Krizni center za mlade, ki se je do zdaj nahajal na Lendavski, se je preselil na novo lokacijo.

Krizni center za mlade Murska Sobota, ki spada pod okrilje Centra za socialno delo Pomurje, je po sedemnajstih letih svoje prostore našel v večji in za ta namen primernejši stavbi. Krizni center za mlade Murska Sobota se tako po novem nahaja na Prešernovi ulici 12 v Murski Soboti, v neposredni bližini vrtca Urška.

Odprt vse dni v tednu

Krizni center je odprt vse dni v tednu, 24 ur na dan. Njegov namen je predvsem pomoč otrokom in mladostnikom v starosti med 6. in 18. letom, ki zaradi osebne stiske ali težav, ki spremljajo odraščanje, najdejo rešitev v umiku pred nevzdržnimi razmerami, doma, v okolju ali pred vrstniki.

V krizni center se po pomoč zatečejo otroci in mladostniki, ki so v kakršnikoli stiski, ki je v domačem okolju ne morejo razrešiti. Lahko gre za nevzdržne razmere doma, kot so psihično in fizično nasilje, spolne zlorabe, alkoholizem staršev ..., upor staršem zaradi različnih razlogov, zavrnitev s strani staršev, čustvena prizadetost, adolescentna kriza, problemi v povezavi s šolo in podobno.

Zaposleni v kriznem centru so na voljo otrokom, mladostnikom in staršem oziroma skrbnikom, ki se želijo pogovoriti, potrebujejo sogovornika, ki jim bo prisluhnil, iščejo nasvet ali informacijo. 

Bivanje v kriznem centru prostovoljno

Bivanje v kriznem centru za mlade je prostovoljno, namestitev pa traja do tri tedne, v izjemnih primerih pa je možno tudi podaljšanje. Bivanje in oskrba sta za nastanjene brezplačna.

Dosegljivi so na telefonski številki 02/534-85-82 ali na [email protected].

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mimimi (nepreverjen)

Nekdanja Vildova hiša.

Starejše novice