Ribiška družina Gornja Radgona, Temeljna ribiška enota Tišina že nekaj let pripravlja ribiško tekmovanje za laskavi naslov – ribiški car.

Tekmovanje za ribiškega carja poteka vsako leto v drugi gramoznici v Gradišču pri Tišini. Letošnje tekmovanje je potekalo v nedeljo, 12. julija in je h gramoznici privabilo kar 29 tekmovalcev. Po nekaj urnem tekmovanju so stehtali ulovljene ribe. Šlo je sicer za načelo ujemi - spusti.

Skupno je ob koncu tekmovanja 29 ribičev ulovilo 84.300 gramov različnih vrst rib. Največjo ribo amurja, ki je tehtala 12,125 gramov, je ujel Milan Ružič iz Satahovcev pri Murski Soboti.

Drugo mesto je zasedel Jože Horvat, ki je ulovil 10.600 gramov rib, tretji je postal Franc Škrilec, ki je ulovil 10.250 gramov rib, četrti je postal Uroš Bukovec, ki je na trnek spravil za 7.750 gramov ulovljenih rib, peto mesto pa je zasedel Branko Sever, ki je z ribiško palico in vabo ulovil 7.250 gramov rib. 

Prvič po petnajstih letih

Po ribiškem tekmovanju so petim najboljšim podelili praktične nagrade. Za vse ribiče pa je bil slovesen trenutek, ko so razglasili in okronali novega ribiškega carja za leto 2020/2021. Carja je okronal predsednik Temeljne ribiške enote Tišina Vinko Šarotar, pomagala pa sta mu člana Upravnega odbora Andrej Berden in Franc Nemec

Novemu ribiškemu carju Milanu Ružiču se je letos prvič nasmehnila sreča, med tem, ko je član ribiške družine Gornja Radgona, temeljna enota Tišina, že 15 let in se vsako leto udeleži tega tekmovanja.

Sedaj bo v letu, ko bo nosil krono, bdel nad ribiči, ki hodijo lovit ribe v Gradišče, njegova skrb pa bo tudi ribji zarod in urejena okolica gramoznice z ribami. 

J.Ž.
 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nas dedi (nepreverjen)

Bravo dedi. . Pa ti je le uspelo. Samo tako naprej

Gost111 (nepreverjen)

se mu je usralo
mamini budali

In reply to by Nas dedi (nepreverjen)

df (nepreverjen)

ko jebat ne možeš više
greš pa ribe loviti

Starejše novice