Vir: Uradna spletna stran Zlate lisice
V Mariboru premalo snega, v Kranjski Gori preveč. Progo v Podkorenu bo potrebno temeljito utrditi.

»Dokončne odločitve še nismo sprejeli, toda sem 100-odstotno prepričan, da bodo organizatorji iz Maribora, v sodelovanju z lokalnimi smučarskimi delavci, uspeli pripraviti in utrditi progo. Le dogovoriti se še moramo, kako, glede na vremensko situacijo in napovedi,« je po pregledu tekmovalne proge v Podkorenu, kjer je več kot dva metra snega, povedal tekmovalni direktor tehničnih preizkušenj ženskega dela svetovnega pokala Markus Mayr.

Zlata lisica se tako ponovno seli iz Maribora v Kranjsko Goro, kjer je gostovala tudi lani. Potem ko se ponoči ni dovolj ohladilo in v Mariboru niso mogli pognati snežnih topov, se je kontrolor FIS Markus Mayr odpeljal na kontrolo rezervne proge za 57. Zlato lisico v Kranjsko Goro. 

Po pregledu proge v Podkorenu, skupaj z vodjo tekmovanja Mitjo Drašičem, je slednji povedal: »Narediti moramo načrt, kako naprej. Na žalost, tokrat ni premalo, temveč preveč snega. Sneg je svež, z veliko zraka, mehek, to je odličen sneg za smučanje, toda ne za tekmovanje. Enostavno ni dovolj trdo. Zato se moramo dogovoriti, kako bodo progo v naslednjih dneh, glede na vremensko situacijo, utrdili.«

Da tekmovalna proga v zdajšnjem stanju ne dopušča izvedbe 57. Zlate lisice v Mariboru, je jasno že nekaj dni. Mariborčani so včeraj dobili še nekaj dodatnega časa za pripravo tekmovalne proge za 57. Zlato lisico, ki je z dvema ženskima veleslaloma za svetovni pokal napovedana 16. in 17. januar.

Prvotno bi moral tekmovalno progo za 57. Zlato lisico preveriti že v četrtek, vendar so zaradi snežnih razmer in vremenske napovedi, ki obeta ohladitve, kontrolo prestavili za en dan.

Maribor je sicer v zadnjem desetletju kar petkrat ostal brez Zlate lisice, nazadnje lani, ko so tekmi prestavili v Kranjsko Goro. 

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnoo (nepreverjen)

in???? preseneceni????
zdaj pa zaracunati strosek teh priprav odgovornemu, keri se nemre sprijazniti ka je pohorje zgodovina.
Se za nas navadne smucarje je sranje

👮🏻‍♂️ (nepreverjen)

Na 300 m nadmorske višine, pri teh klimarskih pogojih, je zlata lisica zgodovina.
Le kdaj bodo pogruntali???

čarni vrag (nepreverjen)

še nisem videl zelenega psa
in pametnega pohorca

..... (nepreverjen)

Pohorje je glij tak kak da bi na Goričkon bilou, samo tou jin je še nej kapnulo.

Starejše novice