V Puščenjakovi dvorani Rokodelskega centra DUO v Veržeju so odprli 12. razstavo slovenskih jaslic.

Zavod Marianum Veržej, Center domače in umetnostne obrti je v petek v Veržeju svečano odprl 12. razstavo slovenskih jaslic. Jaslice so ročno izdelane iz naravnih in drugih materialov, posebej pa izstopajo jaslice Petra Gojkoviča iz Spuhlja pri Ptuju.

Skupaj je na razstavi 48 različno izdelanih jaslic, od tega pet jaslic Petra Gojkoviča, 30 jaslic slovenskih rokodelcev / jasličarjev in 13 jaslic šolskih skupin in jaslic nastalih na natečaju.

Razstava del Božične Prlekije

Ob odprtju jaslic sta navzoče pozdravila župan občine Veržej Slavko Petovar in direktor Zavoda Marianum Veržej Peter Pučnik, blagoslov je opravil inšpektor salezijanske skupnosti na Slovenskem Marko Košnik. Za kulturni program so pa poskrbele učenke Glasbene šole Beltinci.

Dogodek je potekal v sklopu Božične Prlekije, ki povezuje Razstavo jaslic v Veržeju, Božično vas Banovci, Božično noč na Razkrižju in Razstavo medenih hišk v Čebelarskem muzeju Tigeli. 

Razstavo si je mogoče ogledati do 2. februarja 2020.

J.Ž.
 

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
madagaskar (nepreverjen)

Je to ta učiteljica violine, ki laže na sodišču prav za tega ravnatelja glasbene šole, ki je na fotki? "Pravi" predstavniki šole! On dober gospodar s škodo od cca 150 000 eur in mogoče še več , ki jo je naredil župniji Beltinci in vsem nam, učiteljica violine pa dobra lažnivka ( najbrž je ta tečaj naredila pri njem). Kak sta se fajn našla. Ubogi učenki v kakšni pokvarjeni družbi sta!

čilvava (nepreverjen)

Auuu, tako mlada učiteljica že pripravljena lagati, celo na sodišču! Njej pa že veliko najbrž pomeni ta njen šef. Ka pa te ta sploj lejko uči potem deco!? Sramota!

tema (nepreverjen)

Vsepovsod ta ravnatelj vlači prav to učiteljico! Izgleda prav zato ker dobro laže zanj, vaček sploj nikšnih rezultatov nej naredila na tej gš!

vrag (nepreverjen)

maš praf, ide se nekšnih igric dobesedno z učenci na pouku, tolko, da jim mine ura. vse je to lari-fari, tako paše ravnatelju, le, da se znebi profesorice, ki je več kot pošteno delala leta in leta na tej gš i dosegala zelo zavidne rezultate z učenci doma in v tujini! Prava sramota ka se dela!

In reply to by tema (nepreverjen)

Inšpektor na k (nepreverjen)

Zeko je dosti zafrknili. Je slabič.

k ok k (nepreverjen)

misliš ZAVEC ravnatelj?

In reply to by Inšpektor na k (nepreverjen)

veržej. (nepreverjen)

Na glasbeni šoli Beltinci, kjer so se v dogovoru z ravnateljem prav učenci violine med šolskim letom izpisali iz gš,vse to s ciljem, da se ravnatelj lahko znebi profesorice,ker mu tega ni uspelo ne s prvo nezakonito odpovedjo, ne tudi z drugo nezakonito odpovedjo, je pač tretjič odpoved skuhal na ta način. Tem izpisanim učencem je ravnatelj omogočil obiskovanje pouka na tej isti gš in so tako na podlagi takega zlobnega načrta izpisani učenci še naprej obiskovali pouk skoraj celo šolsko leto in to popolnoma brezplačno!Poleg tega pa so bili še ocenjevani. Svinjarija na višku! Celo so se ti učenci lahko vpisali v naslednji razred.
Tako je to pri nas...Popolnoma bolano! Zakaj so potem eni obvezni plačevati šolnino, drugim pa tega ni potrebno ( lahko so izpisani in nemoteno obiskujejo celo brezplačno pouk )?! Ravnatelju je bilo važno le, da se znebi profesorice od katere vse izgublja na sodišču že 4 leta, magari tudi na takšen način. Podporo za taka zahrbtna in nečloveška ravnanja očitno ima... Prva taka podpora je prav od te učiteljice, ki je na tej fotografiji, ki na sodišču laže v korist ravnatelja in na ta način ohranja delovno mesto.Uboga je taka učiteljica, še bolj ubogi učenci, ki imajo tako učiteljico!

joj,joj (nepreverjen)

kak ju ni sram!

In reply to by veržej. (nepreverjen)

Starejše novice