V Domu starejših občanov Ljutomer se v zadnjih dneh ukvarjajo z veliki težavami, ki jih je povzročil izbruh koronavirusa, s katerim se je pri njih okužilo 43 oseb.

Kot so zapisali na uradnem facebook profilu, se v teh dneh posvečajo svojim stanovalcem, situacija v kateri so se znašli pa je zahtevna in tudi njim predstavlja nekaj novega.

Njihov zapis si lahko v nadaljevanju preberete v celoti.

Spoštovani!

V domu se v teh dneh posvečamo izključno svojim stanovalcem in z velikimi fizičnimi in psihičnimi napori delamo v zelo zahtevnih razmerah.Verjemite, da le z veliko entuziazma ter žrtvovanja zmoremo opraviti svoje delo.

Vse kar se dogaja je novo, nihče ni imel izkušnje s čim podobnim. Vsi mi bomo v prihodnje delali in živeli drugače.

Upamo, da bodo med nami v bodoče zaživele tudi drugačne navade in se bomo odvadili pavšalnih neutemljenih kritik, tudi v medijih, kot npr. to, da dom ni bil ustrezno zaprt, ter da smo 30-tim občanom še naprej razvažali malice.

Navajamo:

- stanovalcem smo, še preden so z MZ bili podani ukrepi, prepovedali izhode iz območja doma. Vsi so bili o tem obveščeni, nekateri posebej opozorjeni, pred vrati so o tem napisi, glavna vrata so zaklenjena (že od 6.3.), dovoljeno je gibanje le na območju zavoda, ki je ograjeno z rdečim trakom, podobno, kot sedaj celoten park. Naš dom je odprtega tipa, omejevanje gibanja stanovalcev je uredil sedanji aktualni državni odlok (29.3).

- glede nadaljnjega razvoza hrane drugim starejšim smo takoj po dogodku povprašali dežurnega epidemiologa, ki je podal soglasje, da se to lahko izvaja še naprej. Takoj smo kontaktirali vse odjemalce in jih povprašali, ali želijo še naprej dobivati hrano glede na pristonost korona virusa v našem domu. Veliko se jih je za to odločilo, hvala za zaupanje. Kljub strokovni utemeljenosti in higienskih neoporečnosti smo pa začasno vendarle prenehali z razvozom in o tem obvestili odjemalce. Vsem pa sporočamo, da naša hrana ni "kužna", kot nekateri posamezniki v Ljutomeru stigmatizirajo dom in nihče ni bil ogrožen. Zaupamo našemu osebju, ki že leta strokovno in higiensko neporečno pripravlja hrano.

Tiste nekatere, ki imate v teh dneh več prostega časa in ga nekaj tega namenjate tudi za pisanje o našem domu in zaposlenih vas vabimo, da ga namenite tudi za kako dobro misel namenjeno vsem nam, zlasti pa, našim stanovalcem. 

Bodite zdravi!

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Beli Strojan (nepreverjen)

Neše jin je to ZIHER podtekna... venda kaki migrant...

goostt (nepreverjen)

DSO LJUTOMER: Gre za neutemeljene kritike, dom je bil ustrezno zaprt ?
Ne se hecat oz. briti norca iz naroda !

In reply to by Beli Strojan (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Sigurno rešitelj upokojencev ZRVS Bilečanec Jurša ostani zdrav zk

In reply to by Beli Strojan (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

to so bile najboljše malice kar sem jih kdaj jedel
in za takšno malico me boli vse od tita do jovanke če miloševič dobi corona virus

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

Vaše ime (nepreverjen)

Dom je bil ustrezno zapret starčki so se pa prosto sprehajali po mestu kdo koga barva

fss (nepreverjen)

Bog je Covid19 poslal v Ljutomer iz neba kot je oplodil Marijo, da je spočela Jezusa... Tako čišto je vse bilo in ustrezno zaprto! Kdor je proti ga poslati v Ormož na zdravljenje, kaj pa si mislite!?

čarni vrag (nepreverjen)

Operacija uspela , pacient umrl.

Virusoid (nepreverjen)

Vse je bilo v redu, vse po predpisih, samo postali ste eno največjih legel okužb. Le kaj bi bilo, če ne bi bili "ustrezno zaprti"? Bergamo?

pomurc (nepreverjen)

Zadnjič je sam minister govoril o tem, da so bile nepravilnosti glede razdeljevanja hrane in zaprtosti doma. DSO pa še vedno trdi drugače...

Tomek22 (nepreverjen)

Vodja ZN in vodstvo so zatajili v celoti, saj kot izhaja iz medijev, veliko tega niso naredili ko se to pricakuje od stroke. Le cevlje sodi naj kopitar.

12 (nepreverjen)

Rezultat je viden!

In reply to by Tomek22 (nepreverjen)

Starejše novice