Na Skritem dvorišču tudi v koronadobi julija in avgusta ob sobotah zvečer zasvetijo luči in zazveni dobra muzika.

Nastopi so se letos na Skritem dvorišču pričeli prejšnji teden, sezono so otvorili Ana Bezjak Trio, včeraj pa bi tam morala nastopiti skupina Anbot, vendar so organizatorji zaradi dežja dogodek premestili v dvorano Gledališča Park.

Ime skupine Anbot izhaja iz istrske besede nekoč ali enkrat. Skupina združuje glasbenike različnih glasbenih znanj in pestrih profesionalnih poslanstev, ki z veliko predanostjo in malo glasbenih šol soustvarjajo za današnji čas redko slišano kombinacijo glasbe.

Repertoar Anbota je zelo raznolik. V njem najdemo pesmi balkanskih narodov, glasbo, ki izhaja iz židovske tradicije, italijanske filmske teme, irske in francoske ljudske motive, stare latinohite in mnoge druge pesmi, ki s svojimi melodičnimi impulzi budijo nostalgijo na čas, ko je živa glasba ljudi še povezovala s toplino svoje izraznosti.

Nastopi se bodo ob sobotah v juliju nadaljevali ob 21. uri, v avgustu pa ob 20. uri. Nastopili bodo Skupina AnbotGypsyJazzSteirerHuatMia Žnidaršič TrioRatko Zjaca BandFake OrchestraTonč Feining Trio in težko pričakovani Prašnati 2. del.

Skrito dvorišče bo ponovno gostilo še literarno-glasbena dogodka, ki ju Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota organizira skupaj s Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota, in sicer 30. julija ob 21. uri in 27. avgusta ob 20. uri.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

oj svirači
oj svirači

Gost715 (nepreverjen)

Torej omejitve druženja ni ali kako eni lahko, drugi ne?!

Hmmmmm (nepreverjen)

Jah, očitno je možno, če je občina oz. občinska firma dobila dovoljenje za organizacijo... Ker na fuzbalskih stadionaj je še itak lejko 500 lidij. Tudi kinoji pa gledališča so do določene mere mislin ka še itak odprejte... Na to se boug več ne spozna, še sama vlada valda nej...

In reply to by Gost715 (nepreverjen)

kaj je zvami narobe? (nepreverjen)

Kljub dežju??? Če pa je blo v dvorani!!!

df (nepreverjen)

Tudi v dvorani lahko dežuje
veste v soboti je vse mogoče

In reply to by kaj je zvami narobe? (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

in to zelo dežuje

In reply to by df (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Grem sratiiiiii

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Starejše novice