Foto: Mediaspeed
Fundacija Gorana Dragića bo v Pomurju otvorila še eno prenovljeno košarsko igrišče. Kot kaže, pa se otroci v Pomurju ne bodo razveselili le igrišča, ampak tudi priljubljene košarkaške zvezde.

Pod okriljem Fundacije Gorana Dragića poteka akcija obnove košarkarskih igrišč, s katero želijo otroke in mladostnike zopet pripeljati nazaj na zunanje športne površine. 

Kot smo nedavno poročali, je eno izmed igrišč, ki bo deležno prenove, tudi igrišče pri Osnovni šoli I Murska Sobota. 

Za več podrobnosti o razsežnosti projekta, kot tudi o datumu uradne otvoritve smo se obrnili na Mestno občino Murska Sobota in Osnovno šolo I Murska Sobota.

Nov zagon popularizaciji košarkarske igre v domačem okolju

Soboška občina je s strani Fundacije Gorana Dragića prejela pobudo za sofinanciranje prenove zunanjega košarkarskega igrišča, po skupnem ogledu potencialnih igrišč so tako izbrali igrišče pri Osnovni šoli I Murska Sobota kot najbolj optimalno igrišče za prenovo, saj so v neposredni bližini še igrišče za rokomet, atletska steza in površini za skok v daljino.

Celotna investicija projekta je ocenjena na 60.000 evrov, od tega bo Mestna občina Murska Sobota zagotovila nekaj manj kot 40.000 evrov, kot je za Sobotainfo razložila Vida Lukač, vodja kabineta župana Mestne občine Murska Sobota. 

»Računamo, da bomo s tem dali nov zagon popularizaciji košarkarske igre v domačem okolju. Istočasno pa bo to tudi spomenik velikanu košarkarske igre Goranu Dragiću, ki se je s svojimi uspehi in odličnimi igrami v dresu državne reprezentance z velikimi črkami za vedno vpisal v zgodovino slovenske košarke.«

Kakšna bo končna podoba igrišča?

Prenova bo zajemala zdajšnje glavno košarkarsko igrišče, igrišče za odbojko in tudi postavitev vadbene naprave na travnati površini, pojasnjuje ravnatelj Osnovne šole I Murska Sobota Aleš Benko. 

Na travnati površini pred manjšim stranskim igriščem bo postavljena še vadbena naprava letvenik-drog, ki bo namenjena raztezanju in ogrevanju obiskovalcev košarkarskega igrišča.

Na vzhodni strani glavnega igrišča bodo postavljene štiri klopi, igrišče pa bodo po novem krasili še:

  • različni transparenti,
  • panoji,
  • napisi,
  • silhueta Gorana Dragića,
  • napisi v raketah glavnega igrišča,
  • logotip Mestne občine Murska Sobota,
  • grb Fundacije Gorana Dragića v in ob sredinskem krogu,
  • Gogijeve družabne igre in košarkarske vaje s QR kodami. 

Na igrišču bodo nastale še nekatere druge prilagoditve, s katerimi bo poskrbljeno tudi za najmlajše:

»Na glavnem igrišču bodo lokacije košev enake, kot do sedaj, na manjšem stranskem igrišču pa bodo koši postavljeni v smeri vzhod-zahod.

Ti bodo nastavljivi po višini, tako da bo omogočeno igranje tudi mlajšim obiskovalcem.«

»Igrišče je namenjeno vsem ljubiteljem košarke oziroma obiskovalcem (predvsem v popoldanskem času), saj bo to vedno dostopno,« poudarja Benko, da igrišče ne bo razveselilo zgolj otrok. 

Vir: Facebook, Goran Dragić Foundation

Znano, kdaj bo zaživelo novo igrišče, na otvoritvi tudi Dragić

Fundacija Gorana Dragića je pred malo več kot dvema tednoma na družbenem omrežju Facebook najavila, da bo Gogijevo igrišče nared že čez dober mesec dni, ob tem pa so ostali nekoliko skrivnostni o prisotnosti vrhunskega košarkarja s prekmurskimi koreninami. 

Številne je zanimalo, ali se bo na prenovljenem igrišču pojavila tudi zvezda NBA-ja ...

Ravnatelj Osnovne šole I nam je dejal, da bosta igrišči prenovljeni v naslednjih dveh tednih, ob tem pa razkril, da bo uradna otvoritev že 21. junija, ob 12. uri, kjer bo med navzočimi tudi sam Goran Dragić.

»Otvoritev je namenjena vsem, ne le učencem in zaposlenim na Osnovni šoli I Murska Sobota, zato poleg župana in predstavnikov Mestne občine Murska Sobota, predstavnikov Fundacije Gorana Dragića ter sponzorjev pričakujemo večje število zunanjih obiskovalcev, predvsem oboževalcev Gorana Dragića,« dodaja Benko. 

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
samo_pravin (nepreverjen)

gejst de pa sau na najlepso teraso - trta gril

cudez (nepreverjen)

Tau pa je ekskluzivno ja haha, zdaj gli mi je prišlo kda san to prebrau.
Kama ide tej svejt...

Ritola (nepreverjen)

Bravo! Če že občina ne vlaga v mlade….

Starejše novice