Ob brodu v Krogu je v okviru projekta Go in Nature Mestna občina Murska Sobota uredila doživljajsko igrišče in številne druge novosti.

Mestna občina Murska Sobota je z drugimi partnerji v projektu Go in Nature vzpostavila mrežo naravi prijaznih in trajnostno opremljenih točk za doživljanje in interpretacijo narave in naravnih vrednot v čezmejnem prostoru Slovenije in Madžarske. Za varnejši dostop sta bila obnovljena dotrajana mostova, tudi pot ob reki je bila dodatno utrjena in urejena. Še pred iztekom lanskega leta so ob poti do reke Mure uredili učilnice na prostem in opazovalnico živali, otroci pa so se lahko razveselili otroškega doživljajskega igrišča, so zapisali v Soboških novinah

Dela za 214,5 tisoč evrov je izvedla Komunala

Igralni prostor ob brodu je opremljen z robustnimi lesenimi igrali, razdeljenimi v dva sklopa: večji plezalni element stoji na osrednjem delu igrišča, manjša skupina ravnotežnih igral za vse generacije pa je na robnem delu vstopnega prostora. Dodane so še hiške iz lesenih nosilnih palic in pletenja (vrbovo šibje), peskovniki so v »potopljenih« lesenih čolnih, dodani so tudi stolpiči s sledmi živali, ograja iz vrbovega šibja itd.

Kot je razvidno iz fotografij, je ob igralih urejen na novo prostor za piknik z lesenimi mizami in klopmi. Projektant je bil Atelje Ostan Pavlin, za dela pa je bilo izbrano občinsko komunalno podjetje Komunala Murska Sobota. Vrednost del je sicer znašala 214.558,25 EUR.

Še druge pridobitve ob brodu

Kot so zapisali na mestni občini, je bila ključna pri projektu tudi angažiranost domačinov, ki je prispevala k novi podobi območja ob reki Muri. Ob cesti od Kroga do broda je urejena tudi vstopna točka, kjer je mogoče parkirati vozila in si izposoditi kolo v sistemu Soboški biciklin. Člani Kajak kanu kluba Mura Krog so še v lanskem poletju uredili nove sanitarne prostore. Tudi za letošnje leto imajo nekaj načrtov, med drugim si želijo obnoviti streho in notranje prostore, so še sporočili.

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Murekkk (nepreverjen)

V sklopi igral je še nezavarovana sajla, ka je broud privezani,...tüdi tan se lejko pleza. Verjetno ste pozabli poslikati, bole adrenalinsko je!

ZoRo5 (nepreverjen)

Vprašanje? Je ta investicija toliko vredna? Ne ! Ampak Komunala itak dobi vsa ta dela in lepo služijo na tak način -seveda z občiskim blagslovom. VSE se dela brez razpisa!!

Elita ms (nepreverjen)

Kaj te ti veš kolko kaj stane XDXD marš delat za minimalca, kaj pa nisi v šolo hodo.

In reply to by ZoRo5 (nepreverjen)

geyci (nepreverjen)

ti si tele,
komunala dobro dela. Ampak sluti pa tudi rejdno...
sodelujen z njau in jo redno pleplacuvlen;)

In reply to by Elita ms (nepreverjen)

bejle vrag (nepreverjen)

Ne palamude. Če nemaš pojma, ne kaži to vsen ...

In reply to by ZoRo5 (nepreverjen)

micka2 (nepreverjen)

prekrasno je videti !

goostt (nepreverjen)

Tudi meni je všeč !

In reply to by micka2 (nepreverjen)

dreg (nepreverjen)

lepo . samo pojge neven ce je to vredno 215000 , nesce je lepo zasluzo?

bejle vrag (nepreverjen)

Kda boš to znal tude tij napravite, te lejko poveš, kelko bi tij tou kasero. Dotečaza pa fajn vgasne pa idi pred televizijo, ka de več haska od tebe.

In reply to by dreg (nepreverjen)

+- (nepreverjen)

Vse lepou in pravf, gda de pa mura poplavlala, ta pejsek iz igrišča, čolnički,... ge de pa te tou končalo? in što de te tou razdejanje po poplavaj sanejro?

Hrhrhr (nepreverjen)

Vidis decko drage tume pa se prave luknja brez dna. Sake 2 leti ka de vse pod vodau de obcina namejnila 50 jurjof za sanejranje pa ta komunala pa klub fajn potegnola?

Za 215 jurjof bi obcina lejko 5 neprofitnih stanovanj kujpila pa mladin dala. Ale pa sanejrala cesto v gederovcaj ale pa... Najde se še in še.

Ovak pa so igrala v obliki čuna edijno pametno, ka de se fajn lejko odpelo do črnoga morja

In reply to by +- (nepreverjen)

Tihi (nepreverjen)

Ne bluzi če nemaš pojma, to so pejneze po projekte.....

In reply to by Hrhrhr (nepreverjen)

Hrhrhr (nepreverjen)

In ka točno ščejš zaj tij kao pameten povedati? Vedno se naprave projekt pa se plača projekt. Projekt pa je prilagojene izavajlce. Kda evropa financejra pa kda občina financera in so domače lidgej izvajalce se projektna vrednost nakunce da x 1.6.

In reply to by Tihi (nepreverjen)

beletinke! (nepreverjen)

PREPLAČANO PARKRAT!

vinkomegla (nepreverjen)

Tou vse vkup je nej vrejdno 30 jezero....

Mous (nepreverjen)

Ges vam za 5 jurjov dosta lepse ven narejdin kak zdaj zgleda.

PREPLAČANO (nepreverjen)

Sobočanci, boste že enkrat pogruntali, kaj delajo z vašimi pejnezi ??? Kak zmeraj izbrana Komunala, tu prekleto smrdi tudi okrog cene 214.000 € je velik denar.

zglop (nepreverjen)

vse to je iz zlata.

Munt (nepreverjen)

Za božo volo, gej što ka je tau dela nadzijro in bi lejko što ocejno vrejdnost toga projekta. Mamo mi svetnike, ka je zanima samo sejnina,opozicija je lekar čemerna samo da __župan ne skliče seje. Takšni pejnezi, ka ste normaln lidgej, tu neka smrdi!

df (nepreverjen)

Vej pa ka se sekejrate DF to vse nadzira pek komentarov kere si pijše san s seuf. Un je znalac za vsa področja in čudno ka je še nej predsednik države.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice