

Kmett (nepreverjen)

Si

In reply to by Gripa (nepreverjen)

Fifi.2021 (nepreverjen)

Kak bedno pisanje. deni si postelo coj pa spi tam 2 meseca.te se javi.

In reply to by Gripa (nepreverjen)

Strucnjak (nepreverjen)

To do zdaj 2 meseca pisali.eno isto

In reply to by Fifi.2021 (nepreverjen)

Gripa (nepreverjen)

Ti babek odis s kurami spat? vej pa do 22 ure je lejko galama. Ka pa poleti nemres spati pri odprejtih oknah zavolo prometa, to pa nikoga ne moti.

In reply to by Fifi.2021 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Nekateri pač niso zdravi če jih nekaj ne moti. Če niso sposobni mestnega življenja, naj se odselijo na podeželje. Pa še tam bodo taki našli nekaj kar jih moti.

In reply to by Gripa (nepreverjen)

Brdajz (nepreverjen)

Vse vas moti,ka koli se napravi je nej dobro. Tipično za Prekmurje.

. (nepreverjen)

Takim ni pomoči, saj jih moti že njihova lastna senca.

In reply to by Brdajz (nepreverjen)

Niko i ništa (nepreverjen)

To je res, eni se pač spotikajo ob samega sebe in samo štenkajo.

In reply to by . (nepreverjen)

rossmann (nepreverjen)

Naslov članka pa takšen kak da bi pisali za Ciciban ali Pionirski list.

. (nepreverjen)

Pionirski list je bil boljši!

In reply to by rossmann (nepreverjen)

Starejše novice