Foto: Jože Žerdin
Pred 30-imi leti je bila v župniji Turnišče ustanovljena Župnijska Karitas Turnišče, ki je v nedeljo, 20. novembra, obeležila okroglo obletnico svojega delovanja.

V Turnišču zametki dobrodelnosti segajo kar 30 let nazaj, ko se je izkazala potreba in želja za karitativne dejavnosti. Te so se iz leta v leto dopolnjevale in nadgrajevale, tako se danes lahko pohvalijo s številnimi dobrodelnimi dejavnostmi društva.

Jubilejna obletnica obstoja Župnijske Karitas Turnišče je potekala v duhu dobrodelnosti, ljubezni in glasbe.

Slavnostnemu praznovanju so se poleg članov župnijske Karitas pridružili člani ostalih župnijskih Karitas škofije Murska Sobota, generalni tajnik Škofijske Karitas Murska Sobota Jože Kociper, župan občine Turnišče Borut Horvat in verniki Turnišča.

Foto: Jože Žerdin

Že 30 let širijo duh dobrodelnosti 

Člani župnijske Karitas Turnišče že 30 let širijo ljubezen do bližnjega in jim v težkih časih podajajo roko. Vključeni so v program botrstva, hkrati skupaj z občino in Krajevno organizacijo Rdečega križa sodelujejo pri številnih dobrodelnih akcijah. 

Večkrat na leto razdelijo tudi živilske pakete socialno ogroženim družinam in pomagajo pri plačilu položnic.

Pri tem poskušajo blažiti stiske ne zgolj z materialnimi dobrinami, temveč tudi z nudenjem svetovanja ob pojavu morebitnih čustvenih stisk.

V župnijski Karitas deluje medgeneracijska skupina za kakovostno staranje, ki deluje na podlagi osebnih izkušenj in učenjem pogovorne kulture.

Skupina je bila predstvljena kot primer dobre prakse na seminarju »Dobro iz vsakega srca« v Stični.   

Foto: Jože Žerdin

Za glasbeno noto poskrbeli otroci

Za glasbeno obarvanost slavnosti so med drugim poskrbeli tudi najmlajši. Tako so nas s svojimi angleskimi glasovi očarali člani  otroškega, mladinskega in po vrhu še odraslega cerkvenega pevskega zbora Marije pod logom Turnišče.  

Generalni trajnik Škofijske Karitas Murska Sobota Jože Kociper je ob tej priložnosti so podelil zahvalo, ki jo je prejela vodja Župnijske Karitas Angela Slamek

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
asdasd (nepreverjen)

Dobrodelnost v Turnišču: 30 let dolga tradicija, trideset let zganjamo dobrodelnost, kaj smo naredili, da bi jo iztrebili, smo, potrudili smo se, da smo si izborili mesto pri koritu !

josipkomunski (nepreverjen)

bravo in pohvale

Starejše novice