V središču Banovcev so člani Turističnega društva Banovci na zelenici pri vaški kapeli in gasilskem domu na prostem spletli in postavili orjaški adventni venec.

V Banovcih že 20 let na prostem pletejo in postavljajo adventni venec v adventnem času in tudi tokrat niso pozabili na tradicijo. Člani Turističnega društva Banovci so na prostem spletli in postavili adventni venec na katerega so namestili štiri lučke. Vsako nedeljo se bo ena lučka prižgala vse do božiča.

Adventni venec težak kar 300 kilogramov

Za pletenje so porabili okrog dva "kubika" smrekovih vej, ki so jim jih podarili vaščani iz Križevcev. Zunanjost venca so okrasili z rdečimi in zelenimi pentljami ter venec še okrasili s štirimi lučkami, ki bodo do izraza prišle v nočnem času.

Adventni venec ima premera štiri metre in dvanajst metrov obsega, težak je pa okoli 300 kilogramov. Ko je bil venec končan, so ga ročno dvignili in sedaj visi na drogu ter je viden od vsepovsod. 

V turističnem kraju bo imel veliko pozornosti

Pri pletenju adventnega venca je sodelovalo 15 članov Turističnega društva Banovci in drugi vaščani. Pri sakralnem objektu svetega Florjana v Banovcih so sicer spletli tudi manjši adventni venec iz smrekovih vej.  V neposredni bližini venca so Terme Banovci, zato ga bo videlo nedvomno tudi veliko turistov, ki bodo prihajajoče praznične dni zahajali v ta del Slovenije. 

Člani društva in vaščani Banovcev ocenjujejo, da je njihov venec največji v Prlekiji.

J.Ž.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
😩 (nepreverjen)

Žerdin (imenovani “kajti”),
a ti je že kdo povedal, da je tvoje pisanje na stopnji negativno ocenjenega tretješolca?
Zakaj se ne nehaš blamirati?
Nehaj prosim!

Starejše novice