Najmlajši so si lahko ogledali postopek reševanja ukleščenega voznika osebnega vozila, ki so jim ga prikazali ljutomerski gasilci in reševalci.

V okviru Policijske akademije detektiva Frančka so za najmlajše in njihove starše, ki preživljajo zimske počitnice v Termah Banovci, prikazali veliko reševalno akcijo.

V pripravljenem scenariju je prišlo do prometne nesreče v Banovcih, ko se je ob veliki hitrosti voznik z osebnim vozilom zaletel v drevo in nato ostal ukleščen v vozilu. Detektiv Franček in otroci iz ljubljanske regije ter učenci Osnovne šole Veržej so bili na kraju prizorišča in so nemudoma poklicali na interventno številko.

Na prizorišče policija, gasilci in reševalci

Prvi so na prizorišče prispeli policisti Policijske postaje Ljutomer, za njimi pa še gasilci PGD Ljutomer in reševalci Zdravstvenega doma Ljutomer.

V vaji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Ljutomer, ki so pri reševanju ukleščenega voznika uporabili opremo za tehnično reševanje. V prikazu faz postopka so najprej s posebno napravo razrezali steklo, nato je sledil postopek odstranjevanja vrat in strehe vozila.

Zatem so na vrsto prišli reševalci, ki so tako lahko prišli do ponesrečene osebe in ga varno namestili na nosila ter odnesli na varno mesto, kjer so mu nudili prvo pomoč in ga nato odpeljali v Zdravstveni dom Ljutomer. Vodja intervencije ob prometni nesreči je bil Dušan Hunjadi iz PGD Ljutomer.

J.Ž.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice