Že marca letos smo pisali, da je ekipa iz radgonskega podjetja Elmitel razvila aplikacijo eVineyard, s katero so vinogradnikom bistveno pocenili pridelavo grozdja.

Ta je imela že tedaj v približno desetih državah več kot 300 uporabnikov, Pomurci pa so bili sedaj deležni novega priznanja.

Njihova aplikacija je bila namreč izbrana za naj aplikacijo iz oblaka na platformi SAP Hana v srednji in vzhodni Evropi. Ekipa se sedaj nadeja, da jim bo priznanje prineslo nove kupce na tujih trgih.

Lažji preboj na tuje trge?

Z zmago na tekmovanju SAP HCP Challenge v Bratislavi je ekipa pridobila triletni dostop do oblačne platforme SAP Hana, deležni pa bodo tudi podpore tehničnih strokovnjakov podjetja SAP ter obsežne baze več kot 300 tisoč strank iz vsega sveta.

Obenem bodo svoje rešitve prihodnje leto na forumih predstavljali strankam in partnerjem podjetja SAP.

Za priznanje so se sicer potegovali start-upi in podjetja iz šestih srednje- in vzhodnoevropskih držav, še pišejo Finance.

Učinkovitejše vodenje vinogradov

Čeprav je na trgu že nekaj podobnih aplikacij, naj bi eVineyard opravila v vinogradu celostno optimizirala. Aplikacija namreč poenostavi in podkrepi odločanje o tem, kdaj in kaj početi.

Z zemljevidi, načrtom dela, vremenskimi podatki in napotki za vinogradnike tako omogoča tudi optimizacijo časa in količine škropljenja glede na značilnosti posameznega vinograda, kar obenem pomeni nižje stroške pridelave ter večji zaslužek.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice