Streljaj od vasi Beltinci, sredi gozda, polj in travnikov ležijo odpadne salonitne plošče

Novo divje odlagališče v Beltincih je dokaz, kako enostavno se posameznik otrese odpadnih stvari in jih brezobzirno pusti tam, kjer za njih ni mesta.

Zadnji, ki je to storil, je očitno pokrival streho stanovanjskega ali kakšnega drugega objekta, in se odločil, da bi bilo odpadne salonitne plošče bolje odvreči sredi gozda, kot pa jih odpeljati na zbirni center v Puconce.

Nekdo je torej odvrgel večjo količino salonitnih plošč, ki že nekaj dni ležijo v gozdu, med polji in travniki, ki so nedaleč stran od Beltincev, natančneje pri jarku Pinkava

Poleti pašnik za čebele

Na mestu, kjer zdaj ležijo salonitne plošče za pokrivanje streh, je občina Beltinci načrtovala izgradnjo čistilne naprave za občino Beltinci. Na to mesto, kjer ležijo salonitne plošče, pa čebelarji poleti vozijo na pašo čebele. 

Veliko posameznikov, ki imajo zemljo blizu odvrženih odpadkov je ogorčenih nad posameznikom, ki je v naravo pripeljal kup salonitnih plošč, pri tem pa se pojavljajo ugibanja, kdo se je odločil za to nerazumljivo dejanje.

Glede na to, da gre za vidno mesto na makadamski cesti Gančani - Lipa,je samo vprašanje, kdo bi lahko sledil temu slabemu vzoru in poleg odpadnih plošč odložil še kakšen drug odpadek.

J.Ž.

Komentarji (37)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
iclouseih. (nepreverjen)

cakam inspektorat. ce ne najdejo krivca, pa naj lastnika zamljisca sanira.

BUDALO 8 (nepreverjen)

Ka pa če je na tvoji parceli tele od vezano.

In reply to by iclouseih. (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

- pisec članka: najprej popravi pravopisne napake!

- država, inšpekcija: zdaj boste poiskali lastnika parcele in bo moral odstraniti te plošče, ker se vam ne da poiskati krivca, ki je plošče odvrgel. Je to prav? Kaj je tu lastnik parcele kriv?

dF (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ja kam pa jih na odda
mislim da je naredil
popolnoma pravilno in zadevo kipnil v gozd

df (nepreverjen)

DF čista tebi podobno ka smeti samo tak ta mečeš.

In reply to by dF (nepreverjen)

df (nepreverjen)

Ni kaj lepšega kot odpeljati salonitke nekje v naravo
to je balzam za mojo dušu

In reply to by df (nepreverjen)

df (nepreverjen)

DF jebo te hitler kmet zarukani. Kožo ti na žijvo dol slečti razmiš.

In reply to by df (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

nekateri naredijo prave umetniške skulpture
ko kipnejo azbestne plošče v naravo
to je prava umetniška instalacija
tehnike in narave
kot je rekel df
pravi balzam za oči in dušo

In reply to by df (nepreverjen)

df (nepreverjen)

DF prste na roki ti spotreti ka neboš nikoli več komentare pijsal.

In reply to by administrator (nepreverjen)

Domačin (nepreverjen)

Šomenov pasnik saj sigdar se puckari za vse zaradi njoegovih cebelic naj.parkira na sfojem

rbd (nepreverjen)

Zakaj država ne poskrbi tudi prevzem teh azbestnih plošč, če so znali prodajati in za to je bil plačan davek naj zdaj, ko so ugotovili škodljivost tudi poskrbijo za odvoz in skladiščenje tega gradbenega materiala?

Fergazer (nepreverjen)

Edino pravilno.

In reply to by rbd (nepreverjen)

cvfbngmhjkl (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ce de pelo v puconce de mogo plačati ...ge bi tudi tak napravo. če država ne poskrbi se pač narod naj znajde. isto tak je z krison če država nej poskrbela so se sami znajšli. ge fuknen v gozd vse ka man skoz okno iz avtoja mečem smeti pa me boli kurac država preveč pobera davka pa naj zaposli nekoga ka de te smeti pobiro

hhhhcx (nepreverjen)

Ge naslednjič tebi na dvorišče pripelan vse naše smeti pa pomije pa me boli kurac za takšoga majmuna prizadetoga kak si ti.

In reply to by cvfbngmhjkl (nepreverjen)

Joško. (nepreverjen)

Se dajo dobiti vrečke za plastiko? Treba iti na komunalo ali zaubermaher? Nega več košof v soboti.

Opt (nepreverjen)

in to spada na sobotainfo? :) to se dogaja in de se dogajalo.

Ljubiteljski ekolog (nepreverjen)

Seveda spada. Moramo doseči ničelno toleranco do takšnih ravnanj. Prav s takimi objavami in opozarjanjem se zadeve premikajo na bolje. To, da se odlaganje smeti v naravi pač dogaja, res ni noben argument. To je kvečjemu ugotovitev, na podlagi katere je treba nekaj spremeniti.

In reply to by Opt (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Ker novinarcek nema pojma, je nej napiso, kakso škodo je te človek napravo tudi sebi, ka je vdihavo azbest, isto ga vsi drugi, keri odijo tan okouli. S temi ploščami lejko delajo samo pooblascene firme, lidje pa se zaradi nevednosti spilajo s svojim in tujim zdravjem.

Bonge (nepreverjen)

A da so pa 40 lejt gor na streje bilej, te pa dobro bilou . Zdaj pa naj mij plačamo tej pooblaščene osebe pa za reciklažo plošč. Nikak be mogo odgovarjate za tou.

In reply to by Bindi (nepreverjen)

teta pehta (nepreverjen)

A je tako težko ugotoviti, kje v bližini je na kakšnem hlevu nova streha? To so delali v lastni režiji in potem s traktorjem plošče v gozd. Naj malo občinski redarji dvignejo riti in gredo na teren. Očitno jim je lažje v mestu pobirat prakirnino, kot poiskati kod je odvrgel plošče. Tudi država je tukaj pri teh ploščah zatajila na celi črti. V eni vasi vem za pijančka, ki ima kar veliko posest okrog hiše. V sadovnjaku mu leži že za nekaj streh takih odpadnih plošč. Plačajo mu nekaj litrov vina v lokalni gostilni in lahko pripeljejo k njemu. Tudi kakšne druge stvari vozijo tja. Počasi bo imel doma pravo deponijo odpadkov. Glavno, da dobi za pijačo.

administrator (nepreverjen)

biznis je biznis

In reply to by teta pehta (nepreverjen)

salonitka (nepreverjen)

osebka čisto razumem.
pred kratkim sem menjaval strešno kritino in sem v CEROP plačal za prevzem 1200kg salonitnih plošč 539€.
Glede na finančno situacijo v preljubi naši Sloveniji nemoremo pričakovati nič kaj lepšega.
Sicer pa Azbest je nevaren le tedaj ko se obdeluje, brusi, žaga,lomi,......skratka v gozdu mu nebo hudega.
LP

someone1 (nepreverjen)

Nemreš smeti voziti v gozd tudi če so neškodljive. Grdo je videti smeti v naravi. te salonitke je sigurno v šumo pripelo domačin, keri pozna tisto okolico.....

In reply to by salonitka (nepreverjen)

df (nepreverjen)

župani so veoma sumljivi

In reply to by someone1 (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

539 evrov pa res ni veliko
ko pa kupiš 5prašićev pa ti ni težko dati 539 evrov

In reply to by salonitka (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Salonitka, vsaka salonitka je škodljiva, in če si odstranjeval salonitka sam, ne da bi jih prej ovil v folijo, si si naredi veliko škodo. Bole pomembno kak pejnes, keroga si plačo.

In reply to by salonitka (nepreverjen)

Domačin (nepreverjen)

Tisi tolko placa da so prvzeli in odpeljali v dolgovas tam pa zakopi to je cerop. Narocil bi bager za 40e bi ti ga zakopal isto tak kot cerop v dolgi vasi sam oni so skasirali 500e

In reply to by salonitka (nepreverjen)

Ne laži (nepreverjen)

salonitka Ka če bi tou bio tvoj gozd, ka bi te napijso isto ka salonitkan v gozdi nika nede?

In reply to by salonitka (nepreverjen)

Dudul (nepreverjen)

Me ne preseneča. Bedasta politika države z ravnanjem s temi odpadki. Pripelješ tja,pa te skasirajo v nulo. Za nekaj malega plošč, ki sem jih pripelal v CEROP so zahtevali da jih dam na paleto, ovijem s folijo, pa še plačal sem 150 eur. In potem se čudimo zakaj je to v šumah. Prevzem bi moral biti brezplačen in pika.

administrator (nepreverjen)

150 evrov pa res ni veliko
ko pa kupiš prašiča pa ti ni težko dati 150 evrov

In reply to by Dudul (nepreverjen)

micikaaa (nepreverjen)

ZA 6 PLOŠČ PLAČALA 64€.....PUCONCI....

varnost (nepreverjen)

niti malo ne podpiram tega dejanja, ker moraš biti totalen debil, da tole narediš... je pa problem v tem, da če daš gradbeni material v puconce plačaš da te glava boli... tu bi morala država pristopiti z drugačnimi ukrepi in poskrbeti za brezplačen prevzem azbestnih plošč, če že forsirajo, da naj se ta kritina odstranjuje v čimvečjem številu in se nadomesti s kritino, ki ne vsebuje azbesta...

CEROP - mafija (nepreverjen)

Tako CEROP kot SAUBERMACHER je ena velika mafija, oni bi pobirali samo take odpadke kjer bi še zraven dobro zaslužili, država pa je kriva, da tu ne naredi reda, sicer pa ti obvladujejo državo ne država njih. Nerazumljivo mi je zakaj zbirni centri, kot je tudi recimo v Beltincih ne pobirajo azbestne plošče, za kojega boga potem rabimo zbirne centre ? Če pa pelješ Ceropi v Puconce te pa ti tako zaračunajo kot da bi kupil nove plošče pa še na paleti morajo biti in ovite v folijo. Dokler bo tak se ne sprašujte zakaj se plošče odlagajo v naravo ampak vsi pametnjakoviči uredite, da se bo to pobiralo v zbirnih centrih kot ves ostali odpad in potem jih ne bo v naravi. Sicer pa če bi te azbestne plošče bile tako nevarne potem bi naši predniki že zdavnaj izomrli in ne bi bilo več njih pa tudi ne nas. Kar je pa nevarno v tej Sloveniji pa je razna mesna crkotina ki jo naša banda poceni uvaža in drago prodaje kot slovensko meso, mi pa za to izvemo po enem letu. Vrag mora vzeti takšno državo.

Bindi (nepreverjen)

Salonitke so nevarne na dugi rok. Zboliš po več 10 letih, glavnina obolenj se kumaj prihaja. Par vrst rakov, skoraj vsi pacienti umrejo. Malo citaj kaj o ton.

In reply to by CEROP - mafija (nepreverjen)

Ne laži (nepreverjen)

Država bi morala prevzem teh azbestnih plošč financejrati 100% tou je prvo. Nega pa opravičila ka nikakomi v gozd odpelaš pa tan doj skipaš plošče, tou je pa pokvarjeno od človeka keri tou napravi. Sankcije bi mogle biti 10 kratnik cejne prevzema na odlagališči. Seveda je problem storilca najti, z današnjo tehnologijo pa volou bi se po moje dalo marsikoga dobiti.

Mordor (nepreverjen)

Normalno ka kasirajo , vej pa kak do se pa te razne Mensane delale in podobni projekti .

maxxx29 (nepreverjen)

V nekaterih občinah v RS lahko vsak občan enkrat letno, točno določeno količino salonitnih plošč, preda v zbirni center BREZPLACNO. V Pomurju, kjer je življenjski standard 'zelo visok' in imamo 'najvisje plače' v RS ter 'najmanjšo' brezposelnost, to NI mogoče. Torej se ne čudim da se nekateri znajdejo po svoje, sicer tega ne podpiram ampak ko boste enkrat zamenjali streho in za par salonitk plačali cc 800 evrov, samo zato, da jih nekdo prevzame, potem se boste mogoče malce zamislili. Aja pa da ne pozabim, morajo biti pravilno zaščitne, ustrezna folija, ustrezno zavite in opremljene z ustrezno dokumentacijo (preverjeno), če je nimate, spet PLAČATE - dodatnih nekaj everckov. Lepo ne. Vsi pametujete o tem kako lepo bi bilo živeti v čisti okolici ampak NIHČE pa nam ne pride nasproti in JA, da se, da se z razumnimi cenami prevzema, mogoče z brezplačnim prevozom, vse se da.... samo v RS ne, pri nas je potrebno samo dobro in hitro zaslužiti. Malce poglejte okrog sebe, koliko teh plošč je še na strehah, kje bodo končale? Noja ni panike, glede na standard v Pomurju bodo še kar nekaj časa tam kjer so... na strehah. Se ena cvetka... ko sem leeep čas nazaj odstranjeval salonitke z strehe in sem se pri eni zelo glasni ZELENI organizaciji pozanimal ali mi lahko kako pomagajo, mogoče z brezplačnim prevozom salonitk v zbirni center, so mi lepo povedali, da oni tega ne podpirajo...... 'ha ha ha'.... kako smo ZELENI.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice