FOTO: Jan Vitez
Soboški dnevi so znova z nami! Že štiriindvajsetič je veliki poletni festival v mesto pripeljal množico izvajalcev, ki na različnih prizoriščih vsak na svoj način nagovarjajo obiskovalce.

Festivalsko dogajanje se je včeraj začelo z igrivim parkom, ki je pod krošnjami dreves zabaval malčke in njihove družine, ter se nadaljevalo s potujočim prizoriščem urbanih športov Flow Ramps, otroško predstavo Mojca in prijatelji in Mikkovo glasbeno delavnico Govoreči bobni.

Navduševali so še prekmurski reperji Kristjan Kuhar – Kiki, Benjamin Hozjan – Beno, Vasja Vreba – Vasko in Martin Jerebic - Mrkeči zvoki, preden sta v večernih urah na oder stopila vedno energična Nika Zorjan ter nezamenljivi Vlado Kreslin s svojo črno kitaro, Beltinško bando in Malimi bogovi.

Za zabavo v Prekmurju poskrbela Prekmurca

Mlada pevka, ki smo je med drugim spremljali na Emi in v oddaji Znan obraz ima svoj glas, je po več kot sedmih letih ustvarjanja radijskih uspešnic postala eno najbolj prepoznavnih imen na slovenski glasbeni sceni. Prepoznavna pa je tudi po svoji naklonjenosti prepevanju v prekmurskem narečju.

Spomnimo, da je Nika ravno včeraj javnosti predstavila svoj najnovejši izdelek, videospot za poletno uspešnico Ola, ola, ki je nastala v sodelovanju z Isaacom Palmo. Pesem je na odličen sprejem naletela tudi med soboško publiko, seveda pa niso izostali niti njeni preostali hiti ter priljubljene pesmi drugih izvajalcev.

V nadaljevanju koncertnega večera so v mestnem parku nato znova zazvenele že ponarodele pesmi prekmurske glasbene legende.

Od časov, ko je Kreslin svojo glasbeno pot začel kot bobnar v lokalnem ansamblu Apollo leta 1970, bo kmalu minilo petdeset let. Konec 80. let se je posvetil ljudski godbi ter povzročil pravi preporod etno glasbe in njenega dojemanja na Slovenskem. Ljudsko glasbo je približal mlajšim generacijam. Njegovo ustvarjanje s skupino Mali bogovi in Beltinško bando zaznamuje preplet tradicionalne panonske melodičnosti, rockovskega uporništva in izvirne pesniško-glasbene govorice. Z zmagovito kombinacijo je seveda tudi pri soboški publiki zaigral na prave strune. 

Večer s pozitivnimi vibracijami sklenili Nesesari Kakalulu

Večerno dogajanje otvoritvenega dne festivala je na grajskem dvorišču do zaključka pripeljala primorska vokalno-instrumentalna zasedba Nesesari Kakalulu, ki bo kmalu izdala svoj drugi album. 

Devet instrumentalistov je z ritmično orientirano glasbo med ljudi zasejala pozitivne vibracije in množico dvignila na noge. 

Naša ekipa je nekaj utrinkov za vas zbrala v fotogaleriji in video posnetku.
 

FOTO: Jan Vitez

S spleta

Komentarji (31)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
krastavi febo (nepreverjen)

Rejsan žalost in beda je ta Zorjanova .

VRANA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Hihihi, samo resno, na sliki 21 se vidi, ka sploj nega lidi... Nišče je ne šljivi, hahaha. Prav maš "krastavi febo", HAHAHAHA....
Nika je očitno zlobnim jezikom zaprla gobce!!! Bravo Nika!!!! Škoda, ka san nej mogo prijti, ka san bil na enom rojstnom dnevi!!!

In reply to by krastavi febo (nepreverjen)

DosadniSteŽe (nepreverjen)

Dajte, enouk že enjajte s ten zlivanjon gnojnice na Zorjanovo. Ste že redno dosadni s ten. Če van muzika ali pa oseba ne paše, jo pač preskočite. Meni se njena muzika tudi ne vidi. San pač rocker po duši in nej glih privrženec komercialnoga popa. Tudi Severina se mi ne vidi. Ali pa Čale Ale, ali pa Spice Girls. In kda vidin članek o njih, ga preskočin in ga ne komentejran. V ton časi, ka poslunen pesem pa poglednen video, za štera že znan, ka mi nete sedla in ka napišen komentar, lejko delan kaj koristnoga. In dobroga za dušo. Ker man neka v glavej. Ampak dobro, saj obstajajo tudi lidgej, šterin za notranjo floro pomagajo negativna čustva in podobno.. In če de mi što v odgovor dal število člankov o njej ali pa njeno forsejranje: prvič, gnesden je v ton biznisi pač tak. Mediji pa to... Drugič, kda te vi meli na youtubi na pesmi več 100-tisoč ogledov (vmes tudi milijone), te de se o vas tudi pisalo...

In reply to by krastavi febo (nepreverjen)

Dosadansize (nepreverjen)

Enako velja za tebe, če te motijo komentari jih preskoči, jaz jih ne berem ker me ne zanimajo. Na youtube doseči milijon ali več ogledov ni velika znanost, pa najbolj bedni videi, kjer folk iz sebe dela veliko budalo ali hodi napol nagi v tangicah okrog, imajo po več milijonov ogledov. Ogledi niso referenca za kvaliteto.

In reply to by DosadniSteŽe (nepreverjen)

DosadniSteŽe (nepreverjen)

Nemren jih preskočiti... Bi jih lejko, če bi se na ton forumi pojavlali samo na člankaj o Zorjanovi. Ampak se tudi drugje, ge nemajo placa in ništa. V člankaj o politiki, itd. Seposedi. Kak se lejko nešče telko ukvarja z nekon, šteroga ne mara... To pove dosta o mentaliteti ljudstva. Samo šinfanje, briganje za druge itd. Na žalost... Pazite ka vas foušija naznotra ne razje...

Ges nindri ne pravin, ka število ogledov pomeni kvaliteto. San to ger napiso? Ampak z ogledi se med drugin tudi služi peneze, btw. Nej nikšna znanost? Ti znaš, ka pišeš? Če je to tak lejk jih pa enouk probaj doseči. Če je to tak enostavno in če se maš za pametnoga, to nebi smel biti problem, geli? Prvič maš izjemno velko konkurenco, ker to dela redno redno dosta lidij, drugič pa moreš napraviti neka, ka lidij pritegne. In če v gostilni uspeš doseči, ka ti 10 lidij na enouk posluša, še ne pomeni, ka boš objavo youtube-video, šteroga de poglednilo milijon lidij...

In reply to by Dosadansize (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

DosadniSteŽe, pusti luzerje.... Nika (in tudi drugi, ki kaj delajo v Prekmurji) jim na vsakem koraku pokažejo sredinec, z dejanji. Vsak luzer, nevoščljivec si naj samo pogleda slike... To jim je kot sol na rano, meni pa prav zabavno, hihihi....

In reply to by DosadniSteŽe (nepreverjen)

Dosadansize (nepreverjen)

Nindri ne praviš, ka je število ogledov kvaliteta, to je res in tega ti noben ne ocita. Je pa res, da se hvalis koliko veliko ogledov ima ta xy video. Lahko ti prilepim x primerov, kjer so ogledi čez 10 milijonov, npr. zaganje hlodov, ali še kaj bolj bizarnega, št. Ogledov ni pohvala. Ljudje so pač vojerji, in gledajo neumnosti ali golo kožo. Konkurenca je pa velika, večjo neumnost objavis več je ogledov. Ne tekmujem v tem, ker je preveč bedakov, ki to obvladajo bolje.

In reply to by DosadniSteŽe (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

vse je super jaz sem tak srečen da bi dal
županu takoj Lubčka

In reply to by Dosadansize (nepreverjen)

www (nepreverjen)

Vlado kak Vlado. Legenda.

prekmurje zbudi se (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Bil sem včeraj na soboških dnevih prav zaradi Nike Zorjan in mi ni žal. Rejsan je že zdaj prava ZVEJZDA ,telko energije v samem nastopi, enkraten glas, pa še ponosna Prekmurka je , tudi sam sem ponosen , ka mamo prekmurci tako pevko. Dobro sama besedila pesmi in delno glasba bi bila lejko bole prodorna, enostavna ,da bi izrodila več hitov. Nika ima vse edino par hitov ji še manjka. Bravo NIKA trenutno edina Prekmurska ženska glasbena zvezda!!!!

administrator (nepreverjen)

kaj pa Teresa kesovija

In reply to by prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Jdjebsjnd (nepreverjen)

Kak pa je stanje tistega, ki so ga zbili? Zna što? Čudno, ka ne piše nika o ton.

Jdjdjfdidd (nepreverjen)

Ker so tak dobri novinare ka nevejo ka blo sploj ali pa nevupajo / nesmijo objavit ...

In reply to by Jdjebsjnd (nepreverjen)

kuča na Umagu (nepreverjen)

Nesmijo jer su bili brazilci

In reply to by Jdjebsjnd (nepreverjen)

Enadvaalitri (nepreverjen)

Kriticno, eden bi naj mel notranje krvavitve pa poceno lobanjo...

In reply to by Jdjebsjnd (nepreverjen)

AHAM (nepreverjen)

"Slaba" reklama neje dovoljena, sploj pa nej če so bilij poleg nabiralci barvnih kovin :(

In reply to by Jdjebsjnd (nepreverjen)

Lpp (nepreverjen)

Ze san 100x biu na koncerte od Kreslina pa se mo 100x sau... Muzika za dušo!

rote Mütze (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

zdaj ne ven eli san jez betežen ka toga kreslijna nemren čuti eli ovi ka ga poslujšajo...

In reply to by Lpp (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Tisto prvo je, nedvomno :))))

In reply to by rote Mütze (nepreverjen)

Jebiveter (nepreverjen)

Beteg, beteg....

In reply to by rote Mütze (nepreverjen)

Kuna (nepreverjen)

Okusi so različni.
Nika ni po mojem okusu. Je ne grem poslušat.
Pa kaj. Saj Gre za moj okus, mojo odločitev, moj čas, ki ga ne mislim trošiti na Nikinem koncertu.
Ampak to še ne pomeni, da če ni všeč meni, in da če ni nekomu drugemu všeč, da je "zanič".
Fotke kažejo na to, da je to všeč mladim, otrokom, pa še mogoče komu,...
In zakaj nebi nekomu, ki je fan Nike, tega privoščili?
Za vse ostale, pa bomo pač ostali doma in si nažgali svojo zvrst. Saj imamo YT, bluetooth zvočnike, pametne telefone,...
In kaj je narobe s tem?

Bučko (nepreverjen)

Zakaj spet serjete po Niki Zorjan, nekateri celo pi Kreslinu? Kreslin je itak že legenda, Nika pa že tudi sega k zvezdam. Tu šimfajo ljubitelji hrvaških "kao zvezd" in oboževalci Franca Gorze, ki se ima za "velepevca brez posluha".

park (nepreverjen)

Miki Ižakovci langaš 3 € da o ostalih cenah ne pišem .

Praznik 12345 (nepreverjen)

Vlado Kreslin car in njegov oče kapo dol

Jesuss (nepreverjen)

Bil san tam, pa moram priznati ka san bil prijetno preseneceni nad Niko Zorjan, pa tudi Vlado je bil super... Bravo obema, moj poklon

Motikaa (nepreverjen)

Ma Nika je prava zvezda med mlajšimi. Ji privošči , čigli muzike ne poslušan. Mater de te komentar težko prebaviti enin tu gor 😄

A79 (nepreverjen)

Zvezda je imela edina dobro vino. Ostale ponudnike pa je lahko sram kaj ste točili!

Nande (nepreverjen)

Pa če so nekoga tak hudo pretepli, je policija odreagirala, ali ne? Novinarji o tem ne pišejo? Pa dajmo vse skupaj na pop tv. Kje so pa potem bili varnostniki?

lauraas (nepreverjen)

Bravo Nika, pusti nevoščljivce, hiti so pa in bodo!

lauraas (nepreverjen)

Kako brazilci pretepli, saj pa Slovenija je ja varna država, posebej zdaj v Šarčevi in Pokljukarjevi vladi.

troll (nepreverjen)

Ne poslušan Nike, no razen če po radiji vrtijo. Tak ka bi san isko pa nej.
Me pa svadite tisti, ka pluvate po njej, idioti.
San bil tan, dosta se je slikala z deco. Deca so bili radi in srečni. To šteje največ.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice