V Domu starejših Ljutomer se ponovno soočajo z okužbami.

Ljutomerski dom je bil v prvem valu epidemije eden najbolj prizadetih, skupno so v občini Ljutomer do danes potrdili 394 okužb s koronavirusom, od tega je 23 oseb umrlo.

V zadnjih dneh okužbe v občini ponovno naraščajo, posledično pa se z novim vdorom soočajo tudi v Domu starejših občanov Ljutomer. Trenutno so v občini Ljutomer sicer aktivne 104 okužbe s koronavirusom.

V rdeči coni izven doma, uporabljajo tudi hitre teste

Kot so zapisali na družbenem omrežju, razsežnost okužbe v okolju in zdravstvenih ustanovah, od koder prihajajo ali se vračajo njihovi stanovalci, kljub vsem vloženim naporom, vpliva tudi na dom. Tako rezultati zadnjih brisov niso bili vzpodbudni in so v domu potrdili šest okužb pri stanovalcih. Okužene so namestili v rdeči coni, ki so jo uredili izven doma, počutijo pa se dobro, le nekateri kažejo blage znake koronavirusne bolezni.

"Ostali stanovalci v domu so iz previdnosti začasno v sobni izolaciji, kjer jih obiskujemo in skrbimo za njihovo dobro počutje. V domu smo pričeli tudi z uporabo tako imenovanih hitrih testov, izvaja pa se tudi sistematično testiranje vseh zaposlenih v sodelovanju z ZD Ljutomer. Stanovalci in zaposleni v teh dneh potrebujemo spodbudne besede in pozitivne misli. Upamo tudi na razumevanje in pomoč, v kolikor jo bomo potrebovali, zlasti iz lokalnega okolja. Zaposleni v DSO Ljutomer bomo naredil vse, da bo ta preizkušnja čim prej za nami, za naše stanovalce pa bo dobro poskrbljeno," so še zapisali v vodstvu doma.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice