Slovenija po žepu udari tudi matere, ki socialne transferje za svoje otroke prejemajo iz Avstrije. Skoraj polovica dohodka od porodniške iz Avstrije gre v slovensko blagajno, novopečene matere pa so ogorčene.

Borba delavcev migrantov glede obdavčevanja njihovih zaslužkov v Avstriji je zgodba, ki še kar odmeva. Le malokdo pa je obveščen o še enem problemu, ki je po hrbtu udaril delavce migrante - visok znesek denarja, ki ga materam, bodisi zaposlenim v Avstriji bodisi partnerkam v Avstriji zaposlenih mož, od porodniškega nadomestila odtrga matična država. 

Vsekakor ne gre za majhne zneske, saj v primeru preseženega cenzusa letnega dohodka - torej 6500 evrov - država odtrga tolikšen delež, da mladi porodnici ostane zgolj med 45 in 50 odstotkov prejšnje višine dohodka. Če vzamemo v obzir dejstvo, da Slovenija mladim mamicam nameni 90 odstotkov porodniškega nadomestila, se »mlado mamico postavi pod vprašaj eksistence in pred odločitev, ali si otroka lahko privošči,« opozarja podpredsednica Sindikata migrantov delavcev Slovenije Barbara Pregl-Breznikova, ki tudi sama Štajerka iz Sladkega vrha.

»Namen obeh držav je porodnici zagotoviti skoraj tako visok dohodek v času po porodu kot ga je prejemala v času zaposlitve. Samo tako lahko država učinkovito skrbi za nataliteto in varstvo porodnic. Torej vsebinsko ni razlik, razlike nastanejo, ker Slovenija zagotovi porodnici 90 odstotkov bruto prejšnjega dohodka, Avstrija pa za ta enak izračun vendar le v višini 80 odstotkov, upošteva pretekli neto dohodek. Odvedbo dohodnine tako slovenska porodnica ne občuti, saj je njen neto dohodek še vedno 90 odstotkov, za razliko od avstrijske, kjer je vsak evro dohodninska osnova. Torej gre s strani davčne uprave za popolno nepoznavanje vsebine dohodka, vira in načina izračuna,« menijo v sindikatu.

Kdo ima prav?

V skladu z zakonom o dohodnini se pri nas dohodki iz starševstva, in sicer starševsko nadomestilo z izjemo otroškega dodatka obdavčijo. Enako velja za vse dohodke, ki imajo vir izven Slovenije. A četudi so ministrstvu za finance sindikatu pojasnili, da ta izplačila v Avstriji kot prvo niso obdavčena in kot drugo veljajo za socialni transfer, ki se v Sloveniji po zakoniku sodeč ne bi smel obdavčiti, in ne nadomestilo za porodniški stalež, zaposlenih na Finančni upravi Republike Slovenije po interpretaciji sindikata menda ta pojasnila ne ganejo. 

Zaposlene v Avstriji s prebivališčem v Sloveniji so upravičene tudi do tako imenovanega dohodka iz »varstva matere«, ki je primarno namenjem materam in nosečnicam, ki po avstrijski zakonodaji v obdobju osem tednov pred porodom in osem tednom po porodu oziroma nekoliko več pri materah, ki so rodile s carskim rezom, sploh ne smejo delati. 

Tako Avstrija aktivno preprečuje, da bi pri mladih mamicah in nosečnicah zaradi dela v tem obdobju prišlo do zdravstvenih zapletov, hkrati pa jim za odsotnost od dela izplačuje transfer, ki je v Sloveniji prav tako zajetno obdavčen. 

»Naj gre mamica z dojenčkom v rokah protestirat na ulico?« 

Če bi si v Avstriji vzeli čas in izračunali, koliko njihovega socialnega denarja roma — meni nič, tebi nič — naravnost v slovenske davčne blagajne, bi verjetno poleg otroškega dodatka oklestili še ostale transferje za starševsko varstvo, menijo v sindikatu: 

»Želijo obdavčevati vse po istem 'vatlu', ne da bi stvar sploh dobro poznali, kot je zgoraj razloženo na primeru porodniškega nadomestila. In ja, seveda je to na lahek način pridobljen denar; kaj pa bo naredil navaden državljan proti instituciji kot je davčna uprava? Sploh pa mlada mamica z dojenčkom v naročju ... Naj gre protestirat na ulico?« se sprašuje Pregl-Breznikova.

Sindikat delavcev migrantov obljublja mrtvilo v obmejnih krajih

Ob tem je potrebno omeniti še nov osnutek avstrijskega zakona, po katerem bo prav tem delavcem Avstrija oklestila vrednost otroškega dodatka do vrednosti, ki nekako bolj sovpada z standardom matične države. Po besedah sindikata država za te delavce poskrbi v tej smeri, da se, namesto da bi želeli ostati, raje izselijo, Avstrija pa pri tem po novem še pomaga.

»Delavci migranti smo ljudje, ki prihajamo predvsem iz obmejnih krajev, ki sicer životarijo na pogorišču slovenskega razvojnega modela. Praviloma so to najrevnejši in demografsko najbolj ranljivi predeli Slovenije. Najbrž tudi ni naključje, da so ta področja tako duhovno, kot tudi po fizični razdalji, najdlje od Ljubljane. In če odidemo mi, bodo tudi te regije, ki so sicer že tako na robu propada, padle še nižje ...«

S spleta

Komentarji (63)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pekinška patka2 (nepreverjen)

Zelo enostavno je. Borijo naj se, da porodniška ne bo šla v dohodnino. Nobena, ne samo njihova.

müjra (nepreverjen)

kda si se pa ti za koga drugoga boro? po tvojon komentare je zelo verjetno ka se ti je niti za sebe nej dalo borite. sama fovšarija. sami nebi s prston mignile kda pa vidite koga drugoga ka si šče život zbokšate, in nej kak vij samo čakate pa v lufte gledate, te pa takoj kritizejrat.

In reply to by Pekinška patka2 (nepreverjen)

Pekinška patka2 (nepreverjen)

Meni se to pač zdi edini način, na katerega bi lahko kaj dosegli. Pa saj imate sindikat. Naj stopijo do naših sindikalistov in naredijo skupno akcijo. Vse ostalo je že vnaprej obsojeno na propad (je neustavno). Če želite pa lahko tiščite glavo v pesek.

In reply to by müjra (nepreverjen)

sneg na cesti (nepreverjen)

Zopet eno veliko zavajanje. Naj se preselijo v Avstrijo in živijo tam če jim pri nas ni dobro. Naj omenjena mamica kaj napiše o tem da tam dobivajo porodniško dve leti - pri nas leto dni. Da imajo izbiro to prejemati mesečno ali dvigniti v enkratnem znesku. Da jih veliko preko partnerjev tam dobiva porodniško pri nas pa delajo na črno. Veliko je tega. Naj pove kaj o tem!

busybee (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zavajajanje? MHm to pa res. Z takimi debili kak si ti nemreš do konca priti tak ka ti samo povem ka si eden navaden mahinator. In či se enkrat podpišeš z sneg na cesti drugič kak tujec 2 tretjič kak ledena megla ne misli ka si komi oči pobarvo. Eni te že vohamo na daleč ker smrdiš po gnilobi.

In reply to by sneg na cesti (nepreverjen)

Pile (nepreverjen)

Pa ravno ti si se oglasil? Fuj!!!

In reply to by busybee (nepreverjen)

kanžor

sneg na cesti .......... Ti znaš da ves zaslužek v Avstriji potrošijo v Sloveniji .Ampak tebe in tebi enakim človek to ne more dopovedati

In reply to by sneg na cesti (nepreverjen)

sneg na cesti (nepreverjen)

Kaj si hotel povedati? Ni res, tankajo v Avstriji, hodijo v avstrijske trgovine, gostilne, .....

In reply to by kanžor

kanžor

sneg na cesti .......... Pa ka tij ne greš v Avstrijo delat ?Je ne delam v Avstriji pa hodim tja tankat

In reply to by sneg na cesti (nepreverjen)

busybee (nepreverjen)

Tankamo res v Avstriji zakaj pa nebi? Nevem či ščeš povedati ka si ti takši patriot ka bi ti v Sloveniji na mojon mesti tanko-pri punon tanki je to 5 ali 6 evrov pa itak se vsaki den mimo 10ih tankštel pelan ka mi je nej nič z poti. Nevem ka je v ton slaboga či tankam kjer je cenej. Pa v trgovino tudi iden v Avstriji tu pa tan, zakaj pa ne bi smel?? Gostilna? Nej v avstrijske pa resan nej nej je vse v Avstriji bokše tudi nej

In reply to by sneg na cesti (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Če nekaj zaslužka potrošijo v Sloveniji, potem za njih ne veljajo slovenski zakoni ali kaj hočeš povedati ???????????????? Z ženo vsak mesec potrošiva v Sloveniji najmanj 2.500 evrov pa za naju veljajo zakoni ravno tako kot za tistega ki potroši 300 evrov !

In reply to by kanžor

barcelona (nepreverjen)

Bodi srečen, da z ženo mesečno toliko zaslužita. Zakoni veljajo za vse enako. Vsak, ki pa je opeharjen ima pravico zahtevati svoje.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

kanžor

Tujec 2 .......... 2.500 € tij celo leto ne potrošiš nej pa vsaki mesec .Na nücaš nam v vodi meseca kazati meni bar nej .Da ne pozabim si prijavo vseh sedem stanovanj in tri hiše katere daješ v najem da ne boš kazni plačeval ?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Malo bi se v življenju znašel in bi tudi ti lahko še več trošil od mene ! Ali si pa še mlad in bo tudi tvijih pet minut kdaj prišlo. Sem že nekje zapisal, da stanovanja dajem v najem od leta 2003, imam to registrirano in plačujem vse davke po zakonih ! Nimam treh hiš, imam eno, ki sem jo z lastnimi rokami zgradil iz z rokami svojih prijateljev in sorodnikov. 2.500 evrov midva z ženo penzije dobiva, najemnina, prihranki, občasni dobitki od iger na srečo in denarja kot listja in trave v jeseni ! In nisem škrtav kot si ti, da se tankat v Avstrijo voziš, da si prišparaš 30 centov. Vem, da se moj konec bliža ( 68 let ), zato ne šparam ampak trošim in si privoščim, kar mi srce poželi. Ko bom tam, kamor bomo vsi šli ( edina pravica na svetu !), mi bo denar brez haska. Predvsem pa - ne bodi mi favš ! Če še nisi poročen, si najdi bogato ženo ! Saj veš - lepota mine !

In reply to by kanžor

kanžor

Tujec 2 vidiš kak lažeš .V enem komentarju pišeš da trošita z ženo 2.500 € mesečno v drugem komentarju odgovarjaš da z ženo dobita skupaj 2.500 € za to pa gejš paštete kak si že napisal .Jaz nisem iskal bogate žene kak tij in imam dva sina za tebe pa ne vem če si bil sposoben kaj napraviti .Ti samo imej tvoje bogatstvo jaz imam za sebe do smrti tudi otroka si služita nista lenuha .

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Še enkrat preberi, odkod meni denar, da me ne boš imel za lažnivca. In ne podcenjuj me venomer. Imam štiri hčerke. Vse so poročene, imajo svoj poklic, otroke, hiše. Nisem nek odpadnik kot ti misliš. Zavedaj se, da je največje bogastvo zdravje, družina, ljubezen, razumevanje. Jebeš ti denar. Pride in gre. Ljubezen ostane !

In reply to by kanžor

busybee (nepreverjen)

Ja samo tvoj je nej ostala ker se ti žena prca po Ms kda ti tu komenteraš ti jo ovi s PIŠČE kure delajo

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

busybee (nepreverjen)

pišeš da trošita z ženo 2.500 € mesečno v drugem komentarju odgovarjaš da z ženo dobita skupaj 2.500 € za to pa gejš paštete kak si že napisal...
PROBLEM JE V TON KA IDIOT NEVE KA JE NAPISO PRED 5IMI MINUTAMI; TO JE PAČ TAK KDA SAN SEBI LAŽEŠ TE PA MAŠ SPOMINSKE VRZELI

In reply to by kanžor

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

RES IMAŠ SPOMINSKE VRZELI ! Z ženo imava 2.500 evrov pokojnine mesečno. V najem dajeva 7 stanovanj, imava precej prihrankov, imava tudi precej sreče pri igrah na srečo. Hčerke so preskrbljene in vse zaposlene. Z ženo sva se pač odločila, da bova v starosti uživala in si pač privoščiva. Zakaj ne bi, če sva oba delala več kot 40 let in zapravljala svoj denar. Še danes me lahko rukne kap ali jutri povozi avto in kaj bo mi potem denar na kupu.

In reply to by busybee (nepreverjen)

busybee (nepreverjen)

2500?? eno nulo si se zmoto haha. Či ti maš 2500 dohodkov te ge upan v ms na sredi stati pa naj me z gnilimi bilicami narod meče 24ur. DOKAZE NA PLAN!

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

busybee, favšarija je bolezen ! Sem napisal - s skupaj z ženo imava !

In reply to by busybee (nepreverjen)

busybee (nepreverjen)

DOKAZE NA PLAN, sicer ne vrvle ti tak nišče to ampak tebi bi veselje bilo gledati kak me z jajci mečejo in vse ka moreš napravti ka svoje navedbe dokažeš umotvor zarukani. Prle san prečito ka maš 68 let ge bi na tvojon mesti uživo v kakši toplicaj nej pa tu na forumi čas trošo- seveda ob predpostavki ka man takšo penzijo kak ti navajaš (sanjaš ) ka jo maš. Fantazija ti je zameglila um...

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Stari, kaj pa, če sva z ženo v toplicah in ti to iz toplic pišem ?

In reply to by busybee (nepreverjen)

busybee (nepreverjen)

te si pa še vekši debil kak san do zdaj znal

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

gvhjkohjg (nepreverjen)

Tudi lidgej, šteri delajo v Sloveniji pa plačujejo slovenske davke zaslužek potrošijo v Sloveniji. Pa tudi oni plačujejo davek državi. Torej tvoj point? Ges san za borbo proti menšin davkon pa vse zadeve. Ampak za vse državljane, nej samo za del le-teh...

In reply to by kanžor

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Moj komentar je bil namenjen kanžorju ! Ker nekaj bluzi brez veze !

In reply to by gvhjkohjg (nepreverjen)

kanžor

Tujec 2 .......... Tij lejko kanžoru potegneš ,če ti paše samo smradiš te portal z tvojimi blesavimi komentari .Koliko nickov si boš še napravo ?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Meni folga Tujec 2 - pijanček, ti pa delaj kar hočeš. Favšarija je bolezen !

In reply to by kanžor

Lažof (nepreverjen)

Ne folga ti, saj to san znaš.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Če ti vse veš, napiši druge moje vzdevke. Res me zanima kaj boš napisal.

In reply to by Lažof (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Samo v Avstrijo se naj preselijo in je stvar rešena. Nihče jih ne zadržuje v Sloveniji. Imajo prosto pot.

busybee (nepreverjen)

Tu ti pa dam popolnoma prav. Z takšnimi butli kak si ti ne mislim razpravlati in dokazovati svoj prav. Mej si tvojga Janšo debelo penzijo tvojo od drugih pijančkov fukano ženo itd. POčasi se selim gor. Stanovanje že mam samo ka še v pokakanon Slovenistani hišo prodam in te me lejko takši ka razmišljajo kak tij fajn malo v rit fudate. Idioti debilni

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Landini

Vidim, da ti je Avstrija dala možnost preživetja. Pameti in kulture pač še ne. Seljak ide sa sela, ....

In reply to by busybee (nepreverjen)

Landini

Naj grejo v Avstrijo. Nikoli nisem razumel ljudi, ki so tako vezani na domači kraj. Živiš pač tam, kjer imaš službo.

müjra (nepreverjen)

što si tij seljak ka boš tiro nekoga naj ide drugan živet? dnevne migrante prispejvlejo več v slovenski proračun kak povprečen prekmurec keri je zaposlene doma.

taka kda srečaš nekoga ka se v avstrijo ali nemčijo vozi delat, se njeme zahvale ka namesto tebe puni proračun.

In reply to by Landini

busybee (nepreverjen)

neprištevni kak je tujec si to pač ne vejo preračunati...

In reply to by müjra (nepreverjen)

Ubelo (nepreverjen)

Samo za denar se vam gre mamice. Upam, da niste zaradi denarja zanosile.

ssssssssssssss… (nepreverjen)

j_beš takšno državo in politike. Boljše če za stalno idejo v tujino. Zato so reklamirali EU prost pretok ljudi in kapitala, zato da lahko elite živijo na račun tistih ki garajo v tujini. Celo državo ste že zapravili.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

In kaj še ti delaš v taki državi ? Na poti v Avstrijo, Madžarsko, Hrvaško, Italijo, .......... ni nobenih ovir. Kaj še čakaš, da nisi že tam ali vsaj na poti tja ?

In reply to by ssssssssssssss… (nepreverjen)

Peter.. (nepreverjen)

Spet primitivni prekmurski komentarji. Nobene podpore niti eni strani, ki protestira. Če jaz ne morem, naj niti drugi ne. Zato pa smo, kje smo.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

V Sloveniji veljajo zakoni za vse slovenske državljane enako. Ne more ena skupina ljudi, ki polni avstrijski proračun, biti izjema !

In reply to by Peter.. (nepreverjen)

kanžor

Tujec 2 ........ Če so zakoni isti zakaj romov nišče ne nažene delat ?Doma so pa dobijo vsakega 21 v mesecu .

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

busybee (nepreverjen)

Ti teleti pač nemreš razložiti določenih stvari ker je pač tele. Ge san probo z dokazi z matematičnimi izračuni in on svoje dale tira seveda pod 20-imi različnimi nicki. Prepozna ga vsaki osnovnošolec po stili pisanja. Glavno ka on ma debelo penzijo ka je dva metra v višino ka ide z ženo vsako leto na križarjenje itd itd...Živi v sveti fantazij pa uživa ka je tu na forumi lejko glasen ker prvle je skoz po oštarijaj bit bil. Ženo njemi pa itak pijančki popravlajo to vsi znamo. Kmet kmetavzarski

In reply to by kanžor

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ti mene ne poznaš, zato ne piši bedarij. Vem, da te močno žre, da jaz imam ti pa nimaš. A za to si si sam kriv. Si pač nesposoben kaliber. Kaj si v leder fabriki napravil, da so te vun fuknili ?

In reply to by busybee (nepreverjen)

busybee (nepreverjen)

Nič san nej napravo, dosadilo mi je pa san odišo ker san mel šanso v bokšoj firmi začnoti či te že zanima in ne namiguj vo fuknili pa nekša podobne. Či san te nej prepričo pa daj pa se zmeniva neka- ge objavin papir kak san odpoved dal ti pa objavi svoj odrezek od penzije. pa svoje ime lejko komot zatemniš. Ka nas prepričaš v to ka bluziš tu po forumi. Oziroma kak san prle pravo že či ti pa žena 2500 zapravita na mesec vupan 24 ur na mrazi nagi stati. No pa da vidimo či je res kar gučiš. Da te vidimo

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Stari, če je to res, da si boljše delo dobil - vsaka ti čast. Bolje zate in tvojo družino. To je pa najpomembneje. Zaradi mene se pa ne sekiraj več. Sem pač en starček z 320 evri penzije. Zate to tako ni pomembno.

In reply to by busybee (nepreverjen)

busybee (nepreverjen)

Mene niti malo ne žre ka tij neka maš jaz pa nimam. Žre me to ka takši debili obstajajo na sveti kak si ti. Očitno san nesposoben pa v lederfabriki so me fuknoli upam ka ti je prišlo zdaj kda te stavek čitaš ka potešiš svoj nenasiten škodoželjni ego. Saj kak pravim druge razlage nimam v oštarijaj si bit bil dosta v svoji 68 letaj zdaj pa na stara leta trbej ventil odpreti po forumih ti vsaj nemreš biti bit, pa še sit si če ješ kaj dobrega poleg računalnika:) Nikdar pa nemo razmo ka smo ti lidgej krivi keri idemo v tujino trebuhom za kruhom nosimo domov v smrdljivi Slovenistan penaz nas nišče ščej oskubsti kak kuro ti pa še podpiraš to?? Razloži mi to!

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Vili76 (nepreverjen)

Smrdljivi Slovenijastan? Smrdljiva ti je ciganjska pička od tvoje žene pa smrdljivi ti je gobec pun karijesnih zob. Marš v Austrijo!

In reply to by busybee (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Glej, poznam veliko Romov, z nekaterimi smo prijatelji, ki hodijo na delo v Avstrijo. Ne meči vseh Romov v isto skupino. Veliko jih je bolj delovnih in poštenih od marsikaterega Neroma !

In reply to by kanžor

Čarni vrag (nepreverjen)

Pijanček, ti si gotovo kakšen partijec, ki je na na ta račun imel dobro službo, zdaj pa špilaš agenta provokatorja. Tvoj cilj je z idiotizmi preprečiti vsako debato na tem forumi. Dosta mamo tebe pa tvojih 7 stanovanj pa tvoje žene, ki je menda odvisna od alkohola. Če nimaš kaj pametnega napisati, ne piši. Ne pa da provociraš in žališ druge. Pri nas je veliko neumnih in nepravičnih zakonov. Tudi ne drži, da smo vsi enaki pred zakonom. Če si pripadnik rdečega plemstva, lahko pokradeš milijone, pa ne boš niti dneva v zaporu.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

mun (nepreverjen)

Pijanček, če bi ti res bil to, za kaj se imaš, nebi vijso cele dneve na ton portali ,ker normalni ljudje imamo še kaj drugega za delati.Upam si trditi da si imel težko otroštvo in enkrat si omenil da imaš BOBIJA IN LUKSO .Ko bo prišla nova vlada in se bo zdravstvo uredilo ti bodo pomagali,verjamem in upam da ni prepozno.Nebo pa enostavno,si že v letih!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Jebi ga, ti se sploh ne zavedaš, kaj lahko jaz vse delam in napravim v tistih 10 - ih urah vsak dan, ki jih ti porabiš za vožnjo na delo in z dela in za delo samo ! Še k tvoji partnerki na obisk in kosilo lahko grem. Favšarija je hudič ! Še zboliš lahko od nje ! Delal sem 42 let, zdaj pa uživam in počnem tisto, kar sam hočem. Pogej se !

In reply to by mun (nepreverjen)

...:::::::::::… (nepreverjen)

Državi očitno bolj paše, da za_ebejo take, da se odselijo, pa da naselijo tujce.

Mura je večna (nepreverjen)

Daj moderator zapri že tou temo za debate ka so samo debilni komentari, malo si poglednite ka pijšete, vej pa še v Ormoži vas ne zemejo ka je prekesno. Mijslin ka ste se prepoznali za koga se ide.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Jaz tudi tak pravim. Namesto, da bi o temi komentirali, se na pijančka spravijo.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Eden keri je minus stisno se je prepozno.

Čarni vrag (nepreverjen)

Ta blesavi Tujec2 pijanec prepreči vsako normalno debato na tom forumi. Piše stalno eno in isto. To že znamo na pamet. Zadnje čase še piše pod različnimi nicki. Kot kaže gre za psihično moteno osebo. Tudi taki so med nami.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kako bosansko posojilo ? Magla uzela ???????? Si moral " prostovoljni " prispevek dati, ker je šefu posojilo spodletelo ?????? Tvoj šef zajebe vse, kar se zajebati da !!!!!!!!

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

mutant (nepreverjen)

zakaj pa v avstriji ne protestirajo, da se dohodnina obračunava domicilno, to si pa noben vrag ne upa dregniti, načelo plačevanja davka v kraju bivanja bi dohodnina odtegnjena v avstriji morala delno priti v slovensko blagajno, otrok bo verjetno tu hodil v vrtec in šolo, infrastrukturo tako ti tagesgastarbeiterji ne nucajo, ali pač

za vse enako (nepreverjen)

Kdaj pa bo FURS začel lovit te,ki vsakodnevno hodijo poleti delat v rastlinjake in kmetom okopavat na njive,ki pa lepo ves dohodek pospravijo v svoj žep in ne plačajo nič davka,katerega bi tudi morali,poznam kar nekaj penzionistk in penzionistov,ki delajo cele mesece na črno prek meje,naj za te tudi Slovenija zahteva od avstrijcev,da jih prijavijo in bodo v Sloveniji plačali davek od dohodka...

Kroužančar (nepreverjen)

Židan, v Krog si v zadnjon mandati nikoli nej prišo, neščemo te tudi na letošnji proslavi za 8.marec. Delaj tisto za koj te plačuvlemo, nej ka si boš na naše stroške delo predvolilno reklamo.

gal/ciril (nepreverjen)

izjava leta:"Avtist Cerar, slaboumni peder s FDVja Lunatik, debilni Židan, intelektualca Han in Moderndorfer, poliglot prostitutka Cvjetićaninova, mafijec Opanković, zadeti Pohar, zdegenerirani Hanžek, drogirani Kordiš, klovn Serpentinšek in podobna levičarska elita so najboljši garant za to, da bo šlo kmalu vse v maloro.
PREDLAGAM, DA POPRAVIMO ZGODOVINSKO NAPAKO IZ LETA 1918 IN SE PRIKLJUČIMO K AVSTRIJI."

Srecen clovek (nepreverjen)

Najdite prave kraj in se odselite v at, dela se fejst, te pa mele financno stabilnost,manje favsije pa mir. Vedno ko beren to razdvojenost slovenskega naroda, mi je jasno, ka vrnitve ne planeram pa ka je tak kak je najboukse ?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice