Festival orhidej obiskovalce popeljal po prazničnih tropih. S projektom Garden medtem nadaljujejo z vzpostavitvijo čezmejne turistične mreže, regije drobnih čudežev z razvijanjem ponudbe zunaj turističnih središč.

Minuli konec tedna je v tropskem vrtu v Dobrovniku potekal Festival orhidej. Osrednji dogodek, ki sta ga skupaj organizirala TIC Moravske Toplice in Ocean Orchids, se je v okviru projekta GardEN odvil v soboto.

Obiskovalci so lahko pokusili tropske dobrote, ki jih je pripravil Boštjan Lačen s sodelavci, ustvarjali nakit in božične okraske z Liljano Lukač ter izvedeli vse o negi orhidej ter dobili ideje za praznične dekoracije, ki jih je je ustvarjal nizozemski cvetličar Han Meerhoff

Dan so popestrili tudi s kulturnim programom, v katerem so nastopili citrarji iz DOŠ Dobrovnik, folklorna skupina iz DOŠ Prosenjakovci, ter Dobrovniški pevci

Za razcvet turizma izven turističnih centrov

Projekt se sicer izvaja v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska, sofinanciranega iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, katerega namen je spodbuditi lokalne ponudnike k razvoju produktov, namenjenih turistom in obiskovalcem, ter sočasno ustvariti zanimivo turistično ponudbo izven turističnih centrov. 

Tropski vrt privablja številne obiskovalce iz Slovenije in tujine. Projekt omogoča razvoj produktov, ki se navezujejo na sam tropski vrt in orhideje, in odpira vrata ustvarjalcem iz različnih področij.

Pestro tudi v prihodnje

Jesenskemu Festivalu orhidej bo spomladi sledil Festival bezga in v pozno poletnem času Festival ajde, ki bosta prav tako povabila medse nosilce kreativnih in inovativnih idej, da se na obeh Festivalih predstavijo. 

Do konca tega leta pa bo trasirana tudi Energijska pot GardEN med Slovenijo in Madžarsko, z izhodiščno točko ob gramoznici v Lukačevcih. Ob tem bo v pravljičnem decembru izvedenih še šest delavnic namenjenih raziskovanju energijskih točk na mednarodni Energijski poti GardEN.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bridki (nepreverjen)

Lepo je bilo kar tako naprej.

Starejše novice