Krožišče pri Zvezdi je ob svoji postavitvi dvigalo veliko prahu, zaradi oblike, prehodnosti in predvsem svojega videza, ki pa bo očitno že v kratkem drugačno.

Prenova osrednje ulice v Murski Soboti je v zaključni fazi. Dela potekajo po načrtih, po besedah župana Aleksandra Jevška na nekaterih delih celo hitreje od načrtovanega. Na odseku med hotelom Diana in Blagovnico že nekaj tednov poteka promet. Na odcepu v Ulici arhitekta Novaka, to je ob ‘stari porodnišnici’ sta na novo postavljeni polnilnica za e-vozila ter nova postaja ‘Soboškega biciklina’, kjer si je možno izposoditi električno kolo.

Dela zdaj aktivno potekajo na delu med Blagovnico in Zvezdo, in kmalu bi lahko promet stekel po celotni Slovenski ulici. 

Otvoritev Slovenske konec novembra

“Če bo šlo vse po načrtih, bo otvoritev osrednje ulice v Murski Soboti konec letošnjega novembra,” je v oddaji Soboški ekran na TV IDEA dejal župan Jevšek. 

Do zasaditve dreves v celotni dolžini ulice so drevesne odprtine začasno zapolnjene z grmovnicami, ko ulica v celoti prenovljena pa bodo zasadili več kot 90 novih dreves.

In kaj bo s krožiščem pri Zvezdi?

Krožišče pri Zvezdi, ki s črno-rumenimi obrobami ni med najlepšimi v mestu, prvotno ni bilo predvideno za ureditev. A je župan Jevšek v že prej omenjeni oddaji na TV IDEA dejal, da bo tudi krožišče dobili novo podobo

Črno-rumene obrobe bodo tako zamenjali s tlakovci, takimi, ki bodo tudi na Slovenski ulici, tako, da bo podoba krožišča v skladu s prenovljeno Slovensko ulico.

Sicer pa spomnimo, da je prenova Slovenske ulice 4,5 milijonska investicija, in da je iz evropskih kohezijskih skladov pokritih 75 odstotkov investicije. 

S spleta

Komentarji (27)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zvc (nepreverjen)

Dvojno,trojno delo ---> dvojne, trojne provizije. Tak se gospodari. Za svoj zep.

rdeči fašist (nepreverjen)

Krožišče je nej vredi, ker ni betonsko.
NAREDITE MI TA VARAŠ SPET BETONSKI !

In reply to by Zvc (nepreverjen)

micikaaa (nepreverjen)

UREDITE krožišče pri Hoferju...........

Jojhnk (nepreverjen)

To krožišče je čisto v redu. Jevšek rajši si poglej luknje pa dotrajan asfal na soboških cestah.

tutu (nepreverjen)

Zaj je vredi? Ker pred 4 leti je to za ene bil Hungaroring, nevreden mesta kak je MS. Zaj pa je krožišče vredi.. Jah, kda je v igri politika, je nika nej vredi...

In reply to by Jojhnk (nepreverjen)

rosenkrantz (nepreverjen)

Kaj niste to že 16x delali? Mislim, pa nobeden za nič ne odgovarja, kdo je krivec da to ni tako kot je treba? Kdo sploh na svetu, že v Zanzibaru ni tega, dela takšno močeradasto krožišče?

bandar (nepreverjen)

In ti se zdaj zaradi toga nemreš v ton krožišči normalno pelati zaradi tej barve ali ka? Kak to vpliva na tvojo vožnjo? Te moti? Ali pa se enostavno ne vejš z avtojon voziti pa iščeš opravičila za svojo nesposobnost v takšnih malenkostih ka je ta barva robnikov. Je tak?

In reply to by rosenkrantz (nepreverjen)

Stole (nepreverjen)

Ta je dobra " krožišče bo dobilo novo podobo" , ja mogoče bo bolj povdarjen trajnostni razvoj in zeleno Prekmurje , to je tak da se dopusti ka norost postane uradna , te smo pa kao presenečeni , pa dajte odjebite više z temi krožišči.

soc (nepreverjen)

Če me spomin ne vara, je to "začasno" krožišče koštalo prejk 110 tisoč evrov. Stvarno mamo višek pejnez.

waster. (nepreverjen)

110 tisoc eur ??? a se hecate. na Tisini so naredili 2x vecji, ceprav veliko prevelik rondo za 115 tisoc in se slap z bazenom imajo, ki barvo spreminja.

In reply to by soc (nepreverjen)

Murekkk (nepreverjen)

5-kratno je bilo preplačano, zaj ga bodo pa obnavlali po par lejtaj,...ajajaja

fonzekk (nepreverjen)

Tudi Slovenska je bila v glavnem obnovljena pred nekaj leti pa so jo zdaj celo razkopali in položili katstrofalne kocke.

In reply to by Murekkk (nepreverjen)

Margejca (nepreverjen)

Na sredini krožišča de soboške šerif dau postaviti rdečo peterokrako zvejzdo...

esdeesovec (nepreverjen)

... rdečo zvejzdo, kero de v rokaj držo največji še živeči slovenski komunist Janez Janša.

In reply to by Margejca (nepreverjen)

Murekkk (nepreverjen)

Ta je dobra " krožišče bo dobilo novo podobo" , ja mogoče bo bolj povdarjen trajnostni razvoj in zeleno Prekmurje , to je tak da se dopusti ka norost postane uradna , te smo pa kao presenečeni , pa dajte odjebite više z temi krožišči.

goostt (nepreverjen)

DOBRA NOVICA!
To krožišče je pod nujno potrebno dodelati in dograditi, vsekakor dela morajo potekati transparentno !!

Banana olupek (nepreverjen)

KATERO PODJETJE JE ŽE EKSKLUZIVNI GRADBINEC ZA MS OBČINO????

virusologijaX (nepreverjen)

tebi je sigurno bik v glavo prdnil
da si tak fuknjeni

In reply to by Banana olupek (nepreverjen)

esdeesovec (nepreverjen)

Kak pa te tou ka Kroško ne obnavlja tej ekskluzivni gradbinec za MS občino?

In reply to by Banana olupek (nepreverjen)

Cezar (nepreverjen)

Če ga že delajo naj nej bilica kak zdaj, ge ne ven keri čeden si je tou zmislo. Kroška de tak polomija - vouska vpadnica ge vozijo avtobusi pa tovornjaki. Te se pa čudijo ka center ne žive...

debeli rdeči (nepreverjen)

Na sredini otoka lejko postavijo bronasti kip š... kak ma spuščene lače pa ka.....

Maiki (nepreverjen)

Ne vem steri rise nacrte za ta krozisca zadnja leta v ms.... sigurno ma talent za inovacije, ka takse nevarne unikume tesko prehvalim, glavno da je drago, nefunkcionalno, ter se celo vecnost dela. Ce samo poglednem to na lendavskoj ulici bi ga lahko naredili isto kot je pri Omw, brez vodometa, pa se za ta denar enega pri hoferju, me je ze strah kaj bo na gregorcicevi.

Maiki (nepreverjen)

Osebno bom vedno volil g. Jevska , cenim njegov trud in mesto postaja resnicno lepo, samo upam da bo zaustavil to metanje denarja za taka krozisca ala Lendavska pri vagi , z nepotrebnim locenim izvozom iz partizanske ulice, kjer smo na velikom prostoru dobili mini krozisca ter delali enostavne in cenejse, vecje ter varnejse , po tem principu kot so najnovejsa v ms bi bilo dovolj postaviti malo vecjo vazo z rozo na sredini ter okoli nje narisat talne oznacbe

Soboški dečak (nepreverjen)

Dobra novica za koga je to? Za gradbinca, ki bo spet služil in popravljal rondo pri zvezdi. Žalostna novica pa za občane občine Murska Sobota, ko bo zmanjkalo denarja za luknjaste ceste, kot je Noršinska in še bi lahko našteval. Če delamo malo primerjavo med občinami je nas lahko sram, kako izgleda povezava do konca mesta Murska Sobota proti Tišini. V tem delu ni pločnikov in kolesarske steze. Se peljite v Tišino in boste videli kako se dela, da lahko človek se sprehaja po pločniku in vozi po kolesarski stezi. Tu na Tišinski ulici pa imamo del, kjer ni ne pločnikov, kaj šele kolesarske steze. Žalostno! Glavno, da se šerif smeška in nastopa po medijih.

Munt (nepreverjen)

Včeraj san si slučajno ogledno dela na Slovenski ulici, vredno 6.miljonov..Vse je večina tlakovano, ampak pojsvejti so pa špica, tau je najbrž kakšni šušmar cevij skup za švaco. Katastrofa, kdo je to projektiro? in rejsan tau delo je eno velko zapravljanje pejnez.! Zgradbe pa večijna prazne, objekti zapuščeni, slabo vzdrževani in v to ulici vlagamo že lejta miljaune a osta de ulica strahov. Vido san tudi spomenik polek šopinka, posvečen pridružitvi Prekmurja k Sloveniji. Zapuščen, poškodovan, voda ne tece, sramota za župana ka skrbij samo za partizanske spomenijke. Sobota se spreminja v nekšno čudno mesto, mesto brez dujše in občujtek san mel ka odin negdi po Mađarskon, Monoštri pred 20. leti.

Maiki (nepreverjen)

To je moja poanta, naj naše podjetje pa nasi delavci majo magari 100 letno koncesijo za projekte v obcini, samo ne tak ka se mece nas denar v nepotrebno komplicirana krozisca, nimamo pa kolesarske steze niti do OBI-ja, zakaj bi delavci kampirali na enem mestu celo vecnost, naj rajsi vec projektov po normalni ceni izvajajo

krozisce (nepreverjen)

vedno mi je fascinatno kda se omenjajo cifre 100.000 € za mala navadna krožišča. Moja nova manjša družinska hiškica brez pohištva in fasade je v prekmurje telko koštala :) ka je leko malo zemlje zlučana na kup in malo asfalta okoli in nove hiše v prekmurje ista?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice