Soboško jezero bo konec tedna zaznamovalo gibanje in sladke dobrote. Prav tako bomo lahko izvedeli vse, kar nas je kdaj zanimalo o kohezijski politiki in Evropski uniji.

Informacijska točka Europe Direct Pomurje to soboto organizira dogodek Fit & Palačink sit, v okviru katerega bodo obiskovalcem ob Soboškem jezeru med 10. in 14 uro ponudili možnost, da se s pomočjo usposobljenih animatorjev seznanijo s pravilno rabo naprav v gibalnem parku in se v odlični družbi tudi razgibajo. Po rekreaciji pa se bodo brez slabe vesti lahko posladkali še s slastnimi palačinkami, ki jih bo pripravljala njihova ekipa.

Kot pojasnjujejo v Europe Direct Pomurje, želijo z dogodkom predvsem informirati lokalno prebivalstvo o učinkih evropske kohezijske politike v regiji ter ljudem približati delovanje evropskih inštitucij. Za kraj dogodka so tako izbrali prav Soboško jezero, katerega nedavna preureditev v sklopu projekta Vrata v Pomurje predstavlja enega vidnejših projektov v regiji, sofinanciranih iz evropskih sredstev.

 "Kljub temu, da projekti, podprti v okviru evropske kohezijske politike, predstavljajo enega izmed bolj oprijemljivih dokazov vpliva Evropske unije na naša življenja, se tega, vsaj glede na raziskave, zaveda relativno malo evropskih državljanov. Le dobra tretjina evropskih državljanov namreč pozna projekte, ki so bili v njihovi regiji sofinancirani s strani različnih skladov v okviru evropske kohezijske politike. 

Torej vabljeni vsi tisti, ki se želite razgibati, posladkati in v sproščenem vzdušju seznaniti z vplivom evropske kohezijske politike v naši regiji," pozivajo v Europe Direct Pomurje.

Fit & palačink sit
Sobota, 6. 7. 2019, 10:00-14:00
Soboško jezero

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice