Baloni so v Mursko Soboto pripeljali Miklavža, ki je obdaroval pridne otroke.

V Murski Soboti je potekal tradicionalni Miklavžev balonarski festival. Tokrat so baloni v Mursko Soboto pripeljali Miklavža, ki je obdaroval pridne otroke. 

Vzlet balonov se je odvijal v parku pred Gradom Murska Sobota.

Kljub odpovedi 'senja' nadaljujejo tradicijo

»Že 10. leto zapored prirejamo Miklavžev Balonarski festival, letos se je zbralo 12 balonarskih ekip, ki predvidevamo, bodo poletele tudi v nebo. Vsako leto smo leteli čez 'Mikloševo senje', letos tega ni, ampak kljub temu smo se balonarji odločili, da bomo to tradicijo nadaljevali,« pravi predsednik Balonarskega kluba Roto Matjaž Pavlinjek.

Ob tem dodaja, da same restrikcije za balonarje niso problematične, pravzaprav je to tudi razlog, da so se letos dobili, je pa res, da lansko leto dogodkov ni bilo, zato je letošnji odziv bil še toliko bolj pozitiven.

Naslednje leto v zrak 150 balonov

»Vsak tak dogodek je promocija slovenskega balonarstva, hkrati pa želimo ob tej priložnosti najaviti tudi svetovno balonarsko prvenstvo, ki bo naslednje leto od 16. do 23. septembra v Murski Soboti, kjer imamo prijavljenih 150 balonarskih ekip.

To pomeni da bo 150 balonov hkrati v zraku, kar bo tudi posebna panorama, ki si jo bo definitivno splačalo ogledati,« poudarja Pavlinjek.

Naslednje leto pričakujejo, da bodo tekmovalci tudi čez leto prihajali v Pomurje na treninge in tako ponudili tudi veliko balonarskih utrinkov za gledalce.

Piloti se individualno odločajo, kdaj bodo izvedli trening, bodo pa nekaj dni pred svetovnim prvenstvom izvedli fiesto in polet plinskih balonov, ki so podobni tistemu, ki je pristal v Ženavlju, kar bo gotovo ogrelo sceno v pričakovanju na svetovno prvenstvo, še dodaja Pavlinjek.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice