Minuli konec tedna je v Tropskem vrtu v Dobrovniku potekal Festival orhidej.

Obiskovalci občudovali čudovite orhideje in se na stojnicah tudi kaj zanimivega naučili. Poleg domačih obiskovalcev so se v Ocean Orchids ustavili tudi obiskovalci iz Hrvaške, Nemčije in Madžarske. 

Bogat program

V soboto je v okviru projekta GardEN potekal osrednji dogodek na Festivalu orhidej, ki sta ga pripravila TIC Moravske Toplice in Ocean Orchids. Obiskovalci so se namreč lahko udeležili zanimivih delavnic in poiskusili lokalne dobrote.

Obiskovalci so lahko na stojnicah poskusili jedi iz tropskih sadežev, ki jih je pripravil Boštjan Lačen s sodelavci. Predvsem mladi so lahko s pomočjo Lilijane Lukač ustvarjali različne izdelke iz orhidej. Sabina Šegula pa je obiskovalcem svetovala, kakšne dekoracije so letos v trendu in pripravila različne dekoracije

Spoznali pa so lahko tudi izdelke lokalnih ponudnikov – ZRP Pomelaj in Podeželske čokoladnice Passero. Festival so popestrili tudi s kulturnim programom.

Po ocenah vključenih v projekt GardEN se je letos Festivala orhidej udeležilo veliko več obiskovalcev kot lani. Veliko je bilo predvsem obiskovalcev iz Madžarske, ki jih je zanimalo veliko o naši regiji.

Tudi ponudniki, ki so v okviru projekta razvili produkte, so bili z udeležbo na delavnicah zelo zadovoljni.

garden

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice