Zaposleni v ljutomerskem domu ob številnih okužbah s koronavirusom delajo v izrednih razmerah in s kadrovskim primanjkljajem.

V Domu starejših občanov Ljutomer beležijo skupno že 64 okuženih oseb, od tega 53 stanovalcev in 11 zaposlenih. Zaradi navedenega se soočajo tudi s pomanjkanjem ustreznega osebja, pomoč pa imajo obljubljeno s strani soboške bolnišnice.

Njihovo sporočilo za javnost objavljamo v nadaljevanju v celoti.

"Z vami želimo podeliti nekaj ključnih informacij o našem življenju, ki se v teh posebnih okoliščinah odvija v domu za starejše občane v Ljutomeru. Ne glede na vse sprejete ukrepe s strani države in dosledno upoštevanje vseh navodil in priporočil za zajezitev širjenja virusa SARS-CoV-2 imamo v našem domu na novo okužene tako stanovalce, kot tudi zaposlene. Skupno imamo 53 okuženih stanovalcev. Pri vseh stanovalcih je zdravstveno stanje stabilno brez večjih sprememb.

V našem domu že ves čas zahtevamo, da se poleg drugih aktivno vključi v organizacijo in izvajanje dela tudi bolnišnično osebje, ki je najbolj usposobljeno za izvajanje stroge izolacije preprečevanja nadaljnjih okužb. Cilj je, da se pri nas vzpostavi bolnišnično okolje. Od včeraj je vodenje organizacije nege in oskrbe prevzela izkušena oseba iz bolnišnice za kar se iskreno zahvaljujemo. Obljubljeno imamo, da se bo v delo vključilo tudi nekaj tehnikov iz bolnišnice, ki bodo poleg zdravstvenih delavcev iz drugih organizacij nadomestili našo manjkajoče osebje. V prihodnje bomo potrebovali dodaten kader, še posebej z delovnimi izkušnjami v kliničnem okolju, pričakujemo, da se bo nam sistemsko zagotovil.
Hvala vsem, ki se pri tem trudite, hvala vsem, ki ste se odzvali pozivu. Zaposleni v domu pomagamo in sodelujemo kolikor je možno. Danes je dogovorjeno s civilno zaščito, da bo pomagala pri določenih razselitvah. Vsi napori stroke in nas so usmerjeni v zaustavitev širjenja virusa. Delujemo v izjemno kriznih razmerah, ki so velik psihični napor tako za stanovalce kot tudi za naše zaposlene, ki vso svojo energijo usmerjajo v pomemben boj za zajezitev širjenja zahrbtnega virusa in upamo, da bomo uspeli.

Vedite, da nam je Dom starejših občanov Ljutomer ena velika in nam draga družina. Zato vso energijo, dragoceni čas, znanje in izkušnje usmerjamo v delo z našimi stanovalci. Za vse nas so to težki časi, vendar se ne predamo – upamo, da se bo nebo nad našim domom kmalu razjasnilo in prineslo sončne žarke.

Ostanite zdravi in čuvajte na svoje zdravje ter zdravje vaših bližnjih!"

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Picekkk (nepreverjen)

A je Nemec še vedno direktor???

Bfa (nepreverjen)

Zakaj pa ne bi bil vec? Direktor DSO Ljutomer je naredil vse kar je bilo v njegovi moci.

In reply to by Picekkk (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Pa kaj dela vaša županja????? Zanimivo vprašanje, baje piše potopisno predavanje o smučanju v Avstriji, tako je bilo napeto, da je so povratku pozabili na samo izolacijo !!!

In reply to by Bfa (nepreverjen)

Hmmmmmm (nepreverjen)

Ka je Janša ali pa Jevšek tudi kriv, če tvoja babica ide ven pa prinesej virus v tvojo kučo pa okuži celo familijo? Ges neven, ka bi tu naj bila županja kriva? Za dom starejši občanov je odgovoren njihov direktor. In če v časi krize dovoljuvle prebivalcon doma oditi po Lotmerki, je posledica toga pohajkovanja po cestah mesta izključno njegova krivda. Že v osnovi je jasno, ka se gre za zaprte prostore, pune rizičnih bolnikov in že ena sama okužba lejko pomeni okužbo celoga doma in seveda tudi smrtne primere. Totalno neodgovorno. A kriva je županja. Če je cela odgovornost na županji, zakoj te sploj mamo direktore takšnih zavodov in institucij? Najboukše, ka za vse skrbi župan... Pa smo verjetno na področji političnoga blatenja brez osnove...

In reply to by goostt (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Pa to je neverjetno. Dom z več kot 60 okuženimi je prepuščen sam sebi. Kako naj direktor rešuje katastrofalno situacijo ko nima niti osebja niti sredstev? Zadnjič pa sem prebral, da v Ljubljani dajejo v umetno komo ljudi, ki so še sposobni opravljati telefonske pogovore. Očitno so pomoči potrebni prepuščeni samim sebi, medtem ko iz Ljubljane namesto medicinskega materiala in osebja, prihajajo vedno hujši ukrepi za šikaniranje nič krivih ljudi. Zraven se dogaja še množična požrtija proračunskega denarja s katerim se kupuje medicinska oprema po trikratni tržni ceni. To je moralni bankrot naše države.

Lolika (nepreverjen)

Če ne veš o čen se ide, ne komentejraj. Nihče je nej sam ostal. Na pamet lapaš pa se gor vužigaš. Če bi cejli prispevek prešto, bi ti mogoče kaj malo bole bilo jasno.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Machoo (nepreverjen)

Kak so lejko stabilni če pa govorimo o hudo SMRTONOSNEMU virusu

Starejše novice