Nebesa za čokoholike! Čokoladni vikend postregel z dobrotami iz kakavovca.

V podeželskem dvorcu Rakičan, obdanem s slikovitim grajskim parkom, se ta konec tedna razvajajo sladkosnedi. V kavarni Dvorca Rakičan namreč poteka že drugi čokoladni vikend, ki je tokrat povezan z valentinovim, praznikom zaljubljencev. 

Na kulinaričnem dogodku se predstavlja šest ponudnikov: Čokoladnica Kunej (Hiša trt, vina in čokolade Kunej), Posestvo Passero iz Tešanovcev, 20 Chocolate, Martisan čokolada, Aleš Škok – nosilec dopolnilnih dejavnosti in Medičarstvo Celec z medenimi izdelki. 

Številni ljubitelji sladke pregrehe so se že sprehodili od stojnice do stojnice in poskusili ali kupili izdelke iz čokolade. Na voljo so sladkarije vseh oblik – od čokoladnih pralinejev in tablic do čokoladnega vina ter keksov. Poskusiti je moč vzorce čokolad iz dežel, ki se prištevajo med največje pridelovalce kakavovca na svetu.

Priprave na valentinovo

Ob sladki priložnosti so organizatorji v prostorih Dvorca sicer pripravili še pester spremljevalni program za najmlajše. V Centru za družine Murska Sobota otroke na primer zabavajo z različnimi kulinaričnimi delavnicami, potekala pa je tudi čoko olimpijada. 

V sladkih ustvarjalnih delavnicah so malčki izdelovali čokoladne kroglice ter razne kekse in sadje, oblito s čokolado. 

Hkrati so potekale še kreativne delavnice na tematiko bližajočega se valentinovega, v okviru katerih so nastajali lični srčki. Čokoladni vikend je navsezadnje predstavljal tudi odlično priložnost za nakup sladkega prazničnega darila. 

Konjeniški center Dvorec Rakičan je obiskovalcem medtem omogočil jahanje s dvorskimi konji, s kočijo pa so se lahko zapeljali tudi po idiličnem okolišu Dvorca Rakičan. Več pa v fotogaleriji.


 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DF (nepreverjen)

Jel možda mađister
Napravio kakvi ČOKOlatin
?

Starejše novice