Danes 28-letni Mariborčan je kariero začel s hitrimi disciplinami v alpskem smučanju. V mladinskih kategorijah ni bil preveč uspešen, ravno takrat pa je v smučariji prodirala nova disciplina, prosti slog, Filip tekmuje v smučarskem krosu.

Na svojih prvih olimpijskih igrah 2010 v Vancouvru je osvojil osmo mesto. V sezoni 2011-12 je trikrat zmagal na tekmah svetovnega pokala in dosegel tudi skupno zmago v ski krosu. Na olimpiadi v Sočiju pred dvema letoma je bil šesti. Lani je postal svetovni prvak v svoji disciplini, ko je z nepozabnim manevrom s tretjega mesta nenadoma skočil na prvo in zmagal.

Znan je kot ljubitelj adrenalinskih športov, tudi zunaj smučarskega sveta pa je zaslovel po svojih dolgih in zavitih brkih. V pogovoru z Doro pa niti ni poskušal skriti svojega simpatičnega mariborskega načina štajerščine.

In kaj bo smučar počel po karieri? Pravi, da je odprtih veliko možnosti in preden bo izkoristil katero od njih, bi rad dokončal študij biosistemskega inženiringa na kmetijski fakulteti v Mariboru. Potem pa: srednješolska smer turizem, fakultetna smer prehrana, šport, kozmetika…

Pridružite se jima na TV IDEA v nedeljo ob 18.00 in 22.00.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
uyiuyu (nepreverjen)

This is the great information here for the all web users it is the interesting post here for you to need play here play spades join it with all friends online and create the batter score forever.

Starejše novice