Betonske ovire na cesti že lep čas onemogočajo dostop do priključka ob prodajalni Dipo. Pristojni območje nameravajo preurediti in postaviti nove cestne robnike, toda ...

Pred dobrim letom dni je za precej negodovanja med obiskovalci nakupovalnega kompleksa Noršinska poskrbela preureditev tamkajšnjega dovoza.

Na cesti na Noršinski ulici so se namreč znašle betonske ovire, ki so voznikom onemogočale uporabo dovoznega priključka ob prodajalni Dipo. Kot so pojasnili v soboški občini, je bil ta pravzaprav predviden le kot začasna rešitev, vozniki pa naj bi namesto tega začeli uporabljati nov cestni priključek ob novonastalem objektu KiK:

 »Po izgradnji objekta KiK in s tem izgradnje novega cestnega priključka na Noršinsko ulico, je mestna občina kot upravljavec javne občinske ceste dolžna zagotoviti nadaljnjo prometno varnost in pretočnost prometa, zato je bilo nujno začasni priključek pri objektu Dipo odstraniti, kot to določa naveden prostorski akt in hkrati urediti tudi cestne oznake oz. ovire, da se ta priključek več ne bi splošno javno uporabljal,« so lani zapisali v MOMS.

Toda nov priključek je sprva vodil le do prodajalne Kik in tej pripadajočih parkirnih mest, saj je bilo območje z robnikom ograjeno od preostalih površin nakupovalnega kompleksa. Ker je bil stari dovoz povsem zaprt, novi pa omejen, so obiskovalci bili primorani ubrati obvoz po Lendavski ulici in do drugih prodajaln dostopati s severne strani.

Lastniki zemljišč so zagato sčasoma le uspeli rešiti in vse parkirne površine na omenjeni lokaciji povezali z novim priključkom. Nevarne betonske in plastične ovire, ki blokirajo staro dostopno točko, pa so medtem ostale in vozniki, ki danes redno vozijo mimo njih, se sprašujejo o dokončnosti ureditve. 

V Mestni občini Murska Sobota smo zato preverili, ali prepreke sploh nameravajo umakniti oziroma trajno preurediti dovozne površine.

Betonske ovire bodo odstranili

Kot pojasnjujejo pristojni, je sedanje zaprtje prej obstoječega dovoznega priključka na tak način urejeno samo začasno, dokler ne uredijo lastninsko pravnih razmerij oziroma ne sklenejo menjalne pogodbe z lastnikom zemljišča na tem območju.  

Priključek namreč tudi v prihodnje ne bo več v uporabi, saj je tako predvideno s prostorskim aktom, ki velja na tem območju. Po ureditvi razmerij z lastnikom zemljišča bo zaprtje priključka trajno urejeno na območju pridobljenega zemljišča z dvignjenim robnikom, odstranjene pa bodo tudi obstoječe betonske ovire.

»Do danes nam z lastnikom nepremičnine še vedno ni uspelo urediti medsebojnih razmerij, kljub temu, da so s strani občine za to podani oziroma izpolnjeni že vsi predpogoji za sklenitev pravnega posla,« pojasnjujejo v MOMS in dodajajo: »Ko se zadeve z lastnikom zemljišča uredijo, sledijo gradbeni posegi v cestnem svetu in sicer položitev novih cestnih robnikov, višinska ureditev manjkajočega pločnika ter kolesarske steze na delu zaprtega uvoza ob Noršinski ulici ter na novo zaris talne signalizacije na vozišču z odstranitvijo betonskih ovir.«

Kdaj bo do načrtovanih sprememb prišlo, je torej odvisno predvsem od dogovora z lastnikom zemljišča.

S spleta

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Madafaka4ril (nepreverjen)

Menej pa zanima kak so sploj tej trgovine dobile obratovalna dovoljenja, če je edijne WC v oštarije, kere pa je privat. Prve wc je tako w BTCje...

tresk (nepreverjen)

tak je!
vsak nakupovalni center (kompleks) je dolžan imeti stranišče za stranke.
toga nega samo v MS.

In reply to by Madafaka4ril (nepreverjen)

krucinall (nepreverjen)

pa če ščejš na njihov wc bi i naj mogo pijačo naroučiti

In reply to by Madafaka4ril (nepreverjen)

grunvdaro (nepreverjen)

zaj mi jasno zokoj tej prejk idejo peški do btc... na wc.

nikaloo (nepreverjen)

MENE PA ZANIMLE KAK JE Z REVIZIJO V CEROPI

nikaloo (nepreverjen)

PA ZANIMLE ME KA JE Z BIOPLINARNO V LENDAVI?

nikaloo (nepreverjen)

PRI BIVSI STUDIJSKI KNJIZNICI KERO JE OBCINA MASTNO PLACALA DE ZDAJ PARKIRISCE OBCINAROV???

bedarija MOMS (nepreverjen)

Takšo bedarijo je sposobna napraviti samo mestna oblast občine Sobota, na sredino ceste postaviti betonske ovire, zaradi katerih se lahko zgodi prometna nesreča z smrtnim izidom upam da bo takrat tudi z imenom in priimkom odgovarjal za to bedarijo.

Borka.. (nepreverjen)

Vepa pejnaze idejo za cokoladnoga miklavza.. ge te mij nucamo urejene ceste haha

starecccc (nepreverjen)

Pa razumite ljudje zdaj, da šerif zdaj res nima časa za potrebe navadnih občanov, ker se pakira za Bruselj. Briga njega "raja"!!! Kak zdaj sadi rožice, tako je v jeseni in samo obljube, a dela s epa samo za "ta prave" ki za 30.000€ izgubljene tožbe ne odgovarjajo. Kje je nadzorni odbor občine, policija, tožilstvo? Če bi šlo za nekoga iz desne politične opcije bi že bilo veliko akcije. Še mnogo več pa člankov v "resnih" medijih!

Ne logično (nepreverjen)

NAS KERI SE TUKAJ VOZIMO DNEVNO NE ZANIMA DOVOZ DO DIPOJA AMPAK BETONSKE OVIRE NA CESTI KERE NIMAJO NOBENE ZVEZE Z DOVOZOM.
TAKE PODLE BEDARIJE NE VIDIŠ NIKJER NA SVETU, SPET JE M. S. UNIKUM.

Krona5 (nepreverjen)

Saj ta zagata ima ime, drago ruzic iz moms to ureja oz bolj ne ureja

čarni vrag (nepreverjen)

Malo sem si ogledal kataster in zemljiško knjigo, ki sta javna dokumenta. Zasebni lastnik parcele številka 3547/8 je Centrice Real Estate Ljubljana družba za upravljanje d.o.o. Parcela ima 210 m2, in ne boste verjeli to je dejansko pločnik ob Noršinski cesti. Zelo zanimivo bi bilo izvedeti kdo je dal ali prodal zemljišče tik ob cesti tej ljubljanski firmi, ki sedaj očitno postavlja nemogoče pogoje. Ker se gre za naš denar in ker naj bi živeli v demokraciji naj občinskja oblast objavi kakšne zahteve postavlja ta firma. Saj bomo plačali mi in ne Bruselj. Verjetno pa bi prišla v poštev tudi razlastitev v javnem interesu.

tunašŠ (nepreverjen)

Pitaj Štiheca kak je s ten.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem kako sta lahko pločnik in kolesarska steza, v zasebni lasti? Bomo še enkrat plačali že plačano.

In reply to by tunašŠ (nepreverjen)

?? (nepreverjen)

Tej betone odpeljati pred občino M. S,
To bi vsak ki ima 4 razrede osnovne šole že odstrani.....

- (nepreverjen)

tisti "priključek" poleg DIPO trgovine, je treba predati uporabi/povrniti v prejšnje stanje. Veliko ljudi bi ga uporabljalo in s tem bi se razbremenilo tudi vključevanje v promet na strani BTCja, oz. bi se razbremenila tista cesta - ki je ravno zaradi takih bedarij nemalokrat zaštopana.

Gost1 (nepreverjen)

Te novi prikljüček je za drek, moreš med parkirišči slalom voziti ka prideš kama, tisto betonsko do pa verjetno odstranili pred naslednjimi volitvami, ali pa ko bo prišlo do prometne nesreče, ampak te javno gor obesiti tistoga za jajca ka je to tan postavo.

In reply to by - (nepreverjen)

hiža (nepreverjen)

polanič vas malo za***** :D

čarni vrag (nepreverjen)

Zelo zanimivo. Očitna ta zasebni lastnik ni delal problemov, ko je po njegovi lastnini potekal pločnik, kolesarska steza in še dovoz k trgovskemu centru. Zdaj pa ne dovoli, postavitev robnika s katerim bi zaprli dovoz. To ne bi razumel niti Bog.

micka1 (nepreverjen)

Pri takih nevarnih ovirah bi mogli dati omejitev 30, ker je smrtno nevarno, če se s 50 zabiješ not.

micka1 (nepreverjen)

Pri bivši študijski knjižnici postaviti plavo cono !

Lol lol (nepreverjen)

GE JE ZAJ ŽUPAN? NAJ BI SE POBRIGO ! AJA UN MA KAMPANJO ZA EU POSLANCA PA NEMA ČASA! VIŠEK STAMOTE JE TE BETON NA SREDI CESTE !

Tineee (nepreverjen)

Pa ka ti si kujpo izpit ka ti ta ena boga betonska uneja smeta, celi keden se vozin tan skoz pa neman problemov, lp

In reply to by Lol lol (nepreverjen)

Sumič (nepreverjen)

Vsaki den se vozim po celoj Sloveniji,pa takšoga prometnoga kaosa kak je v MS nega nidrig po nobenom mesti v SLO.
G. san mislo napisat pa nemo...Župan ge san vas volu priznam,samo mi je žal kelko man las na glavej. Vipo san ka de bougše,pa je mnogo mnogo mnogo slabše.Upam ka idete za Bruselj pa de v MS župan keri si zasluži biti G. župan.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice