Danes je v avstrijski Radgoni precejšnja gneča, saj slovenski delavci migranti čakajo na testiranje.

Tudi danes v avstrijski Radgoni poteka testiranje, na katerem je precej slovenskih delavcev migrantov. Ti namreč v torek potrebujejo negativen test, da se bodo lahko odpravili na delovno mesto. V avstrijski Radgoni dobijo brezplačen PCR test, ki bo v torek še vedno veljaven. 

Nekatera podjetja namreč nimajo organiziranega testiranja na tri dni, kolikor je tudi veljavnost testa. Se pa testiranja pri naših severnih sosedih naši delavci migranti poslužujejo večkrat.

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kshxhshs (nepreverjen)

Naj se parlament testera na 2 dni pa to vnik v javnosti ka mo vidli

...ert... (nepreverjen)

In zakaj so glasovali in sploh pa kateri bolniki, poglej katere stranke so boile proti testiranju vseh poslancev na alkohol in droge. To pove vse

In reply to by Kshxhshs (nepreverjen)

tesz... (nepreverjen)

Predlog zakona o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge, ki ga je vložil SDS, ni primeren za drugo obravnavo. Tako je menilo 47 poslancev, 20 pa se jih je zavzelo za nadaljevanje zakonodajne poti. Že od začetka je bilo sicer jasno, da vlada SMC, SD, DeSuS in opozicijski skrajna Levica predloga zakona o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge ne podpirata. Česa se bojijo?

In reply to by Kshxhshs (nepreverjen)

jan-šaaaa... (nepreverjen)

Vsaka slabša firma ima v Avstriji testiranje na firmi tej, ka pa čakajo pa verjetno delajo nendri pri kmeti !

neko (nepreverjen)

si ti kmet

In reply to by jan-šaaaa... (nepreverjen)

Maršal (nepreverjen)

Tij si zabiti prekmurski kmet

In reply to by jan-šaaaa... (nepreverjen)

smrkci (nepreverjen)

Avstrija ni tisto kar je bila ko je še bil šiling,v Avstriji sem delal 5 let in to različna dela in mislim da več ne bom delal v Avstriji,ker delam doma za 6 do 8€ in to 7ali 8 ur na dan seveda na črno.

******* (nepreverjen)

Zajbti pase ka na carno delas, gda de pa do penzije prislo ka bos pa te, iz lufta zijvo ?

In reply to by smrkci (nepreverjen)

kitajskimproblemi (nepreverjen)

Na Gruškovju različna registrske oznake: "Domov v Bosno gremo." Ne rabijo se vracat, dokler kitajski virus ne mine.

Jebiveter (nepreverjen)

Zaj pa tak... Za to testiranje ni kriva slo vlada... testira se tudi v ponedeljek...delan v at, ampak sem eden izmed treh slovencov na firmi, ( verjetno slaba at fima...) san se testiral v MS, čakal 10 min....pač mi ni žal plačati 15€... vi pa kar stojte v vrsti pa se bunite...

čslkfdjg (nepreverjen)

V MS čakal 10 minut? Vsak naslednji teden, ko sem šla na testiranje (sobota dopoldan), je bilo ljudi več. Prišla sem 20 minut pred 10, pred mano je bila že dolga vrsta, za mano potem še daljša. Tako da težko verjamem, kar si napisal.

In reply to by Jebiveter (nepreverjen)

Goričanec 2 (nepreverjen)

Po vstopu v Avstrijo imaš 24. ur časa, da se testiraš. Torej se lahko tudi v torek.

Anita Üllen (nepreverjen)

Mi ne Delano brezplacne PCR Teste ampak hitre Teste tako da bi bojlse bolo se malo bol indformirat

Dejan Gaspar (nepreverjen)
Mmmm (nepreverjen)

Delam v Avstriji in ja tudi jaz sem eden izmed tistih "norcev", kot nas vi poimenujete, ki so stali tam v vrsti za testiranje. Ja da sem prišla na vrsto je pač trajalo 2uri, pa iz tega ne delam cirkusa. Največji cirkus tako ali tako vedno delajo tisti ki niso tam in ne vejo kako to gre. Pač rabimo, ker nam enim denar ne pade z neba in se gremo testirat, da lahko pridemo delat v avstrijo. In seveda potem denar prinesemo v slovenijo. Tako ali tako smo drugorazredni državljani v "naši" Sloveniji, kot tudi v Avstriji. In ne nekaj na pamet govorit, imamo testiranje na firmi, to drži, a ga nimamo vsak dan, torej če se moramo na 72ur testirat, moramo tudi za vikend priti. In dajte komu kdrugemu govorit da smo norci in kmetje in ne vem kaj še vse. Mi nikogar nič ne prosimo, nikomur nismo nič slabega naredili, samo testirat smo se šli da lahko pridemo do svojega delovnega mesta- do kruha. Vsem ki se ni treba testirat, bodite srečni da vam ni treba, mi pač moramo. In nehajte se spravljat na nas in komentirat če ne veste. Zakaj morate biti nekateri Slovenci tak zahrbtni. Več kot 40% Pomurcev in Pomurk nas dela v Avstriji, tam smo tujci in doma smo tujci, smo pa dobri ko plačujemo davek v Sloveniji, da hranimo riti tistih ki doma ležite in čakate socialno podporo....

Nnnnnn (nepreverjen)

Čestitam čudovito ste napisali naj se vsa ki doma sedi in dobiva denar od države zamisli....

In reply to by Mmmm (nepreverjen)

-- (nepreverjen)

Debeli fuknjenec to si pa iskreno napijsal za sebe ka si socialne problem v toj državi.

In reply to by Nnnnnn (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice