Občini Grad na pomoč priskočilo 50 študentov prostovoljcev

Mariborski študentje bodo krajanom Grada vse do nedelje pomagali pri obnovi nekaterih objektov in ureditvi pomembnejših poti, da bi tako oživili in popestrili znamenitosti teh krajev. Študentje želijo s svojim prostovoljnim delom pomagati krajanom in tako prevzeti vsaj del odgovornosti pri skrbi za okolje omenjenega področja. 

Namen projekta je pomagati krajanom

Vodja projekta in sekretar za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM Matic Ber je povedal, da je namen Študentske delovne brigade v prvi vrsti pomagati krajanom demografsko ogroženih področij in vzpodbujati prostovoljstvo med mladimi. Ob tem je poudaril drugo plat delovne akcije: "Prav ob tovrstnih projektih, ko študenti skupaj preživijo več dni, se namreč sklepajo prijateljstva, ki trajajo tudi po zaključku brigade."

Odločilna je bila angažiranost župana

Na vprašanje, zakaj so se odločili pomoč ponuditi prav občini Grad, saj je v Pomurju veliko občin, ki bi potrebovale pomoč, je Matic Ber povedal, da so se na ŠOUM-u o tem odločali v januarju, na izbiro pa so imeli še eno občino na Primorskem in eno na Dolenjskem, za Grad pa so se odločili prav zaradi velike angažiranosti župana Daniela Kalamarja. 

Občina Grad pomoč sprejela z veseljem

Direktorica občinske uprave Lidija Krpič je povedala, da so se v občini Grad dodatne pomoči razveselili in jo sprejeli z odprtimi rokami, zato z njimi tudi aktivno sodelujejo. "Damo jim ves potreben material in orodja, po končanem delu pa jim priredimo tudi kakšno druženje ali športno aktivnost, zadnjič smo jih peljali na ogled grada," je še povedala Krpičeva. 

"Domačini nas večkrat obiščejo in nam prinesejo pijačo"

Vaščani Grada so ob pogledu na mlade prostovoljce večkrat pozitivno presenečeni in ne morejo skriti začudenja, ko slišijo, da mladi delajo zastonj. "Domačini so nas zelo lepo sprejeli. Večkrat nas na delovnih območjih tudi obiščejo in nam celo prinesejo pijačo," je z odnosom do prostovoljcev zadovoljem Matic Ber.

Delovni dan prostovoljcev

Prostovoljci se zbudijo ob 7. uri zjutraj, do 8. ure pa imajo čas, da pripravijo na delo, ki traja do 15. ure. Brigadirke in brigadirji so razdeljeni na delovne skupine, vsaka ima svojega vodjo, ki je zadolžen za organizacijo in nemoten potek dela. Na deloviščih se dela 9 dni, zadnji dan pa je namenjen pospravljanju tabora in pripravi na odhod domov. Vsak dan je nekdo ob brigadirjev zadolžen za pomoč v kuhinji, ki zajema pomivanje posode, priprava malice, pomoč pri pripravi kosila in večerje, čiščenje tabora. Po končanem delu, ob 15. uri, sledi kosilo in popoldanske aktivnosti. 

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
josko

Takše akcije bi mogle bite po cejlon goričkon nej samo pre Grade!! Povaliti trbej študente ka se lejko tak zorganizejrajo pa pokažejo ka znajo tudi delate nej pa samo po veselicaj odite !!

SP

Svaka ti čast Mateja! :)

roxio

"Odločilna je bila angažiranost župana" vsaka čast županu ,tako se dela in mladi imajo voljo, kajti siguren sem ,da tudi ko mladi ljudje kaj potrebujejo jim z veseljem priskoči na pomoč ,za razliko od županov ,ki so "otroci socializma in komunizma " ,kjer je prioriteta nadvlada ,sebičnost in nepoštenost .

Čestitam GOSPOD župan!

Harō Kiti

Tega bi trebalo več po Sloveniji, ne samo Goričkem - moto "Najprej delo, pol pa jelo!"

drotmantraš

*
ka de kakši koncert? fešta? ka rihtajo.
*

L3viatan

Kapo doj študentom ,pohvala pa lokalnemu prebivalstvu in županu .

čriček

Lepo da so se tak angažirali ter pokazali svojo dobro voljo, rahlo me vse to spominja na delovne akcije ki so se nekoč odvijale po širni Jugoslaviji, Sloveniji in vsekakor tistega časa niti goričko ni bilo brez teh akcij ,pohvala vsem ki ste udeleženi v tej spodbudi in sami akciji v današnjem času.

daddy

resno pohvale vrejdno.
bravo študentje.
kapo dol

Vipko
čevapčič na ražnje

.. v ozadje toga pa je? ;-)

.. no, dobro, fajn, domačini majo rejsan neka realnoga haska iz toga .. ekšn .. ;-)

Starejše novice