Že zadnjih trideset let se družina Zadravec ukvarja z ribičijo in z vsem kar spada zraven. To zanje ni samo posel, ribolov je način življenja in sprostitev.

Vsi, ki se ukvarjate z ribičijo, ste bržkone že naleteli na priimek Zadravec. V Murski Soboti najdete namreč ribiško trgovino, ki je v lasti Mišela Zadravca. Podjetje, ki izdeluje tudi svoje ribiške vabe, letos praznuje trideset let delovanja.

"Že od začetka je podjetje delovalo kot družinsko podjetje, v katerem so bili zaposleni ožji družinski člani. Najprej smo se ukvarjali z uvozom ribiške opreme," nam je povedal sin Sandro Zadravec. 

Pod njihovo znamko 650 različnih artiklov

Glede na to, da je njegov oče Mišel velik ljubitelja krapolova, se je že od samega začetka ukvarjal tudi z mešanjem lastnih vab za privabljanje krapov. Vse skupaj je bilo ljubiteljsko, nato pa se je pojavilo vedno več ribičev, ki so želeli preizkusiti njegove vabe.

"Posledično se je nato odločil, da se s tem začne ukvarjati tudi profesionalno, vse skupaj pa je zgodbo pripeljalo do tega, kar imamo danes. S pomočjo testnih ribičev, ki so čez cele sezone testirali nove vabe in se vračali z lepimi rezultati, smo začeli širiti paleto proizvodov, ki danes presega 650 artiklov lastne blagovne znamke. Zahvaljujoč neprekinjenemu razvoju, smo postali uspešni pri izdelavi kvalitetnih vab širom Evrope".

Njihove izdelke pretežno izvažajo v tujino, najdete jih v kar petnajstih evropskih državah. Veliko manj prodajo v Sloveniji, a kot pravi Zadravec, se tudi to spreminja. 

"S tem smo pridobili zaupanje za proizvodnjo tudi tujim blagovnim znamkam. Tako smo morali razmišljati naprej. Zaradi prostorne stiske in amaterskih strojev smo se v letu 2009 preselili v nove prostore, z novimi modernimi stroji, dvema sušilnicama in vsem, kar je potrebno za normalno obratovanje tovrstnega podjetja. Z novimi pridobitvami smo precej povečali kvalitete," pravi in dodaja, da trenutno zaposlujejo osem ljudi, dnevno pa izdelajo približno dve toni vab.

Koronavirus poskrbel, da so ljudje odšli na ribičijo

Tudi sam je bil v ribičijo vpet praktično od rojstva. Že od malih nog ga je oče vedno znova vzel s seboj na ribičijo.

"Meni je to način življenja, ribičija mi predstavlja sprostitev. Ko imam težek dan, ko je stresno, meni ribičija omogoči sprostitev. Veliko ljudi na to gleda kot na nekaj 'brezveznega', moje mnenje je, da ni. Ljudje se podružijo, učijo se potrpežljivosti, tudi adrenalin je prisoten". 

Koronavirus, ki je udaril vsepovsod, pri njih večje škode ni povzročil. 

"Moram priznati in veseli me, da je tako, da se kriza kaj dosti ni poznala. Ljudje so bili doma, niso mogli nikamor in očitno so se odločili, da bodo v tem času odšli na ribičijo. Vedno več jih je v Pomurju, vedno več je zanimanja, tudi med mladimi". 

Sam pravi, da podobne kot oče, najraje lovi krape. Seveda se drži načela "ujemi in izpusti", ki ga zagovarja večina ribičev.

"Z ribami je potrebno ravnati spoštljivo, tudi sam imam tak odnos. Jaz recimo ribo, preden jo spustim nazaj, poljubim. Naravo in živali je potrebno spoštovati".

FOTO: Osebni arhiv Sandro Zadravec

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost1222 (nepreverjen)

Hehe ribice

tanja flaškon (nepreverjen)

ko fukat ne moreš več
greš pa ribe loviti

In reply to by Gost1222 (nepreverjen)

feri11 (nepreverjen)

Lipou šteti kaj takšega, človeki privoščin uspeh, zaslujžo si je!!!!

marija marija

Z ukradenimi ribami se hvali

rotschild (nepreverjen)

Zelo žalostno da taki kot je zadravec uničujejo vode in cel ekosistem s temi kemikalijami od pelet!!!

Simon78 (nepreverjen)

Vsaka ti čast, Sandro! Puno uspehov tudi v bodoče.

kohe32¸ (nepreverjen)

sandro kje maš mišice

Starejše novice