Stanje v Murski Soboti in v Rakičanu je spodbudno.

Okužba s koronavirusom se je pojavila tako v Domu starejših Rakičan, kot v Centru za starejše v Murski Soboti, kot tudi v matični enoti v Rakičanu.

"V sredo so potekala nova testiranja in sicer je bilo opravljenih 48 testov. Pri stanovalcih, ki so bili okuženi je bilo 6 testov negativnih, vsi testi pri zaposlenih v rdeči coni so bili prav tako negativni, rezultate testov pri 2 zaposlenih še čakamo".

Trenutno stanje glede okuženih je naslednje. Pozitivnih je še enajst stanovalcev, ki so nameščeni v rdeči coni v Centru za starejše v Murski Soboti, od tega je ena oseba iz matične enote v Rakičanu, ki je bila premeščena v Center za starejše M. Sobota. Od teh enajstih stanovalcev, je pet stanovalcev v bolnišnici Murska Sobota. Pozitivni so še štirje zaposleni v enoti Centra za starejše v Murski Soboti, poleg tega beležimo še štiri okužbe pri zaposlenih, ki pa niso bili v stiku z ostalimi, vir okužb pa ni povezan z okužbami v Domu.

"Število okuženih v CS MS tako še naprej upada, v matični enoti v Rakičanu pa so bili vsi opravljeni testi negativni. Glede na navedeno lahko ugotovimo, da so vsi sprejeti ukrepi in protokoli, ki jih izvajamo v našem Domu uspešni, za to pa se moramo zahvaliti našim zaposlenim, ki so v teh časih nadpovprečno obremenjeni, ter vlagajo veliko truda, da oskrbijo naše stanovalce v teh težkih pogojih dela," je sporočil direktor Zoran Hoblaj. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
joškec1 (nepreverjen)

Ja in?

Starejše novice