Marjan Maučec z doktorskim nazivom.

Državni svetnik Marjan Maučec je letos doktoriral na Fakulteti za uporabne družbene študije. Njegovo doktorsko delo nosi naslov Vpliv žensk na prehod iz konvencionalnega v ekološko kmetovanje, mentorica pa je bila Tatjana Horvat. 

Kot je razvidno iz objave, disertacija podaja natančnejšo definicijo in obrazložitev pomena ekološkega kmetovanja, podaja pregled zakonodaje Republike Slovenije, ki ureja področje ekološkega kmetijstva, opredeljuje vlogo žensk v kmetijstvu in natančneje določa in pojasnjuje dejavnike, ki vplivajo na odločitev žensk, da se njihovo kmetijsko gospodarstvo iz konvencionalnega preoblikuje v ekološko. 

Proti koncu kariere čas za doktorat

Maučec je za Sobotainfo dejal, da se je za to temo odločil tudi zato, ker imajo sami doma ekološko kmetijo, in da po njegovem mnenju ekološko kmetijstvo ni samo moška domena. 

Ker je svoja študijska leta prekinil zaradi poroke, si je vedno želel zaključiti študij. 

»Proti koncu kariere sem imel več časa in sem se odločil za ta korak«.

Dodaja še, da si želi postati tudi član Pomurske akademske znanstvene unije.

Več o sami disertaciji najdete TUKAJ.

Kdo je Marjan Maučec?

Marjan Maučec je predvsem znan kot državni svetnik in podjetnik. Pred slabimi štiridesetimi leti je odprl lastno sodarsko delavnico, kjer še danes edini v Sloveniji izdelujejo velike sode ležake za vinske kleti. Poleg tega se ukvarja tudi s trgovsko in gostinsko dejavnostjo, je razvidno iz opisa na spletni strani Državnega sveta.

Maučec se je sicer v preteklosti bil večkrat kazensko ovaden, med drugim zaradi oškodovanja upnikov in ponarejanja dokumentov in poslovnih goljufij.

S spleta

Komentarji (0)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice