Pogoste nesreče v križišču, kjer vozniki ne upoštevajo prometnih znakov.

Na problematično križišče v središču vasi, v katerem pride do nesreče vsakih nekaj mesecev, zadnja se je zgodila pred dnevi, domačini opozarjajo že dlje časa, a se ne zgodi nič.

Križišče s prednostno cesto

Križišče v Bakovcih pri Gostilni Rajh je križišče s prednostno cesto, ki je urejeno s prometno signalizacijo.

Cesta Dokležovje – Murska Sobota je prednostna, cesti iz smeri Kroga in središča vasi pa sta označeni s stop znakom. A vozniki velikokrat prometnih znakov ne upoštevajo, zato pride do prometnih nesreč.

Domačini opozarjajo na križišče

Domačini, ki pristojne, torej občino, že dlje časa opozarjajo na problematičnost križišča, se bojijo, da “se tu ne bo naredilo nič, dokler ne bo nekdo izgubil življenja,” je jezna ena od domačink. Z vprašanji, ali razmišljajo o ureditvi omenjenega križišča, smo se obrnili tudi na občino, kjer pravijo, da se zavedajo problema nevarnega križišča v Bakovcih.

"V preteklosti smo že iskali primerne rešitve in tako je bil izgrajen otok za zmanjševanje hitrosti ob vstopu v naselje. Žal so prometne nezgode še zmeraj posledica neupoštevanja prometne signalizacije. Mestna uprava bo skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu preučila dodatne ukrepe za povečanje varnosti na tem križišču."

Zakaj se ne držimo pravil?

A vendar je ureditev križišča v krožišče ali pa postavitev ležečih policajev skrajni ukrep. 

Marsikaj bi lahko bilo drugače, če bi vozniki preprosto upoštevali prometne znake, ki so postavljeni. Na policiji recimo svetujejo, da morajo vozniki poleg prometne signalizacije upoštevati tudi pravilo desnega.

Ko se z vozilom približujemo križišču, prilagodimo hitrost vožnje in se na dovolj veliki razdalji pred njim razvrstimo na ustrezen razvrstilni prometni pas, pač glede na to, ali nameravamo zaviti v desno ali v levo ali voziti naravnost.

Opozarjali na problematično križišče v središču mesta

Sicer pa spomnimo, da smo na Sobotainfo opozarjali tudi na problematično križišče v središču mesta, in sicer med Gregorčičevo ulico in Ulico Staneta Rozmana. Tam je lanskega aprila prišlo do nesreče v kateri je življenje izgubila starejša peška. Soboška občina je sicer že januarja lani tam napovedala postavitev krožišča - mini rondoja na dvignjenem platoju, ki naj bi se začelo graditi še tekom lanskega leta, a do realizacije ni prišlo.

Kako bodo rešili problematiko križišča v Bakovcih bo pokazal čas, upajmo le, da se ne bodo uresničili strahovi domačinov. 

S spleta

Komentarji (46)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Na policiji recimo svetujejo, da morajo vozniki poleg prometne signalizacije upoštevati tudi pravilo desnega.

To je očitno napaka. Policija nam svetuje, da upoštevamo prometne znake in pravilo desnega. Policija ni svetovalni organ ampak represivni organ, ki mora vse kršitelje ki jih ujamejo kaznovati po zakonu.

plüg (nepreverjen)

Problematično križišče? Vsaki keri je napravi CPP se je srečau s takšin tipon križišča. Problematični so vozniki keri ne poznajo pravil.

xcxcxc (nepreverjen)

Ka pa je naroube s ten križiščon? Vej pa tou je že veke vekomaj tak pa ne ven zakoj zdaj takša panika. Ge tu nigdar neman nikših problemov. Keri jih ma pa naj ide še ednouk delat izpit za avto in se na pamet nafčij CPP. Ka zdaj de trbelo sakšo križišče preurejati zato ka se par bedakov ne vej voziti in ne upoštevajo prometnih znakov?

čarni vrag (nepreverjen)

Nič ne pomaga, če takšen ka ne upošteva prometnih znakov prleti v tebe.

In reply to by xcxcxc (nepreverjen)

komunist lojz (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

tvoja mamaa je priletela v malega murgeljskega prdca in tak si ti postal ,,,isti si ko murgeljski prdec , moj koljega Siptar bi rekel da si pljunuti murgeljski prdec

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

zoro05

Sicer pa vsi pametnejši od prebivalcev v okolici, vsi druge be ravnale

In reply to by xcxcxc (nepreverjen)

Arrogant Bastard (nepreverjen)

Pač, eni ne gledajo prometnih znakov in ne uporabljajo pameti pri vožnji. No brain. No tumor.

Nikalo (nepreverjen)

Mene pa kak obcana skrbijo preplacani razni stroski komunalnih storitev. Letno mi ideta dvej placi za tau.

Grobijan (nepreverjen)

Ide delat nekan ge je veksa plača, pa das samo 1 plačo

In reply to by Nikalo (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Ja nekaj tudi porabimo za javno-zasebno partnerstvo !
Nekje moramo nabrati, fektali ne bi radi.

In reply to by Grobijan (nepreverjen)

:gost (nepreverjen)

Živo mejo se nej odstrani pa de se bole videlo

čušpajza (nepreverjen)

Ka pa ma živa meja veze z tem, znaki so jasni, ogledalo stoji.....

In reply to by :gost (nepreverjen)

Imkl (nepreverjen)

Znaki so jasni in se vidi, samo ce ne bo zive meje se bo se boljse videlo.

In reply to by čušpajza (nepreverjen)

Čušpajza (nepreverjen)

Na cesti proti puconcan nega nobene žive meje pa nič ne pomaga, če se normalno pa po predpisaj voziš je križišče čista ok

In reply to by Imkl (nepreverjen)

markow83 (nepreverjen)

Očitno je kazen za to vrsto prometne nesreče prenizka. Če nekomi ne folga ka zavarovalnica ne krije škode če nesrečo povzročiš zaradi neupoštevanja CPP, te be očitno še odvzem izpita mogo sledite.

Landini

Meni osebno je pa to malo neumno. Zdaj bomo širili vsa križišča ali pa delali krožišča, če bo prišlo do nesreč. Narod naj malo več gleda kaj dela na cesti, pa bo vse ok. Pa moj komentar se ne navezuje na nesrečo izpred nekaj dni.

Lešnik (nepreverjen)

Vse lipau pa prav. Znaki so, pravilo desnoga, itak vala. Samo pa malo bojte pozorne, kda te se pelale iz kroške smeri, pa prijdete v križišče. Kelko se morete že v križišče pripelate ka vijdite, če se što iz centra bakovec pripela. Ja, krijva je ta visika bejla ograja, čista na pločnike napravlena. Komentare zaželjene

zoro05

Nej, ka vsi majo silo....ges bole od drugoga,

In reply to by Lešnik (nepreverjen)

komunist lojz (nepreverjen)

bela ograja je kriva za vse smrtne nesreče
Če bi bila rdeča ograja se kaj takega ne bi zgodilo

Lešnik (nepreverjen)

Ti si butec. Sploj znaš o kon se ide? Kelko krat se ti kakšen bedak prinese iz centra bakovec, kda prečkaš tau križišče iz kroške smeri, praute dokležovje. Malo se na toj relacije voze, pa boš znau, ka mijslen

In reply to by komunist lojz (nepreverjen)

Čušpajza (nepreverjen)

Samo te ka ide z Bakovec ma prednost!!!! Ta ka se itak moreš pri STOP znaku ustaviti in preveriti če je prosto ;)

In reply to by Lešnik (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

čuspajz ja ma prednost samo pred tistin ka z Krouga prijde. Prednostna je cesta Sobota Dokležovje s ten ka ma tisti iz smeri Sobota prednost pred sejmi.

In reply to by Čušpajza (nepreverjen)

Čušpajza (nepreverjen)

Znan ge kak je prednost, samo san njemi odgovoro ka se gor vužigo za te ka pridejo iz smeri Kroga! Itak pa so tej zadnji na vrsti + plus toga pa so največji problem tej ka pridejo iz Dokležovja pa samo prek za Krog letijo, 90% nesreč zakrivijo tej!!!
p.s. ne vem zakoj minusi če sannapiso ka ma ov ka ide iz Bakovec prednost pred ovin iz Kroga? Ka rejsan nemate pojma o znakih pa desnome pravilu?

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

zoro05

hujši problemi kak v N

žalostno

In reply to by Čušpajza (nepreverjen)

zoro05

hujši problemi kak v N

žalostno

In reply to by Čušpajza (nepreverjen)

Imim (nepreverjen)

Ce je ge potreben rondo potem je tou v bakovcih, nej pa tam v sebeborcih, kje je vse ravnina in cistina.

kuna (nepreverjen)

To križišče sploh "ni omembe vredno", ali drugače nič se ne sme dogajati.
Poglejte pri OŠ II "napredne semafore" v križišču, kjer sta se zgodili, po pričevanju tega portala dve-tri nesreče. Od tega ena, ko se je pri "naprednih semaforih" prižgala rdeča (saj se še spomnite panika z gasilci, nevarnostjo eksplozije,...).
Torej problemi se rešujejo tam, kjer jih ni. Oziroma probleme se da ustvariti tam, kjer jih ni bilo.
Torej Bakovsko križišče? Ni zanimivo. Se preveč "dogaja".
Pa SREČNO!

kuna (nepreverjen)

Pa ne vem zakaj se toliko trudite z rondoji. Naredite obvoznico: Bakovsko obvoznico. Bo veliko lažje in varneje.

In reply to by kuna (nepreverjen)

Kukavica (nepreverjen)

Samo brez panike. Sakše leto se nekaj križišč spremeni v krožišča in tudi to bo prišlo na vrsto. Itak bo tudi pri nas scena ista kak v Franciji ali Belgiji, kda se v naselji pelaš iz krožišča v krožišče. Krožišča majo tri funkcije, omogočajo varnejše srečevanje vozil, zmanjšujejo hitrost in omogočajo večjo varnost tudi za ostale udeležence v prometu kak so pešci, kolesarji pa vse ostalo. Jasno, ka pa absolutne varnosti nega. Tu pa je palik najpomembnejši človeški faktor.

Čušpajza (nepreverjen)

Če do tu krožišče delali do mogli 3 kuče podrejti pa Rajh de mogo pri gostilni parkirišče zmenšati. Ta ka tu nebo križišča 1000% nikoli. Pa niti je nej potrebno!

In reply to by Kukavica (nepreverjen)

Kukavica (nepreverjen)

Pločniki, kolesarske steze in krožišča so gnesden po širnon razviton svejti standard za varnost v naseljih. Prednost za ureditev pa imajo črne točke, to je tan kjer se pogosto dogajajo nesreče. Vse tou je tak enostavno, ka boš še ti razmo.

In reply to by Čušpajza (nepreverjen)

Čušpajza (nepreverjen)

Pripelaj se v Bakovce pa si pogledni to križišče ap te boj pameten!

In reply to by Kukavica (nepreverjen)

Kukavica (nepreverjen)

Se občasno pelan tan pa znan kak je. Križišča, ge glavna cesta zavija pod koton 90 stopinj, stranska pa priključuje na glavno pod koton 180 stopinj ali po domače naravnost so sikdar zelo nevarna. Poznan kar nekaj takšnih.

In reply to by Čušpajza (nepreverjen)

Čušpajza (nepreverjen)

Ge pa večkrat na den, Če se voziš kak trbej nega problemov, to pa ka eni ne vejo ka pomeni prednostna cesta, stop znak pa desno pravilo ......

In reply to by Kukavica (nepreverjen)

Kukavica (nepreverjen)

Neven, kak dugo si šofer. ges prejk 30 let. Se ti je nikdar nej zgodilo ka bi prevozo STOP znak? Meni se je celo zgodilo, ka san šau v rdečo v semafor. Pa san nej bil pijan niti telefonejro. Sikdar si nej 100 procentno pri vožnji. Posebno kda en den prevoziš kakšnih 500 ali 600 km si več nej tak pozoren. Zato so krožišča idealna. Pa ne ven ka je tu gori za enih super šoferov. Vi ste milina pa same vzorne šofere pa nikdar ste v promete nej napravili napake. Po drugoj strani san parkrat tudi rejdno bremzo ka san druge rešavo iz situacije, kda so napravili hudo napako. Dobro vij ste nej bili ka ste pač vzorni šoferi. Pa vupan, ka stenej samo takši, ka na leto delate 5 ali maksimalno 10 jezero kilometrov, služba, nazaj, pa v nedelo meša.

In reply to by Čušpajza (nepreverjen)

otimači (nepreverjen)

Desno pravilo je zakonsko predpisano. Zakoj bi se držali zakonov, nej? Če se najde bumbar keri se odloči ka nede bremzo, zato ka je mnenja ka je na prednostnoj ceste...
S ten ka bi postavili semafore, bi se to rešilo, rdeča luč vseeno prisili večino voznikov ka zabremzajo. Škoda edino krajanov Bakovcev, Dokležovja itd., keri se tu vozijo dnevno, eni verjetno večkrat, pa do mogle čakate pri semaforaj, zato ka je gnes den prinas težko upoštevati zakon.

Trijekralji (nepreverjen)

Glavno, ka so v Soboti iz križišča Trstenjakova-Tomšičeva napravili krožišče. Kelko vidin, še vse kuče stojijo, pa ograje pa vse ostalo.

Smolaa (nepreverjen)

Semafaure napravite pa konec.

čarni vrag (nepreverjen)

Ko da je semafor teže prevoziti kak znak STOP

čarni vrag (nepreverjen)

Tudi živa meja, pa tisti beli plot bistveno zmanjšujeta prometno varnost. Mogoče bi prvo probali, ka se ta živa meja odstrani.

Bakovčar (nepreverjen)

Ka se zdaj pametne delate PM vejpa je CAJKOVA bijla fest dobra z ŽUPANOM pa bi lejko rondo oz semafore lejko skup najebala(se ?????????? Glavno ka je ona z pejnezami KS podpijrala pijačo pa jedačo na CAJKO stadionu(debela je zato ka se preveč nažrla dobrot (tan pa ka smo pakete talali v bakovcaj z dobro delnico je pa nasprotovala )(tako da je vrejdi ka je nej v Ks ...

Bakovčar (nepreverjen)

Ka se zdaj pametne delate PM vejpa je CAJKOVA bijla fest dobra z ŽUPANOM pa bi lejko rondo oz semafore lejko skup najebala(se ?????????? Glavno ka je ona z pejnezami KS podpijrala pijačo pa jedačo na CAJKO stadionu(debela je zato ka se preveč nažrla dobrot (tan pa ka smo pakete talali v bakovcaj z dobro delnico je pa nasprotovala )(tako da je vrejdi ka je nej v Ks ...

Dobrodelnež (nepreverjen)

Boljše biti debel, kot nor, zanemarjen in smrdeč! Eni so tak pametni, ko pa hodijo z lj..po savnah je pa vse ok...niti pisat ne vejo...bogi ste eni v glavi! Vse ste zapravili zdaj pa so vam drugi na poti! Kar sebpa dobrodelnice tiče...hmmm to bo še zanimivo!

In reply to by Bakovčar (nepreverjen)

Jasoseba bakovci (nepreverjen)

Včasih me je imelo, da bi se maščevala ljudem, ki so mi naredilii kaj slabega. Pa sem kmalu ugotovila, da to ni potrebno: Življenje jih samo od sebe kaznuje že dovolj dobro. Zato se vedno le zasmejim, ko pristane nož v mojem hrbtu...Ti ljudje pa ne vedo, da je ta hrbet trd kot steklo. Ne moreš mi nič, lahko me žališ, ponižuješ, blatiš - a še vedno bom boljša od tebe! Pa veš zakaj? Ker za to, da dokažem svojo vrednost, ne rabim hodit po drugih, ampak ponosno hodim mimo vseh. Hvala ti! Jaz pa se ti bom maščevala tako kot najbolje znam: Živim dobro!Ter pakete dale talajte pa pejnene po celotni Dokležovji med romi beltinških romam neman nič proti samo naj je pravično seveda de pa mogo negdo kazensko odgovarjat za določene stvari denarja po 50€ ... in projekte )-:edino eden človek je na Pušči ka lejko rejši zadevo...

Jajioo22 (nepreverjen)

Glavno ka so sforserali tisti otok iz ms v bakovce, keroga lejko obvozis z 70km/h komot, itak pa ga 80% avtov obvozi po levi. vsi pa znamo sto je to sforsero - tisti ka se naslanjajo na ograje pa stejejo promet in zijajo v vsaki avto sto se pela.

čarni vrag (nepreverjen)

Do zdaj san še nej vido nikoga, ka bi obvozil po levi. Mogoče se ti je samo senjalo.

In reply to by Jajioo22 (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice