Pred časom smo pisali, da se v okviru elektrifikacije železniške proge na relaciji Murska Sobota - Markišavci na novo ureja semaforizirano križišče z zavijalnimi pasovi, s prehodi za pešce in kolesarje, ki bo te dni predano namenu. Vendar pa se zdi kot, da je projekt, sprojektiran brez občutka oziroma nekega logičnega razmišljanja, na kar so nas opozorili naši bralci.

MO Murska Sobota nima zagotovljenih sredstev

Pred dnevi so se namreč na nas obrnili razočarani vaščani Markišavec, ki jih zanima, zakaj se ni uredila oziroma podaljšala kolesarska steza ali pa vsaj pločnik do že obstoječega pločnika pri pokopališču v Markišavcih. Gre le za ene 120 do 150 metrov, ki bi pa tako povezali Markišavce z mestom.

Zadevo smo najprej preverili na Mestni občini Murska Sobota, kjer so nam povedali, da je Ministrstvo za infrastrukturo investitor projekta Ureditev križanj cest z železnico na odseku Pragersko – Hodoš, in tako pristojno za takšna vprašanja.

V občinskem prostorskem načrtu Mestne občine Murska Sobota je rezervirano območje na severni strani državne ceste Murska Sobota – Markišavci, kjer je možno urediti kolesarsko stezo. V načrtu razvojnih programov Mestne občine Murska Sobota je ta investicija predvidena v prihodnjih letih.

Državni prostorski načrt ne vključuje te ureditve

Z Ministrstva za infrastrukturo oziroma Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo so nam sporočili, da so meje izvedbe obsega investicij za največje projekte določene s posebno uredbo o državnem prostorskem načrtu (DPN), v katerega torej ni vključenih teh slabih 150 metrov.

V Uredbi o državnem prostorskem načrtu za elektrifikacijo in rekonstrukcijo železniške proge Pragersko - Hodoš je bilo predvideno, da se na nivojskem prehodu nadgradi naprava za avtomatsko zavarovanje. V skladu z zakonodajo je potrebno, v kolikor je zavarovan nivojski prehod bližje kot 50 metrov od semaforiziranega križišča, zaradi povečanja varnosti vzpostaviti medsebojno odvisnost med semaforsko napravama in avtomatsko napravo na nivojskem prehodu. Skladno s tem je bilo potrebno spremeniti križišče, dodati pas za levo zavijanje, pločnike in kolesarske poti v križišču.

Kolesarske poti izven niso bile predvidene

Kolesarske poti izven območja križišča niso bile predvidene v sklopu DPN, so še povedali na Direkciji RS za infrastrukturo, saj da gre za območje, ki je izven meja obravnave DPN oziroma tega projekta. Namesto pločnika oziroma kolesarske proge so postavili še ograjo, ki pešce in kolesarje še dodatno izpostavlja nevarnosti.

Je projekt res sprojektiran brez logičnega občutka oziroma mogoče celo poznavanja terena? Bi lahko pri ureditvi pločnika tudi občina pritisnila na državo, ki bi te objekte le priključila na že obstoječo infrastrukturo? Se bo ponovila zgodba podhoda pri pokopališču, ki so ga morali zaradi pomanjkljivosti – na katere so prav tako opozorili občani – popravljati po le slabem mesecu uporabe.

S spleta

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
anali (nepreverjen)

so pa hitri tej vaščani zdaj ko je vse končano se oni zbudijo ge so pa bili ko je bil projekt v začetni fazi,so spali to povezavo s kolesarsko stezo nemrejo urediti več let skupaj z občino ,pa se ve kako velik promet je na tej relaciji in so kolesari v nevarnosti,zdaj pa še tej ograje in ko bo te avto potisne na ograjo se zahaklaš in potem upam da preživiš---ja oblast je sladka če ne dela

Traktorist

Tipično za Prekmurce. Ko je vse končano, začnejo jokati. In zopet je kriva država, oni sami nikoli. Država je naredila svoje. Ljudje, ki so za to plačani, so videli načrte del in so vedeli, kaj se bo zgradilo. Če pa niso bili sposobni sami splanirati dodatne kolesarske steze in zagotoviti sredstev za to, so krivi ti ljudje in ne država. Mislim pa da, če občina ima interes, da se zgradi ta nujno potrebna kolesarska steza, se bodo našla sredstva. Kjer je volja, tam je pot ! Župan Jevšek, izkaži se tu, in ko bo kolesarska steza končana, se lahko slikaš na njej, kar tako rad počneš ( slikaš ).

Smc (nepreverjen)

Halo kak nema drzava posluha ?nejso povezani pred volitvami glasni bili ka so oni v vladi in do vse zrihtali? Ka ste si zvolili to mate,vecje poloznice,propad rr mure.......Jevsek in Zidan najvecjiva SOBOCANCA v vsej zgodovini nasega varasa

Vipko
Truplo

Kdor pričakuje... da bo soboška občina storila res kaj pravočasnega, pametnega in solidno varnega za kolesarje... je v veliki zmoti. Če pa kdo misli drugače, pa se naj začne malo bolj na veliko voziti naokrog s kolesom... pa ne samo po naši "ljubi" občini, ampak tudi drugod, da bo lahko primerjal stanje tam in pri nas.

Laično... kolesarska steza je nakazana od BTC-ja oz. Merkurja proti Markišavcem, od tam pa nekje do pokopališča v smeri Sobote. Čemu se to ni povezalo sedaj, ko je bila mehanizacija na mestu in bi bila izvedba verjetno cenejša? A da ni denarja? Je država to križišče delala od včeraj na danes in na občini niso vedeli, kaj se bo gradilo, da bi tudi sami zagotovili denar za dokončanje, kompletne ceste, ne pa take, na kateri peš proti BTC-ju ali iz njega skoraj ni mogoče.

Že večkrat sem napisal, da je za kolesarje in deloma tudi pešce v Soboti preskrbljeno zelo, zelo slabo. Tale projekt to še enkrat dokazuje. Sicer se mi s specialkami in hitrejšimi trekingi tu "izmotamo" v minuti, vendar se po cestah vozi čedalje več starejših, pa tudi takih, katerim ni primarni cilj tura sto kilometrov in povprečje preko trideset... in tudi take "nemogoče" kolesarske steze vseeno krvavo potrebujejo. Pa še to... zelo blizu je tudi tista "kolesarska steza" od kopališča proti Markišavcem... res projekt nad projekti... z nemogočim ovinkom pri tistem mostu, novi most je "položen" nekam proti središču kopališča, ko je več dežja stoji gor voda... pa kdo je odobril take načrte? Sigurno nekdo tak, kateri niti ne ve, da ima kolo dve kolesi in ne štiri!!!

P.s.: In še to: nekje od križišča pri gasilskem domu pa do novega krožišča so KONČNO naredili kolesarsko stezo. Tako, katera je na nivoju cestišča in je od njega ločena SAMO s črto. Pametno... če kaj zagusti, lahko avto vseeno zapelje gor, prav tako pa kolesar na cesto. Čedalje več takih stez imajo že Hrvati... le mi se delamo pametne in jih ločimo z nekimi dravnatimi površinami, šodrom, drevesi... Zdaj je potrebno samo še, da bodo to stezo, katera to res je (žal pa je dolga slab kilometer) tudi primerno čistili... in ne pometali s ceste razno kamenje tja gor.

Gost (nepreverjen)

Ka je g.Župan, ste ugotovile ka je nej tak enostavno biti župan? Ste ugotovile ka se kot župan ne ode samo slikat naokoli? Vejpa če kaj nete znale zofte bivšoga župana. Če njeme je uspelo v državni proračun spravite pejneze za tak velke projekte kak so obvoznica, novi podvoz, nove šole,... brez ka bi meu kakšne istostrankarske prijatelje v vladi, te de van znau tudi povedati za en pločnik..... pa te se lejko odite slikat in naj mediji delajo bombastično novico iz tega. Takrat van še sam čestitan.

M (nepreverjen)

To je res smeha vredno, da ob takem posegu niso združili vas z mestom. Sam sem ob takem velikem gradbišču to pričakoval in se veselil saj včasih po tej cesti tečem in občutek ni ravno varen, ko 1/2m mimo mene drvi avto z hitrostjo 90km/h ali več.
S postavljenimi ograjami ob cesti je sprehod po tej cesti zdaj še bolj nevaren, lahko rečem izzivanje usode. Ampak kot vedno, pri nas ne bo nihče odgovoren za nič.

Gost (nepreverjen)

Ne vem ali prejšnji komentatorji nimajo spomina daljšega od enega leta ali pa so preprosto osiromašeni v glavi. Projekt posodobitve železnice in posledično tega križišča se ni začel pred enim letom ko je Jevšek nastopil funkcijo župana ampak mnogo prej ko je bil velecenjeni (danes brezposelni) gradbenik župan, ki se lahko zelo rad pohvali s svojim znanjem o prostorskem planiranju. On je tisti, ki se rad pohvali kako je podvoz in vse ostalo njegovo delo teh 150 m kolesarske steze pa bi naj Jevšek spravil v DPN (kdor se vsaj malo razume na prostorske akte bo cedel, da to preprosto ni mogoče, še posebej pa ne v fazi gradnje). Torej pokličite Štiheca pa naj vam da odogovor zakaj ni povezve med Mrkišavsci in Mursko Soboto s kolesarsko stezo.

Traktorist

Pa ne mi kvasit, da je bil projektant tako prizadet v glavi, da je napravil projekt kolesarske steze samo od Murske Sobote do šume ( železnice ), od te šume do Markišavcev pa ni projekta. Če je kdo to res storil, takoj njegovo ime na portal !

Mansson

odkda je sobota pomurje ? Sobota je Prekmurje

Sicer pa so verjetno tej iz Krajevne skupnosti vidli načrte in bi mogle te podate določeni pripombe pred začetkom del

gost1 (nepreverjen)

Zelo običajno-ni denarja!Zakaj pa občina sploh ima denar? Zopet odpiram debato o Noršinski cesti.O njej se govori že nekaj časa pa nič!

Traktorist

maxxx, hvala za podatke. In zdaj imamo človeka, ki je planiral kolesarsko stezo Murska Sobota - Markišavci. Mag. Hugo Maučec. Pa človek sploh ni planiral kolesarske steze od prehoda preko železnice do Markišavcev in zdaj naj bo kriva država in ne on. Kaj Markišavci niso v občini Murska Sobota, saj je naslov plana " KOLESARSKO OMREŽJE V MESTNI OBČINI MURSKA SOBOTA " ? Zanimivo, tam, kjer je največji promet, po tem planu kolesarska steza ni predvidena. Se motim ?

policijski pav (nepreverjen)

@Gost (141.101.92.86)

Eh Jevškovi ste že prav patetični s svojimi izgovori. Če je kaj narobe, je kriv prejšnji župan. Če je kaj dobrega, se hodite slikat ob otvoritvah. Kot je nedko že zapisal, je Štihec spravil v državni proračun številne projekte (obvoznica, podvoza, nove šole), pa ni imel podpornika v podpredsedniku vlade, kot ga ima Jevšek v Židanu (oba velika "prekmurca"), Cerarju, Erjavcu.... Kvečjemu je vlada že odobren projekt obvoznice (kjer se je že izbiral izvajalec del, izločila iz proračuna ("hvala" !!!! podpredsednik vlade Židan - ne bomo pozabili!!!!)

