V Paviljonu Expano so predstavili nadgradnjo projekta Gourmet Over Mura, ki po novem vključuje tudi lokalne ponudnike butičnih nastanitev za zahtevnejše goste.

Gourmet Over Mura združuje sedem ponudnikov, ki prihajajo iz levega in desnega breza reke Mura (Domačija Firbas, Vinarstvo Marof, Šunkarna Kodila, Pivovarna Bevog, Gostilna Rajh, Vinarstvo Steyer, oljarna Kocbek), ki si prizadevajo, da bi razvojna strategija pomurskega turizma v svoje načrte vključila tudi njihove ideje.

Kot je dejala Tanja Pintarič iz Gostilne Rajh, je bilo v preteklem obdobju vse usmerjeno v promocijo regije kot termalne destinacije.

"Mi smo prepričani, da je zdaj pravi čas, da naše povezovanje še razširimo in enotno strateško pristopimo k promociji Pomurja kot kulinarične regije z butično nastanitvijo," meni Pintaričeva, ki poseben poudarek daje tudi na tem, da gosta obdržimo v regiji.

Tako so k partnerskemu sodelovanju povabili ponudnike s primerljivo kakovostnimi butičnimi nastanitvami, odzvalo se je kar devetnajst ponudnikov. Med njimi so:

 • Apartmaji Zemljanka
 • Sončna Hiša, Boutique Hotel
 • Apartmaji Banonia
 • Terasse Jeruzalem Resort
 • Domkulture Muzikafe B&B
 • Cheteau Ramšak
 • Hotel Maribor
 • Hiša Denk
 • Naturasort
 • Domačija Pri Momi
 • Džaboka & Gruška
 • Hiša Vina Cuk
 • Glamping Na Brejgi
 • Potiniške hišice "ČARNA"
 • Kmetija Mali Raj
 • Hotel Cubis
 • Vila Loni
 • Valdhuber
 • Goričke Iže

S sodelovanjem na današnji predstavitvi sta podporo projektu izkazal tudi direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak in župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek.

Pakova je dejala, da ima Pomurje izjemen potencial, ki še ni v celoti izkoriščen.

"Pomurje vidim kot odlično destinacijo, kjer se prepleta naravni faktor z vrhunsko gastronomijo, kar dokazujete s takimi projekti kot je Gourmet Over Mura," je povedala in še dodala, da je v turizmu ključno tudi povezovanje.

Soboški župan je izrazil veselje, da so ponudniki stopili skupaj in se povezali.

"Ti ponudniki so naredili nekaj, kar lokalni skupnosti v tem prostoru nikoli ni uspelo narediti, povezati turistično ponudbo naše regije," je dejal Jevšek in še pred tem izpostavil Expano kot Vrata v Pomurje, projekt, ki 'štrli iz povprečja'.

Po predstavitvi in pogovoru je sledila še pogostitev in neformalni del dogodka, sproščen klepet ob hrani in pijači. 

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
0u (nepreverjen)

Samo ka je šenki gesti, že se narod drenja

sunce van japansko (nepreverjen)

pa župan se pojavi...

In reply to by 0u (nepreverjen)

Jance91 (nepreverjen)

Manjka par buticnih zgodb katere se gladko kosajo z omenjenimi... ampak jih ni med njimi. Skoda

gostja 426 (nepreverjen)

Za večino teh ponüdnikov pa prvič čüjen, ne ven, ka ponüjajo, ge so, kak naj te frende od drugod pošlen ta, ali iden sama ta ... Tou nej važno. Samo ka je župan, zastonj gesti, pa ka se uni majo fajn.

Vipko
Truplo

Vedno samo "štenkarimo"! Pa kaj, če je bil župan zraven in je zastonj jedel, kakor tudi ostali?
Nekako se moramo začeti predstavljati ostalemu delu Slovenije. Nas poznajo po toplicah, po "Povesti o dobrih ljudeh", da smo kmetijsko in zaostalo območje z dokaj neokrnjeno naravo in seveda po Kučanu. Kaj sem še pozabil?
Ni važno, če kdo manjka. Bo pa drugič zraven. Nekje je potrebno začeti, tu ne moremo pričakovati, vsaj ne takoj, da nas bodo sedaj naenkrat hoteli spoznati vsi prebivalci ostalih delov Slovenije.

TRUPLO GOTOV SI (nepreverjen)

TRUPLO TI SI STVARNO GOTOV, ka je pa te tebi Kučan dal, oziroma ka je za Prekmurje koristnoga napravo te pijtan. Če bi on bil človek na mesti in pravi Prekmurec Prekmurje ne bi bilo tam ge je v p.... m...... lejko ga je sram, hodi sem samo jest pa pijt in gor napelavat in med narodom svajo delat. Sicer pa to ka je napisano pa naslikano je zbor komunistov v Exspanu, povej mi kateri je nej komunist, prekleta politika ka mora razdvajati narod z te strani Mure.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Joj, kako hud komentar samo zaradi tega, ker sem napisal, kar mislim. Tudi Nemčijo med obema vojnama poznamo tako mi, kakor večina Evropejcev po Hitlerju! Nikakor nisem hotel povedati, da je Kučan to in to... je pa prepoznavna oseba in temu vendar ne moreš oporekati?
Kar se tiče "zbora" v drvarnici imaš mogoče prav... tokrat sam nisem gledal, če so prisotni sami komunisti, ali pa še kdo, kateri to ni. Če je prisotna (fotografije so tako, tako) lastnica apartmajev iz Goričkega (ne bom navajal imena, da ne bo spet kup nepotrebnih in žaljivih do te osebe komentarjev), ta sigurno ni ne komunistka, ne domokratka... tam o politiki ravno ne razpravljajo. Pečajo se s turizmom, pa kmečkimi opravili in vedno kaj delajo... za napredek omenjenega. To iz prve roke, ker sem velikorat tam!

In reply to by TRUPLO GOTOV SI (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Truplo, zato, ker po vseh letih še vedno ne vem, v čem je smisel Gourmet over Mura, ne vem, kaj delajo, nič otipljivega ni, ne vem. Človek bi mislil, da predstavljajo ponudnike iz Pomurja, pa ni tako, vila Loni je iz Zg. Kungote. Torej, še ena nejasnost več. Nekje je treba začeti, ja, ampak ta začetek je bil že pred leti, pa ne vem, kaj se sploh dogaja. Kakšna promocija je to, če po vseh letih, po vsem prebranem v različnih medijih, še vedno ne vem, kaj se sploh dogaja. Ostalemu delu Slovenije se je potrebno predstaviti, se strinjam, a v Ljubljani in drugje, ne v Expanu. Zdaj so se predstavljali samo sebi.

In reply to by Truplo

Rosenkrantz (nepreverjen)

Jaki brand 'Gourmet over Mura' francosko-nemska spekedranka, ki nekemu tujcu ko to slisi..nic ne pove. Ime regije realno niti ne obstaja..ce imena regije ni..kak bos pa to trzil? Gurmeovermura..slisi se kot neka salmonela.

Vipko
Truplo

S tabo se popolnoma strinjam. Sam seveda nisem niti približno turistični strokovnjak, ampak bi naredil tako: ker večina sveta govori angleško, večina podobnih izrazov je bolj razumljivih v angleščini, bi morali to imenovati v angleščini in slovenščini. Za nas bo slednje seveda razumljivo, za večino tujcev pa angleški izraz. Kaj sedaj res pomeni tole "Gourmet over Mura"...? Koliko vas ve brez brskanja po "gogliću?"

In reply to by Rosenkrantz (nepreverjen)

Starejše novice