V polni dvorani muzeja Špital v Gornji Radgoni je potekala predstavitev knjižnega prvenca Jerneja Dirnbeka, enega od ustanovnih članov priljubljene slovenske skupine Mi2.

Pevci pozabljenih pesmi 

Pevec in član legendarnih Mi2 je roman Pevci pozabljenih pesmi, ki prepleta različne usode prebivalcev manjšega slovenskega mesta ter njihove raznolike in včasih tudi sovražne značaje, ki jih združuje s pesmijo, predstavil v pogovoru s pedagoginjo in pisateljico Normo Bale. Hkrati pa je eden najbolj prepoznavnih slovenskih rokerjev, ki so mu med drugimi prisluhnili tudi dijaki iz gimnazije v Bad Radkersburgu, spregovoril o marsičem iz svojega življenja. 

Jernej Dirnbek, rojen leta 1971 prihaja iz Rogatca, od začetka študija na Ekonomski fakulteti pa prebiva v Ljubljani, kjer ima družino in službo. Širši javnosti je bolj poznan kot ustanovitelj in član glasbene skupine Mi2, pri kateri igra kitaro, poje in je avtor približno polovice besedil njihovih skladb.

Roman Pevci pozabljenih pesmi je njegov literarni prvenec, s soavtorjem besedil pri skupini Mi2 Tonetom Kregarjem pa sta do sedaj družno objavila dve pesniški zbirki Mi2 pišema poezije (2002) in Mi2 pesmarica (2010). Za pisanje proze se je po lastnih besedah odločil zato, ker je ugotovil, da pripovedi o Pevcih pozabljenih pesmi ne uspe stlačiti v nekaj štirivrstičnih kitic, pa tudi zaradi spoznanja, da je nekatere zgodbe lažje zapisati, kot doživeti. Sicer pa je doslej ustvarjal v verzih in besedi za gledališče (Mi2, Robinson in Petek, Do nazga, Fotr, Slovenska muska od A do Ž), film (Vinopirji), prireditve (Državna proslava ob dnevu državnosti) in TV razvedrilne oddaje (As ti tut not padu, Hri-Bar, Jebovlje, Je bella cesta in NPU).

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Pa dajte, prosim vas, ukinite to motečo reklamo!

Starejše novice