Še kako se spomnimo kako sta Jevšek in Židan pred volitvami izpostavljala opasne zveze v vladi, Jevšek se je slikal s Cerarjem, Erjavcem, Židanom.... Kaj imamo od tega? NIČ !!!! Ne bo nadaljevanje obvoznice (za vsaj 10 let), ni tega, ni onega. Ostale so prazne obljube. Ukinili ste projekt nove avtobusne postaje, projekt cenejšega ogrevanja iz novih vrtin. Servirate pa nam nove "projekte" kot Red Bull, razpad RRA Mura, ustanovljanje nove razvojne agencije za "naše" kadre, zaposlujete svoje povezane (Komunala, MIKK), imamo višjo vodarino, obljubljenih novih investitorjev ni, povezujete le sami sebe in svoje podpornike...

Ko je kdo za kaj kriv, je pa to Štihec. Edinega ste v drek porinili pri posojilu NK Mura (Komunala), čeprav ima Komunala svojega direktorje in znane nadzornike, ki ste jim z akcijo v mestnem svetu omogočili zastaranje krivde. Isto zdaj delate z nadzorniki RRA MURA (900.000 € minusa) - nadzornik Pavlinjek spet ne bo nič kriv, ker vaš (povezan).

Vse bolj se kaže vaša plenilska logika, redijo se priskledniki, "graščaki", aviatičarji in podobni politični manipulanti, ki če je treba iz SDS prestopijo v SMC, samo da so pri koritu.

Policijski pav, ki se slika na otvoritvah in hvali nove velike pridobitve (kot recimo "NUJNO POTREBEN" električni avto za IKEO, pardon Komunalo) in njegovi podporniki so že ugotovili, da si je obul prevelike čevlje. Zato medijske akcije t.i. "damage control", kjer se tunka in z gnojnico poliva starega župana, samo da ne bi kdo opazil, da policijski upokojenec ni dorasel funkciji, na katero so ga ob udarniški akciji posameznikov iz SD, SMC, SLS, DESUS in dela SDS-a porinili. Vsi podporniki so že bili ustrezno povezani (beri izplačani s kakšno funckijo, službo, dotacijo...)

Ljudem se je eno leto po volitvah že zbistrila situacija in že ugotavljajo koliko je ura in kaj pomeni predvolilni slogan "povezovanje povezanih, vračanja nasmeha (izključno povezanim) in iskanje duše mesta" ©štajersko vodstvo MOMS Jevšek & Đurov.

P.S:
Koliko vem ima stari župan že skoraj leto dni svoj d.o.o. in torej ni brez službe. Svoje podjetje je imel že preden je postal župan, torej se je vrnil k svoji dejavnosti. Zato nehajte podtikati, ker ste ste svojim podtikanjem in laganjem o starem županu že bolestno obremenjeni in po branju pljuvalnik.com narod ve, da je resnica ravno obratna, kot jo tam (in občasno na Sobotainfo) servirate.

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

KA STE VOLILI TOU ZDAJ MATE.
Tou nindri v normalni državaj nega, ka bi nikša stranka zmagala brez programa, pa ka jo nekši stric z murgel z svojo tovaršijo tik pred volitvami vkup skleple , volilci pa vsakič nasejdejo- na nove obraze, kak je tou prinas v naši SLOVANIJI.
TAKŠI VOLICI KA 3X NASEDEJO NA PREVARO O NOVIH OBRAZIH ,REJSAN NEMREJO ČAKATI, LEPŠO PRIHODNOST OD TAKE POLITIKE.

Gost (nepreverjen)

Političari idite na svoj politični forum. Tu je govor o cesti. Zelo sem presenečen kakšno ograjo so postavili in kakšen globoki jarek so skopali, da ga je bilo potrebno ograditi. Namesto ograje bi cestišče lahko povečali za dva metra na račun bole plitvega in manj širokega jarka in bi bila kolesarska steza takoj poleg vozišča, ločena s polno neprekinjeno belo črto kakor imajo urejeno Hrvati ve veliko primerih.In ne bi bilo potrebno nobene ograje. Ta varjanta bi stala dosti manj kakor pa je stalo tole skrapocalo sedaj. Tu bo za kolesarje pa tudi za pešce smrtno nevarno. Edina rešitev nam bo sedaj da bomo hodili za ograjo. Nisem arhitekt ali zdrava pamet pravi tako. Kaj pa so počeli projektanti in naročnik pa sedaj vidite. Ni denarja, dajte ne ga sr.t.

Gost (nepreverjen)

Političari idite na svoj politični forum. Tu je govor o cesti. Zelo sem presenečen kakšno ograjo so postavili in kakšen globoki jarek so skopali, da ga je bilo potrebno ograditi. Namesto ograje bi cestišče lahko povečali za dva metra na račun bole plitvega in manj širokega jarka in bi bila kolesarska steza takoj poleg vozišča, ločena s polno neprekinjeno belo črto kakor imajo urejeno Hrvati ve veliko primerih.In ne bi bilo potrebno nobene ograje. Ta varjanta bi stala dosti manj kakor pa je stalo tole skrapocalo sedaj. Tu bo za kolesarje pa tudi za pešce smrtno nevarno. Edina rešitev nam bo sedaj da bomo hodili za ograjo. Nisem arhitekt ali zdrava pamet pravi tako. Kaj pa so počeli projektanti in naročnik pa sedaj vidite. Ni denarja, dajte ne ga sr.t.

Traktorist

In ko združiš dva takšna bisera projektantov kot sta ta dva ( projekt kolesarske steze in projekt tega križišča s cesto ), dobiš za veliko denarja to smrtno nevarno cesto. Samo se bojim, kdaj se bo zgodila prva nesreča na tej novi cesti in zopet ne bo nihče odgovarjal za to skrpucalo, ki so ga napravili.

lauraas (nepreverjen)

Kako ignorantska, saj pq dobimo begunce.

hebiga (nepreverjen)

haha balkanska posla....
pastirska posla,,,
večina sobočančancof pa ovce.
haha ka se sekejrate. sprijaznite se stem, ker pač tak je tou -tu v vukojebini.haha

Eroplan (nepreverjen)

Berem ta vaša razglabljanja in kar slabo mi postane. Da bo enkrat za vselej javno oznanjeno. Nihče, ama nihče nam krajanom Markišavec ni razkril in po resnici povedal, da nas bodo izigrali in obsodili dobesedno na smrt. Kot je v navadi pri naših državnih uradih so se na naša mnoga vprašanja izgovarjali eden na drugega. In ker jih imamo neskončno mnogo, to niti ni tako težko. Kot en tak primer vam navajam odgovor OMS na naše vprašanje.

Spoštovani!

Se opravičujem, če sem kje prej spregledal. Trenutne informacije, kaj konkretno se gradi na cesti MS-Markišavci (v okolici Živexa) nikjer ne najdem. Zato v imenu občanov prosim za temeljito razlago, kaj se gradi in ali bo končno kolesarska steza dobila povezavo MS-Markišavci. Predel, ki je do sedaj manjkal je bil zelo nevaren kot za pešce tako za kolesarje. Po možnosti dodajte morebitno povezavo do strani, kjer bi bil viden projekt. Hvala za odgovor.

Odgovor občinske uprave
Pozdravljeni,
podajamo vam odgovor na vaše vprašanje, ki ga je pripravil dr. Hugo Maučec, svetovalec II na oddelku za infrastrukturo, okolje in prostor ter gospodarske javne službe.

"Spoštovani!

Na cesti MS-Markišavci ( v oklici Živexa ) se v okviru elektrifikacije železniške proge na novo ureja križišče z zavijalnimi pasovi, s prehodi za pešce in kolesarje, ki bo v prihodnje semaforizirano."

Lepo vas pozdravljamo,

vaša Občinska uprava

Tudi zdaj smo vložili že dve zahtevi a na odgovore še čakamo. Upam torej da je jasno vsem, ki pravijo, da se zganemo šele, ko je vse končano. Pa dokler ne vidiš, kakšno idiotarijo so zmožni sfinancirati, tudi reagirati ne moreš. Saj smo se boliri, spraševali a na žalost je pri nas v navadi politika izvršenih dejstev. In vsi ti aparatčiki se ne zavedajo, da so s tem mogoče obsodili nekoga po nepotrebnem na smrt. Ogromno mladine se poleti tod vozi s kolesi na kopališče. Da ne omenjam ogromno rekreativcev. Me prav zanima,kako bi se izgovarjali, ko se življenja več ne da vrniti.
A to se naših državnih hlapcev ne tiče. Še nobeden zaradi neracionalnega zapravljanja našega denarja ni izgubil službe pa tudi ni odgovarjal za škodo. Če pa že je bil kdaj kak primer na sodišču, so ga pa itak po končanem procesu oprostili. Pa pustimo to.
Kot najprej je potrebno popraviti nastalo situacijo in vsaj sneti te preklete ograde, da se bo lahko pešec ali kolesar še za silo umaknil drvečim avtomobilom. Danes, ko sem pešačil proti MS sem se moral kar dvakrat nasloniti čez ograjo, drugače bi šel z njimi. Nasproti vozeči avto bi se sicer moral ustaviti, a to piše v cestnih pravilih, praksa je drugačna. To ni Avstrija, kjer je pešec in kolesar car. Ne. To je še vedno Balkan, kjer je važno, da imaš čim večjo številko avta in seveda se ti vsi morajo umikati.
Če se ne bo premaknilo nič, bomo morali naslednji teden vzeti vajeti v svoje roke. In potem spet mediji pa izgovori, pa ...

Na smrt obsojeni Markišavčar

Vipko
Truplo

@ Občinska uprava:

"Odgovor občinske uprave
Pozdravljeni,
podajamo vam odgovor na vaše vprašanje, ki ga je pripravil dr. Hugo Maučec, svetovalec II na oddelku za infrastrukturo, okolje in prostor ter gospodarske javne službe.

"Spoštovani!

Na cesti MS-Markišavci ( v oklici Živexa ) se v okviru elektrifikacije železniške proge na novo ureja križišče z zavijalnimi pasovi, s prehodi za pešce in kolesarje, ki bo v prihodnje semaforizirano."

Lepo vas pozdravljamo,

vaša Občinska uprava"

Odgovor za na "drugi planet". Je sploh potreben kontrakomentar?

Me pa res zanima, če bo kdo odgovarjal, ko bo tule prvič resno počilo?

b (nepreverjen)

Če bi namesto križišča naredili krožišče,bi ostalo denarja za kolesarsko stezo do Mačkovec... Glavno pa da so vsi akterji skasirali mastne provizije za nefunkcionalnost jih pa tako ne briga...Dražji projekt, več je procentov... V 21 stoletju delajo semafore..., Še Madžari so 20 let pred nami !

Vipko
Truplo

Seveda nisem neki projektant... ampak takole "na oko" bi rekel, da pa za krožišče teren ni dovolj širok?

In reply to by b (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Pa dajte Prekmurci končno enkrat nekaj narediti, ne pa samo cmizdrite in se smilite sami sebi!!! Obstaja veliko načinov državljanskega upora. Zaprite cesto, zaprite progo... Imam pa občutek, da je pri tem idiotizmu do Markišavec glavni krivec MO M. Sobota (investitor SŽ, verjetno res nima interesa, da si podraži projekt. Pa lep pozdrav na desni breg!

Pax (nepreverjen)

Poravek: Pozdrav na levi breg! :)

Soboski_ (nepreverjen)

Neumnost...raje bi naredli kroznega!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice