Atrakcija, ki je obnorela svet, svoja vrata zdaj odpira tudi v Prekmurju.

Tako imenovane sobe pobega po vsem svetu ponujajo miselne izzive za skupine in pare. Primerne so za prijateljsko in družinsko druženje ter nevsakdanje zmenke, veljajo pa tudi za odlično obliko team-buildinga. 

Možganske celice bomo odslej lahko razgibali tudi v Prekmurju, v edini hotelski sobi pobega v Sloveniji.

Dianina skrivnost

Ponudbo so namreč z miselnimi izzivi podjetja Enigmarium sklenili razširiti v Hotelu Diana. Danes so na novinarski konferenci predstavili razloge za svojo odločitev in sam koncept atrakcije.

V priloženem videu si oglejte, kako je videti eden od prostorov resničnostne igre. Prav vsega vam navsezadnje ne moremo razkriti.

Dogajajo se skrajno nenavadne reči

In kakšna zgodba se skriva za Dianino skrivnostjo?

Slavni profesor Rufus Amadeus, priznani zgodovinar, sodobni Indiana Jones je na lovu za naslednjo skrivnostjo. Po uspešni akademski karieri v Ljubljani se je profesor odzval na klic na pomoč iz Murske Sobote.

V hotelu Diana so namreč med obnovo hotela odkrili staro in zapečateno staro sobano, polno čudnih simbolov in predmetov. Lotil se je raziskovanja, a žal je neko noč v nenavadnih okoliščinah izginil tudi sam. Od trenutka, ko so se odprla vrata, so se med ljudmi začele dogajati skrajno čudne reči.

Zasvojljivo adrenalinsko doživetje

Sobe pobega sicer poznamo v različnih oblikah. Gre za resničnostne igre, običajno za dva do pet igralcev, ki ponujajo prav posebno pustolovščino.

Udeleženci morajo z lastno iznajdljivostjo in miselnimi spretnostmi razrešiti uganko oziroma se osvoboditi iz zaklenjene sobe. Pri spopadanju z izzivi z različnih področij so na voljo tudi namigi, vse skupaj pa običajno poteka s časovno omejitvijo, torej gre tudi za adrenalinsko doživetje.

Zgodbe in izzivi, ki jih srečujemo v sobah pobega, navdih večkrat črpajo iz znanih pripovedk, filmov in literature. Pogoste teme so denimo detektivske raziskave, pobegi iz zapora in uročene graščine.

V Sloveniji so sobe pobega na voljo že v več mestih, med drugim v Ljubljani, Kranjski Gori in Mariboru, svojo različico izziva pa smo zdaj dobili tudi v Prekmurju.

Preberite še

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
energetik (nepreverjen)

Vejpa celo prekmurje je en velki escape room...

. (nepreverjen)

Give this man a cookie . Boljšega komentarja nebom več videl na tej temi . in se to resničnega .

In reply to by energetik (nepreverjen)

gugu (nepreverjen)

Iris Fafek Lukač, ste gvušni?...kak san se nasmejo, ah joj

gausanca (nepreverjen)

zaj vidimo primitiviziranje ljudstva z takimi plitkimi stvarmi.. kruha in iger...

eskejp (nepreverjen)

Zakaj bi bilo to primitivno? Mi smo lani bili v "sobi pobega" v Bp in je bilo super. Oba najstnika uživala, vsi štirje smo reševali uganke, dobra zabava, timsko delo ... :-)

gausanca (nepreverjen)

zakoj?? zato ka je to prežvekana zadeva iz tujine, kera se liden predstavla kak nekšna novost.... sploj pa zakoj bi plačuvo za to če lejko nahraniš družino z zneskom pač kakšenkoli pač je, če je pa zastonj.. je pa itak zapravljanje koristnega časa za bedarije kak tau....

trinetey (nepreverjen)

Da, to je odlično donosno podjetje, in če boste uganke skrbno premišljevali, boste ustvarili kakovostno zasnovo in niste ogrozili kakovosti. Mimogrede, če potrebujete pomoč pri ustvarjanju Soba Pobega, pridi sem - super-escape-room.com

Starejše novice