Žalostna zgodba 11-letne Zale in njene mame Judit iz Radmožancev, ki sta živeli v nevzdržnih razmerah, je doživela nov preobrat. Namesto srečnega konca, se prenova zaradi domnevne nehvaležnosti prekinja.

Dobrota je očitno vendarle sirota. Tako bi lahko opisali zgodbo prenove izjemno dotrajane hiše v Radmožancih, kjer je prebivala tričlanska družina. Zgodba o bivanjskih razmerah, v katerih je živela 11-letnica, je ganila Slovenijo in na pomoč so priskočili številni. Donacije so prihajale iz vseh koncev Slovenije, vodenje projekta pa je prevzela Dunja Lešnik.

Z donacijami prenovili hišo, materi novo pohištvo ni všeč

Mali Zali je obljubila, da bo 1. septembra v šolo odšla iz popolnoma nove hiše. In vse je kazalo, da bo temu res tako. S pomočjo donatorjev so povsem prenovili hišo, vključno s streho in okni, prenovili so tudi notranje prostore. Prav v zadnjih dneh so položili keramiko in naročili pohištvo, prihodnji teden bi naredili še fasado. A ravno pri tem se je zataknilo.

"Zgodil se je neljubi dogodek. Gospa Judit Bukovec Vida nas je odslovila iz objekta, ker ji ni všeč naše delo. Narejeno je že vse, manjka samo še pohištvo. Gospe novo pohištvo ni všeč. Odstranila nas je iz projekta," je Dunja Lešnik razkrila v videoposnetku. 

Ta teden bi že spali v novi hiši, projekt zdaj zaustavljen

"Podpira nas tako občina, center za socialno delo kot druge ustanove. To je totalna oslarija. Ta teden bi že spali v svoji hiši, zdaj pa smo primorani vrniti ves material, ki še ni plačan," še dodaja vodja projekta prenove hiše.

Na družbenem omrežju Facebook je delila več objav, na katerih je razvidno opravljeno delo prostovoljcev in s pomočjo donatorjev.

"Ko se zavzameš za ureditev doma in ga spremeniš v bivalne pogoje, dobiš 'kajlo' v hrbet in si primoran odstopiti od projekta. Ker nekomu ni všeč pohištvo, kuhinja, soba. "Moje delo je končano. Hvala vsem za podporo in vsem, ki ste stali ob strani. Jaz imam čiste račune in čisto vest," je še zapisala.

Zbranih 15 tisočakov, ostanek želi družina porabiti sama

Po naših informacijah je bilo zbranih 15.000 evrov. Osem tisočakov je prispeval Krambergerjev sklad, dodatnih sedem tisoč evrov pa so prispevali donatorji. Nad plačilom vseh računov je bdela lokalna lendavska enota Rdečega križa.

Material, ki ne bo vgrajen, bodo vrnili v trgovino, prav tako tudi pohištvo. Ostalo naj bi slabih 2500 evrov, ki jih družina želi sama porabiti za prenovo po svojih željah.

To je novo pohištvo, ki družini ni bilo všeč. Čeprav so zanj dobili več kot 50-odstotni popust, je že vrnjeno v trgovino.

V nadaljevanju bomo predstavili tudi odziv družine Bukovec.

S spleta

Komentarji (68)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Landini

Zato pa jaz ne dam niti centa. Tudi moji babici se je podirala hiša, pa so jo zgradili z lastnimi rokami. Nič ni prosjačila. Tudi moj oče je prvič videl morje v gimnaziji, pa je preživel.

VRANA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ti v nobenem primeru ne daš nič od sebe. Si pa sakramensko radodaren z denarjem od drugih. Zagovarjaš vsemogoče bedarije, enakost, pravičnost,.... z denarjem od drugih!!!! Nikoli s svojim denarjem, hahaha... Verjetno si levičar, zaposlen v JS!!! Se motim???
Jaz pa bom še naprej kaj podaril, doniral, pomagal,... čeprav se najdejo vmes tudi negativne zgodbe... Probal najti način, da denar dejansko doseže tiste, ki so pomoči potrebni...

In reply to by Landini

mimalac (nepreverjen)

Že se pa brezveze pameten delaš pa vö mečeš? Kakšen imbecil moreš biti ka napišeš takšen komentar kak si ga ti zdaj. Mogouče bi ti že biu čas ka se pomali zmirijš, oziroma poiščeš strokovno pomoč...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Hahaha, in kje točno se motim? Daj mi argument, ne levnuharsko zmerjanje!!!

Komentar sem napisal iz lastne izkušnje in tudi direktno iz Landinijeve izjave: "Zato pa jaz ne dam niti centa." Saj pa je sam napisal točno to, kar se jaz potem ponovil.

Moja lastna izkušnja je pa iz ulice, v kateri živim. Pa se je zbiralo za otroka, iz naše vasi, za operacijo... In veš, kdo ni dal nič??? Največji "dobrotniki", kvazipravičniki, moralneži... Vedno "dobri", "pravični", oh in sploh... In po naključju JS!!!??? Čudno jim je bilo, da sem jaz dal "dosti". Pa da ne boš omenjal neke "samohvale". Nobenemu nisem serviral podatka, koliko sem dal, nisem se slikal za FB, časopise,.... Sem pa odgovoril, če me je kdo vprašal, koliko!!!

Opažam pa podoben vzorec vsepovsod. Tisti najbolj glasni, so edino to-najbolj glasni! Drugega haska od njih ni!!

In reply to by mimalac (nepreverjen)

mimalac (nepreverjen)

Dobro je, lejko se hejnjša preseravati pa vö metati pa še glumiti pametnjakoviča cuj. Itak vsi znamo ka si zacügnjeni plitvi lolek, keri misli ka je cejlo modrijo sveta pojo. In nemo zdaj, če si desni ali lejvi ka mejne tou čista nika ne briga, znan edino ka si totalen blefer pa primitivec.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

mimalac___ prosim za argumente in kaj dobim - levnuharsko zmerjanje, hihihihi....

Opazil sem pa nekaj stvari. Zavedaš se in opažaš, da sem pozitivna oseba. Zavedaš se in vidiš, da zagovarjam dobro stvar. Zavedaš se in si nevoščljiv, da znam biti bolj radodaren, kot velika večina tukaj na tem forumu, prav tako imam sredstva za to. Zavedaš se in si zavisten, da sem pameten.

Ne moreš pa ven iz svoje zacügnjene lupinice, pa pač nadaljuješ z zmerjanjem, baje glumim, sem blefer, primitivec baje, hihihi.

PS: Napisal si dva posta, pa še vedno nisi dal niti enega argumenta!! Je moja zbadljivka "levnuharsko zmerjanje" neupravičena??

In reply to by mimalac (nepreverjen)

San Čiu (nepreverjen)

San čiu ka de Orban donero pohištvo, gorgone pa zmonterajo... press

walter (nepreverjen)

Tu niso čista posla garant, verjetno je nekdo tu poleg kaj zaslužil ali pa poskušal, kaj takega..se dogaja..tudi pri takih projektih.

Domačin (nepreverjen)

Ja neuradno je komandiral eden ot rodbine

In reply to by walter (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Ge je pa bil tisti od rodbine, da se ji je hiša podirala. V kleti ali pa v goricaj pil?

In reply to by Domačin (nepreverjen)

borja (nepreverjen)

Takrat ga verjetno še ni imela, saj je žalovala za možem,

In reply to by afta he (nepreverjen)

feri11 (nepreverjen)

Se spoumnin "gospej" iz MS po tedniki, đoukala, kak nema za gesti, v ozadji pa Zepter-ova posouda, ker jo pa poznan tudi osebno znan, ka njej je oženjeni privatnik z Bakovec kujpo nouvoga Fiat-a pa jo zdržavo.... Telko o "srmakaj"....

Hipokrat (nepreverjen)

Ponavadi je tak ... Keri resan nemajo, jih je SRAM prositi in so rajši brez. Poznan puno takših.
Pa tudi zemejo nej, čiglih podariš ali bi rad kaj pomago. Žalost....
Kak pravijo.... Z pune riti je fajn sr....

In reply to by feri11 (nepreverjen)

Katebriga1 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Spet ena novinarska napihnjenost

Babica (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

In zakaj si pohištva ne bi izbrala sama? Zakaj ji mora nekdo vsiljevati svoj okus? Verjetno ve, za koliko denarja lahko kupi in naj si ga sama izbere. Ne vem, zakaj takšna užaljenost gospe Dunje

Neko (nepreverjen)

Kakšna nehvaležnost! Pregovor prave, ka se podarjenome kunje ne gleda v zobe!
Nehvaležnico pa na oglasno desko, naj jo cejla Slovenija spozna, ka ji nedo več darovale. Svinjarija!

In reply to by Babica (nepreverjen)

Hipokrat (nepreverjen)

Čuj.... Či ti podarim novo opel astro, boš zahtevala Maybacha namesto opela ?

In reply to by Babica (nepreverjen)

Domačin (nepreverjen)

Če nekaj dobis podarjeno ne izbiraj po okusi zemi ga in boj hvaležen ampak jutka je samo hvaležna kupivi

In reply to by Babica (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Torej tudi ce ti podari nesce drek ga mores sprejeti? Malo dvoumno si to napiso ;)

In reply to by Domačin (nepreverjen)

cuki (nepreverjen)

Ja valda.
Tudi tou ma svojo vrejdnost...naš kak te paradajz rastej

In reply to by Olosh (nepreverjen)

bingelj (nepreverjen)

Ko sem to žensko prvič videl v medijih sem vedel, da tu nekaj smrdi. In imel sem občutek, da nekaj ne bo dobro. In sedaj se je zgodilo. Očitno eni hočejo denar in ne blago. Preveč so ji naredili. In na koncu ne bo ostlo nič denarja za cigarete in pijačo.

afta he (nepreverjen)

A to je njen problem "cuga".

In reply to by bingelj (nepreverjen)

Treza (nepreverjen)

Hčerko pa dnevno pošilja po vino

In reply to by bingelj (nepreverjen)

Yoshi (nepreverjen)

Kaj naj vam rečem ljudje so nehvaležni res žalostno :(

Tinka13 (nepreverjen)

Ko sem ob razpisu akcije zapisala svoje mnenje o tem, je bil moj komentar odstranjen zaradi prevelikega št. minusov. Zapisala sem, da ima gospa zdravi roki, da tudi kaj sama naredi, pa itak se ne čaka, tako dolgo, da ni več varno živet v hiši. Otrok je samo "dodatek" na račun katerega trkaš na vest ljudi, da ti pomagajo! No in zdaj vidimo, kako zelo potebna pomoči je dotična madam .

kamovci (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tinka13............ Ti ne slinila za ta gospa .Ona živi v Slovenija in Slovenija mora pomagati Madžarska ljudi in manjšina .Ona imela pravica da izbere barva pa model pohištvo in prav imela .Joj moja slovenci tak hudobna

In reply to by Tinka13 (nepreverjen)

Borja (nepreverjen)

Naučite se slovenščine in potem komentirajte in komandirajte, komu mora Slovenija pomagati.

In reply to by kamovci (nepreverjen)

Eti eden (nepreverjen)

Kamovci je nalašč napisal po "lendavsko", saj niti prav slovensko ne znajo. Malo sarkazma ne škodi.

In reply to by Borja (nepreverjen)

kamovci (nepreverjen)

Borja ........... Ti in ostala se naučila medžarska govor mi tu dugo živela to naša kraj

In reply to by Borja (nepreverjen)

Borja (nepreverjen)

Kamovci, če ti "tu dugo živela", bi zdaj že morala obvladati slovenski jezik, saj živiš v SLOVENIJI in Slovenija ti DAJE KRUH. Jaz sem pa čistokrvna Slovenka in mi na kraj pameti ne pade, da bi se učila mađarščine.

In reply to by kamovci (nepreverjen)

febo (nepreverjen)

Vidite ka so Madžari ? Koliko Slovenskih ljudi ji je priskočilo na pomoč sedaj pa nož v hrbet .Ge je zdaj ovi Horvath za vogrsko manjšino za kaj ni Madžarska država pomagala saj je baba njihova .Vidite kako je vogrin hvaležen Slovenci .

Kari (nepreverjen)

Rodbina, ki je TA glavni je slovenc :)

In reply to by febo (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

febo, nacionalnost nima nobene zveze s tem. Slovenci so isti. NI problem v nacionalnosti, ampak v tem, kakšen značaj ima kdo - brezposelnežem se ne da delati, radi bi, da se jim vse prinese k riti, neumneži, ki hočejo veljati za plemenite, pa jih zalagajo s pomočjo, na koncu pa se vsi skupaj skregajo. Že velikokrat videna zgodba.

In reply to by febo (nepreverjen)

www (nepreverjen)

Kak je lejko stara tak semleta. Zaženki je vse dobila, zaj de si pa zmišlavala. Baugo dejte pa nastrada. Žalostno.

Žalost velka (nepreverjen)

Deco bi ji vzel in socialno naj bi poskrbel za njih da bi jim bilo boljše
Kar se tiče starsov Oz. Mame pa naj živi v luknji in tam naj komandira in si izbira kaj bi pa kaj nebi. Mater so eni fukjeni do amena

ToneB (nepreverjen)

Če bi ta ženska malo zračila in čistila stanovanje, ne bi bila v gnoju. Sram jo je lahko, ubogi je pa samo otrok....Naj Sociala poskrbi za deklo, pa naj dajo kakemu urejenemu sorodniku, da ne bi imela celo življenje traum in občutek manj vrednosti....Uboga deklica.....mater pa na prevzgoju v kak zavod....!

Skelet po delu (nepreverjen)

Zalostno..vendar so misli da dobrota je sirota zares tiste ki najboljse opisejo ta svet ali gospa trpi za dusevnimi problemi?
Ce bi ti pomagal in prinesel 200kil hrane za pse bi me odslovila in kritizirala?
Kar sem z lastnimi dobrodelnimi nameni spoznal je to da je potrebno pomagat tistim ljudem ki se ze sami trudijo in vedo kako je tezko iz dneva v dan se borit zato da bos nekega dne uresnicil svoje zelje in cilje.Vcasih od utrujenosti in razmisljanja bi samo lezal ker telo rabi pocitek.
In zato si neizmerno hvalezen vsakemu ki te prispara en dan muk in problemov in si reces sam sebi da se mu bos odolzil nekega dne in vrnil dvakrat nazaj kar si dobil.
Si med delom opazila da ima gospa vizijo,cilje za prihodnost,se trudi na vse nacine za izboljsat situacijo?

afta he (nepreverjen)

Če bi imela kaj pameti bi to pohištvo vzela in če se ji ne dopade, bi ga lahko prodala in si kupila nobel po lastnem okusu. Samo močno dvomim, če ona sploh ve kaj si želi. Če pa bi izrazila željo, bi verjetno gospa, ki je vodila akcijo prisluhnila njenim željam in ji sigurno ne bi kupila najcenejše pohištvo.

jaa (nepreverjen)

To se dogaja več krat kot bi človek pričakoval. Sama sodelujem pri organizaciji, ki peče tortice družinam, kateri si tortic ne morejo privoščiti in že x-krat se je zgodilo, da so bile tortice zavrnjene češ, da niso dovolj moderne in lepe... In tudi ko ponudiš, da spečeš tortico se začne dolg seznam želj, naj bo torta 3 nadstropna, za 20 ljudi etc.. Zahvali pa se komaj vsaka tretja družina ostalim je samoumevno, da njim to pač pripada, ker so "revni"

gostja 426 (nepreverjen)

Pomagati je treba na dober, učinkovit način, nej s torticami. Če pa že, pa naj tortice pečejo sami, jih prodajo, da bodo zaslužili kakšen evro. Učinkovita pomoč je samo ta, da se jim ponudi neko delo, če pa nočejo delati, pa jih je treba pustiti v revščini.

In reply to by jaa (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Točno tako, ponuditi jim delo. Naučiti jih loviti ribe, ne pa jim ribe dajati.!!!!

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

Babica (nepreverjen)
Putin (nepreverjen)

Ce ze pomagate tej zenski potem prosim pomagajte ji da jo posljete na par mescov v Ormoz, za take nehvalezne osebe je to edina prava resitev!

Blubla (nepreverjen)

Kda so zacali donejrate za tou gospo san se pozanimala pri sovascanaj kaksno je dejansko stanje, ker dostakrat vsi v familiji vkup vrzemo pa kaj zdonejramo.. in mnenje vecine je ka je dejte bogo ali ona bi lejko kaj delala. Samo ce bi te ge tu napisala ka so lidje ka si bole zasluzijo kak ona bi me razcesnili. Zato nas vecina ne komentejra, ker eni ste rejsan mimo z vasin vecvrednostnin komplekson.

Putin (nepreverjen)

Ce ze pomagate tej zenski potem prosim pomagajte ji da jo posljete na par mescov v Ormoz, za take nehvalezne osebe je to edina prava resitev!

Babica (nepreverjen)

Putin, što je tu nehvaležen? Što se tu okorišča z pejnazi, štere so donerali dobri ligej. Nej kak lajko je na pamet gučati ali pisati, obsojati. :) Samo se pitan, što je za Ormož

In reply to by Putin (nepreverjen)

socijala (nepreverjen)

Vzemite bager pa ji vse skupaj zrušite.Socijalno pomoč pa vstran vse vzeti.

Soncenca (nepreverjen)

Prodam tasco. Cena : 0,00€ placam ce jo kupi sto ? mogouce bi jo Orban kujpoo??? Brez zamere, ta me je spomnila na tasco...

Dhdid (nepreverjen)

Ge tudi man kuco v slabon stanji pa ce bi mi sto dal peneze bi sigurno rajsi sel na morje za tiste peneze kak pa ka bi menjo strejo ali okna

Bučko (nepreverjen)

Veliko ljudi nas še ni videlo morja, pa smo še vedno tu, ne živimo v izobilju, pa smo zadovoljni. Teb babi pa hčerko vzet in dati v rejo, njej pa ukinit socialo in ji pod prisilo spravit delat, prav tako njej podobno "socialno" sodrgo.

Edo (nepreverjen)

Ka pa leko drugo cakas od vogrina

Kari (nepreverjen)

Partner je slovenc-bosanc :)

In reply to by Edo (nepreverjen)

Nesce123 (nepreverjen)

Ja tej so opasni doloceni, ce scete sranje se ozenite ge je vsaj en vogrin od starij pa te vidli ka je to pekel na zemli. Neman nikaj proti madzaron edino to ka majo telko proti nan prekmurcon. Neven zakoj si te sami ozenijo nekoga od nas te pa tezijo vsen povrsti. V zagovr pa uporabljajo eno pa isto, ka mij njih nemremo ka so madzari.... malo solidarnosti pa sprejemanja drug drugega pa bi se ze lejko navcili od nas ko so ze 100let pod slo....

In reply to by Edo (nepreverjen)

E(na) lastovka (nepreverjen)

V primerih, ko ljudje živijo brezbrižno, lagodno življenje, brez da si zavihajo rokave za svoj lasten življenjski
obstoj, je zgrešeno že v samem štartu, da se jih humanitarno zalaga z vsem od A do Ž. Odločitev ukinitve na-
dalnje pomoči je nujna tudi za to, da se tako ti kot podobni nehajo opirati izključno le na pomoč drugih! V slo-
venskem predelu države je na xx takih izkoriščevalcev človekoljubnosti. A kar me kot pripadnico madžarske na-
rodnosti moti bolj kot sama nehvaležnost ljudi, izpostavljena v prispevku, je vnovičen pojav sovražnega govora na-
perjen proti "vogrom".
Nekateri tukajšnji nasprotniki madžarske manjšine ste kot prežeči jastrebi na svoj plen, čakaje na napad svoje
žrtve: Kakor hitro se pojavi v kakem mediju kaka oseba ali ljudje naše narodnosti z negativno zgodbo, ki pa
je nemalokrat še iz trte zvita, v istem trenutku se vaša gnojnica zlije na ves madžarski živelj, ves narod. Ste
normalni, vas vprašam? Poznavalci razmer iz zgodbe, večinoma samo Madžari, smo že tako ali tako obsodili
primer. Za sproščanje sovražnih nacionalnih strasti pa vam je bilo potrebno zadevo še dodatno "začiniti". Hvala
vam, dragi Prekmurci, sijajni ljudje ste!

prekmurecc (nepreverjen)

Nega na kon.

In reply to by E(na) lastovka (nepreverjen)

Borja (nepreverjen)

Tu sploh ni govora o "napadu na madžarsko narodnost", ampak o nehvaležni ženski! Žrtev je vsekakor uboga deklica ob taki materi-

In reply to by E(na) lastovka (nepreverjen)

Nesce123 (nepreverjen)

Ne sere, ka vij nas nemrete, niti ne spostuvlete. Ce bi nas bi se v nasoj prisotnosti menile v slovenscini, ka znate ka ne razmimo, ampak te se zanalasc v madzarscini. Ciglij zivete v Sloveniji. pa baug nedaj ka si vasa deca slovenca ozenijo oz slovensko govorecega ka te ga zivega pokopate.. Sram vas je lehko. Nej vse se najdejo izjeme ... Pa kak pravijo telko su zemi kelko ti ide

In reply to by E(na) lastovka (nepreverjen)

Svetice13 (nepreverjen)

Po mojem tu ni vse cisto.....po eni strani se vprasam zakaj si nebi smela sama izbrati pohistva za isto ceno...... Po drugi strani pa imam obcutek, da nekaterim gre za lastno samohvalo............

Međimurec (nepreverjen)

Kaj drugo povedati na tou nego ka so nešteri lidij nej nigdar z nikim zadovolni
trudiš se,pomagaš kaj bi nekome nardil bolše a tisti kaj sprejeme nečjo pomoć pa nevej ni fala povedati
dobro pravi naslov da je "dobrota sirota"
če vejč nekaj dobijš onda tou sprejemi in bodi hvaležen za tisto kaj si dobil
če pa nej pa naj podarij naprej če se ji ne dopade
ima i drugih šteri so potrebni kaj bi lejko šteli imeti nekaj novega pa si nemrejo privoliti
od te gospe je tou nej blou lejpo tuliko!

8800 (nepreverjen)

Preden bom komentiral bi rad slisal se drugo plat medalje.
V nadaljevanju bomo predstavili tudi odziv družine Bukovec.
Cakamo....

čarni vrag (nepreverjen)

kaj se ima sirotinja za pizdit
vse je dobila zastonj in ima da po kolenih hodi za zahvalo
Kar se pa kvalitete polaganja ploščič tiče so te ploščice dobro položene
tudi za majana šarca, kak da ne bi bile dobro položene i za sirotinjo

ma.reli.ca (nepreverjen)

ne vidim nič spornega v tem, da bi dali 5.000€ gospe, da si sama izbere pohištvo !

gostja 426 (nepreverjen)

Center za socialno delo jih podpira. Seveda, če pa delajo namesto njih, ka se njin nej trbej ukvarjati z organizacijo prenove. Podpirajo lenobo matere, namesto ka bi deklico dali živet v rejniško familijo.

cuki (nepreverjen)

Toliko o prijaznosti prekmurcov...ka se je telko gučalo zadnje dni...ob 100i obletnici itd.
V puno primerov me je zaradi takšnih in drugačnih primerkov kar malo sran, ka san prekmurec....

Carni vrag (nepreverjen)

Izgleda da so levicarski cirkusi okoli proslave uspeli. Sarec nas je skregal z vsemi sosedi.

.

veleprodajalci (nepreverjen)

Mogouče, samo desničari bi nas pa oudali vsen sosedon, ka je ša dosta hujše.

In reply to by Carni vrag (nepreverjen)

Nesce123 (nepreverjen)

In zdaj je sega prostovolka krijva... pa ne me basat. Ne dejvlite se s taksimi, van iz isebnih izkusenj poven ka te zguble. Folk kumaj caka ka porujse nekoga ka je normalen. Umik je edina resitev .... tak kak so to sovescani napravli, ze znajo zakoj. Zalostno...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice