Okoli 80 nastopajočih je že peto leto zapored uprizorilo žive jaslice, ki so v Kuzmo privabile obiskovalce od blizu in od daleč.

Po številnih uprizoritvah živih jaslic v Pomurju so to nepozabno božično zgodbo minulo nedeljo pričarali tudi na šolskem hribu v Kuzmi.

Žive jaslice si je ogledala velika množica obiskovalcev, prišli so iz celega Prekmurja , pa tudi iz čezmejnih prostorov, iz Porabja in sosednje Avstrije. Župan občine Kuzma Jožef Škalič je napovedal da bodo naslednje leto priredili to prireditev v sklopu treh dežel. 
 

Priprave na  tako zahteven projekt trajajo nekaj mesecev

Ideja o uprizoritvi živih jaslic na Kuzmi se je pred petimi leti rodila iz šolskega projekta "Božično-novoletni prazniki nekoč in danes", kjer je na plano prišla želja, da bi v okviru širše skupnosti organizirali žive jaslice. Gre za velik projekt, kjer nastopa okoli 80 posameznikov.

“Moram povedati, da priprave trajajo zelo dolgo. Dva ali tri mesece zagotovo. Dokler izbereš vse pesmi, potem nastopajoče, potem da zgodbo malo prilagodiš tudi učencem,”  razloži Jožica Fükaš, vodja projekta.

V živih jaslicah so tokrat na Kuzmi sodelovale tri verske skupnosti: evangeličanska, katoliška in binkoštna. “Tako da smo na tej tromeji združili to, da imamo tri verske skupnosti. Tudi glavne vloge smo tako razdelili, da imajo vse enak delež,”  še pravi Fükaševa.

Prireditev je popestril pevski zbor in seveda tudi žive živali (konji, ovce, osel), za obiskovalce pa so pripravili še bogato božično tržnico. 

Helena Vrbnjak

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

ČESTITKE vsem za organizacijo omenjenega dogodka. Vsem ljudem Pomurja pa želim vesele, zdrave in blagoslovljene praznike.

Starejše novice